kleinlogo-zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen Noord Brabant

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Subsidie zonnepanelen Noord Brabant

Zonnepanelen subsidie

Investeren is zonnepanelen is lucratief. Investeren in zonnepanelen met een subsidie zonnepanelen Noord Brabant maakt het uiterst rendabel. Om investeren in zonnepanelen vervolgens nog aantrekkelijker te maken dan het al is, heeft de Nederlandse overheid een aantal aantrekkelijk fiscale voordelen opgesteld. 

Voor zonnepanelen particulier hebben we het dan over BTW teruggave zonnepanelen en groene lening. Voor subsidie zonnepanelen voor bedrijven zijn er meerdere regelingen. Wij kunnen je daarbij helpen.

De provinciale subsidie regelingen worden ieder jaar herzien. Of de provincie Noord Brabant subsidie zonnepanelen voor dit jaar heeft, kan je het beste informeren bij de regionale overheden, zoals jouw gemeente. Ook kan Zonnepanelen Brabant je precies adviseren over welke regeling en fiscale voordelen er voor jou zijn bij de investering in zonnepanelen.

soorten zonnepanelen installeren soorten Wat kost een zonnepaneel hoe groot is een zonnepaneel
Zonnepanelen-schuindak-met-dakkapel-Roosendaal

Rendement zonnepanelen

Terugverdientijd zonnepanelen gemiddeld

Door het hoge rendement zonnepanelen is het zeer aantrekkelijk om als bedrijf en consument te investeren in een PV-installatie. De terugverdientijd zonnepanelen gemiddeld is inmiddels zeven jaar, dankzij de fiscale regelingen.

Er is geen landelijke subsidie meer beschikbaar voor zonnepanelen particulier. Wel zijn er provincies en gemeenten die subsidie zonnepanelen beschikbaar stellen. Dit is afhankelijk van waar je woont. Voor bedrijven zijn er nog wel landelijke subsidies zonnepanelen.

Voor woning eigenaren is het wel mogelijk om de btw zonnepanelen terugvragen bij de belastingdienst. Hiermee krijg je eigenlijk achteraf een korting van 21%. Uiteraard is de terugverdientijd zonnepanelen afhankelijk van de aanschafwaarde zonnepanelen, hoeveel energie je opwekt en hoeveel je verbruik. 

Zonnepanelen Brabant kan voor jou de terugverdientijd berekenen die past bij jouw woonsituatie. Na de terugverdientijd van zonnepanelen heb je daarna nog jaren gratis stroom van jouw zonne-energie. Het jaarlijkse rendement zonnepanelen is dan ook erg aantrekkelijk en zeker een goede investering.

Als je het rendement zonnepanelen vergelijkt met de rente opbrengst van een bankrekening dan is het resultaat overduidelijk. Geld investeren in zonnepanelen levert je een jaarlijks rendement op van 10 tot 14%. Dit hoge percentage kan je nooit halen met de spaarrente. 

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

Zonnepanelen Bergen Op Zoom

Subsidie zonnepanelen zakelijk

Subsidies zonnepanelen voor bedrijven

Voor bedrijven is bij de aanschaf PV-installatie een subsidie zonnepanelen zakelijk aan te vragen. De subsidies zonnepanelen voor bedrijven bestaan uit een vijftal regelingen. Zonnepanelen Brabant kan je adviseren over de subsidies zonnepanelen voor bedrijven .

De milieu-investeringsaftrek MIA en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen VAMIL, zijn subsidies op milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen voor ondernemers. Met de MIA kan je tot 36% van de investering zonnepanelen in mindering brengen op de fiscale winst. Het percentage van de aftrek is afhankelijk van de milieu effecten van de investering.

Met de extra subsidie zonnepanelen zakelijk VAMIL kan je als ondernemer de investering van zonnepanelen op ieder gewenst moment afschrijven. Door sneller af te schrijven verminder je de fiscale winst. Daardoor betaal je in dat jaar minder belasting. Je houd wellicht ruimte over om nog meer te investeren in de hoeveelheid zonnepanelen.

Investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie levert je als bedrijf een fiscaal voordeel op en een lagere energierekening. De Energie-investeringsaftrek EIA is bedoeld om duurzame energie investeringen te stimuleren middels een extra belastingaftrek. het betreft een aftrek ter hoogte van 45% van het geïnvesteerde bedrag. De EIA heeft geen invloed op de afschrijving. 

