Energiebespaarlening van het Warmtefonds

Ben je op zoek naar een manier om je nieuwe zonnepanelen te financieren? Dan is de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds een interessante optie! Je leent daarmee tegen een gunstig tarief – soms zelfs een tarief van 0% – geld voor energiebesparende maatregelen. Dus óók voor zonnepanelen. Wij leggen je precies uit wat de Energiebespaarlening is en hoe je er gebruik van maakt.

Ben je benieuwd hoeveel je moet lenen voor je nieuwe zonnepaneleninstallatie? Vraag een offerte aan en wij rekenen het voor je uit. Kosteloos en volledig vrijblijvend.

Wat is de Energie­bespaarlening?

De Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds is een initiatief van de Rijksoverheid. Met de Energiebespaarlening leen je als huiseigenaar tegen een laag tarief geld, waarmee je energiebesparende maatregelen kan laten uitvoeren. Zo kan je bijvoorbeeld je woning beter isoleren, een warmtepomp aanschaffen of zonnepanelen laten installeren. Daarbij hoef je niet te kiezen: je mag de lening inzetten om meerdere energiebesparende maatregelen te realiseren, denk bijvoorbeeld aan dakisolatie én het plaatsen van zonnepanelen.
Dankzij onze zonnepanelen met hoog rendement, bespaar je direct veel geld op je energierekening. Met het geld wat je overhoudt, kan je de lening weer afbetalen. De lage rente die je betaalt is vaak ook weer aftrekbaar van de belasting. Zo heb je binnen de kortste keren de lening weer afbetaald en geniet je jarenlang van gratis zonne-energie.

De Energiebespaarlening heeft geen winstoogmerk. Daardoor kan je tegen een laag tarief geld lenen, soms zelfs tegen een tarief van 0%. Leuk om te weten: alle aflossingen en betaalde rente gaan weer terug naar het Warmtefonds. Zo kan het Warmtefonds zichzelf in stand houden en de Energiebespaarlening blijven aanbieden.

De voordelen van de Energie­bespaarlening

Een lening is een lening, toch? Wat maakt de Energiebespaarlening dan zo aantrekkelijk? De Energiebespaarlening heeft meerdere voordelen:
Net als bij een persoonlijke lening, betaal je bij de Energiebespaarlening geen afsluitkosten.

Voorwaarden voor de Energiebespaarlening

Om Energiebespaarlening aan te kunnen vragen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

De aanschaf en het installeren van zonnepanelen valt onder de maatregelenlijst van het Warmtefonds. En als er meerwerk verbonden is aan het plaatsen van de zonnepanelen, dan mag je dit meefinancieren met de Energiebespaarlening. Wil je meer weten over alle voorwaarden, leenbedragen en looptijd? Kijk dan op de website van het Warmtefonds.

De vijf stappen voor het aanvragen van de Energie­bespaarlening

Wil je graag de Energiebespaarlening aanvragen voor de aanschaf van je zonnepanelen? Dat doe je in vijf stappen:

Als eerste moet je weten wat de kosten zijn zodat je de hoogte van de lening kan bepalen. Vraag daarom gratis een offerte aan. Onze adviseur komt kosteloos bij je thuis om je wensen te bespreken. Vervolgens ontvang je een offerte op maat zodat je exact weet hoeveel je moet lenen. Deze offerte gebruik je ook bij stap 4 van de aanvraag van je Energiebespaarlening.

Op de website van het Nationaal Warmtefonds kan je een vrijblijvende aanvraag voor de Energiebespaarlening indienen.

Na je aanvraag ontvang je een e-mail waarmee je je ‘Mijn Warmtefonds-account’ kan activeren. In deze klantomgeving moet je informatie aanleveren zodat jouw aanvraag voor de lening beoordeeld kan worden.

Zodra je alle gevraagde informatie hebt aangeleverd, wordt je aanvraag in behandeling genomen. Je aanvraag wordt beoordeeld en je ontvangt een vrijblijvende offerte voor je lening. Hierin kan je exact zien wat je kan lenen en welke rente je daarvoor gaat betalen. Als je hiermee akkoord gaat kan je digitaal ondertekenen. Daarna wordt je gevraagd om aanvullende informatie aan te leveren, waaronder onze offerte. Vervolgens wordt er een eindbeoordeling van je aanvraag gedaan.

Is je lening rond? Dan kan je via het ‘Mijn Warmtefonds-account’ de factuur voor je nieuwe zonnepanelen indienen. De factuur wordt dan rechtstreeks betaald.

Let op: zorg dat je de Energiebespaarlening aanvraagt vóórdat je de zonnepanelen aanschaft. Het Warmtefonds kan namelijk niet toegepast worden op energiebesparende maatregelen die langer dan twee maanden voorafgaand aan de aanvraagdatum zijn gefactureerd.

Wil je graag weten hoeveel je moet lenen om je nieuwe zonnepanelen te financieren?

Vraag dan vandaag nog een gratis offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Zonnepanelen op Dak Zonnepanelen Brabant