De Kleinschaligheidsaftrek KIA is maximaal 28% van het investeringsbedrag tot een maximum bedrag dat de overheid ieder jaar vaststelt. Een combinatie van de KIA en EIA, want dat is wel mogelijk, kan maximaal tot een extra investeringsaftrek leiden van 82,5%. 

Je kan als bedrijf niet tegelijk de MIA of EIA aanvragen. Je moet kiezen welke subsidie zonnepanelen Noord Brabant je wilt aanvragen. Het loont dan ook om uit te zoeken welke fiscale regeling het meest gunstig is voor jouw bedrijf. 

Bergen Op Zoom Afmeting zonnepaneel Omvormer zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen particulieren

BTW zonnepanelen

Sinds 2013 bestaat er geen landelijk subsidie zonnepanelen particulieren. Dit komt omdat de prijs zonnepanelen in de afgelopen jaren enorm is gedaald. En het daardoor betaalbaarder is geworden om als particulier te investeren in zonnepanelen.

Om als consument het investeren in zonnepanelen aantrekkelijker te houden heeft de Nederlandse overheid een fiscaal voordeel opgesteld in de vorm van btw terugvragen zonnepanelen.

Bij btw zonnepanelen terugvragen betaal je dus 21% minder na de aanschaf van zonnepanelen. Het is een gunstige maatregel voor particuliere huis eigenaren. Het is tevens mogelijk dat jouw gemeente een groene lening uitgeeft. Dit is lening voor energiebesparend maatregelen te stimuleren zodat je investeert in bijvoorbeeld zonnepanelen of betere isolatie van je woning. 

Je kan ook samen met je buren investeren in een zonnepanelen systeem. Als je bijvoorbeeld een twee onder een kapwoning hebt. Je profiteert van een groter oppervlak waardoor de opwekking van zonne-energie nog hoger is. Bovendien kun je bij pieken en dalen op elkaars opbrengsten terugvallen. 

Heb je nog vragen over subsidie zonnepanelen Noord Brabant? Neem dan contact met ons op. We voorzien je van advies over zonnepanelen plaatsen, subsidies, garanties, opbrengst zonnepanelen en de rendement zonnepanelen. 

Via een legplan zonnepanelen berekenen wij uit hoeveel zonnepanelen je op het dak kan installeren en wat de zonne-energie opbrengst is. Neem contact met ons op voor deskundig advies of een gratis en vrijblijvend offerte zonnepanelen. Subsidie zonnepanelen Noord Brabant regel je via onze adviseurs Brabant.

Salderingsregeling zonnepanelen

Zonnepanelen is een goede investering

Zonnepanelen is een geweldige investering. Ook wanneer de salderingsregeling zonnepanelen voor particulieren wordt afgebouwd in 2023. Koop je de zonnepanelen in 2021, dan is de terugverdientijd gemiddeld 7 jaar. Koop je ze later, dan loopt de terug verdientijd langzaam op tot gemiddeld 9 jaar in 2030. 

De salderingsregeling maakt zonnepanelen iets aantrekkelijker. Doordat jij stroom verkoopt aan jouw energie leverancier, moet je eigenlijk een factuur sturen. Je wordt leverancier van energie. Echter is dit niet handig en daarom werkt salderingsregeling zonnepanelen anders. 

Op de jaarrekening wordt de stroom van je zonnepanelen met de stroom die je hebt verbruikt tegen hetzelfde tarief verrekend. Als voorbeeld, jouw zonnepanelen leveren in één jaar 1.200 kWh stroom op. In dit zelfde jaar verbruik je 3.200 kWh. Je krijgt dan een jaarrekening voor 2.000 kWh (3.200 – 1.200).

Met de huidige spaarrente leveren je zonnepanelen meer op dan de rente bij de banken. Daarbij bespaar je op honderden euro’s per jaar op jouw energiefactuur. Ieder jaar weer opnieuw en dat voor tenminste 25 jaar tot 40 jaar. Ook kan je gebruik maken van zonne-energie salderen. Vraag ons naar de voordelen zonnepanelen.

Ook stijgt de waarde van jouw huis, je merkt minder van schommelingen in energie tarieven, je kan de btw terugvragen zonnepanelen én je verlaagt jouw CO2 uitstoot. Daarom zijn zonnepanelen een goede en duurzame investering! Vraag nu een offerte zonnepanelen aan.