Zonnepanelen particulier

Zonnepanelen particulier en bedrijf. Wij hebben ruime ervaring met het installeren en onderhouden van zonnepanelen. Onze ruime ervaring in combinatie met onze vakkennis zorgt voor een uitgebalanceerd advies voor zonnepanelen particulier en zakelijke klanten.

Wij geven gedegen advies en informatie over;  zonnepanelen kopen, zonnepanelen installeren, soorten zonnepanelen en subsidie mogelijkheden bij de aankoop van zonnepanelen. Wij helpen je graag verder tijdens een persoonlijk adviesgesprek bij je thuis.

Van advies, ontwerp, installatie en levering PV-installatie. Met Zonnepanalen Brabant profiteer je maximaal van de zon. De zon is een oneindige bron van schone en duurzame energie, waarmee je vervolgens flink bespaart op je energie rekening. Dus zonnepanelen particulier of zakelijk, bij Zonnepanelen Brabant zit je altijd goed!

Zonnepanelen Oud Gastel
Zonnepanelen Moerstraten

Zonnepanelen Brabant heeft ruime ervaring met het ontwerpen, leveren en installeren van zonne-energie systemen. Het werkgebied van ons zonnepanelen bedrijf is West Brabant en dan met namen de gemeentes Roosendaal, Rucphen en Halderberge. Waar bijvoorbeeld Bosschenhoofd, Oud Gastel en Stampersgat onder vallen. Maar ook in de aangrenzende gemeentes Etten Leur, Breda en Bergen op Zoom installeren wij wekelijks diverse projecten.

Opbrengst zonnepanelen berekenen

Het is heel aantrekkelijk om je eigen elektriciteit op te wekken door middel van zonnepanelen particulier. De opbrengst zonnepanelen gebruik je om jouw woning te voorzien van elektriciteit. Zo verlaag jij eenvoudig je energierekening en profiteer je maximaal van je investering!

Bevestiging zonnepanelen

Gratis een advies ontvangen? Benieuwd naar de kosten voor zonnepanelen op jouw woning of bedrijfspand?

Installateur klaar voor installatie zonnepaneel

Het opwekken van meer energie dan je eigen verbruik is daarentegen minder aantrekkelijk. Omdat de vergoeding voor de te veel opgewekte energie erg laag is. Bereken daarom altijd hoeveel kWh stroom je per jaar verbruikt. Maar houdt wel rekening met toekomstige stijging in verbruik! Je kunt het huidige verbruik terugvinden op het jaar overzicht van je energierekening.

Ben jij enthousiast over onze offerte? Dan helpen we je binnen no time aan goedkope zonnestroom!
Installateur legt zonnepaneel op dak

Het verschil van de opbrengst zonnepanelen en verbruikte energie van het elektriciteitsnet wordt jaarlijks met elkaar verrekend. Ideaal is om saldo van 0 kWh uit te komen. Per saldo heb je dan je verbruik volledig afgedekt.

Probeer echter wel rekening te houden met toekomstige ontwikkelingen van je energie verbruik. Denk bijvoorbeeld aan gezinsuitbreiding of kinderen die het huis uit gaan. Zonnepanelen particulier of bedrijfsmatig vraagt om een ander soort berekening. Wij vertellen je graag hoe dat zit.

Gemiddeld energieverbruik

Het aantal zonnepanelen op dak wordt mede bepaald door jouw energieverbruik. Je hoeft namelijk niet meer energie op te wekken dan je daadwerkelijk verbruikt. De te veel opgewekte energie lever je terug tegen een lagere vergoeding. Dit is minder rendabel dan die stroom zelf gebruiken.

Gemiddeld energieverbruik volgens het Nibud:

 • 1 persoon:    1.830 kWh
 • 2 personen: 2.850 kWh
 • 3 personen  3.430 kWh
 • 4 personen  4.010 kWh
 • 5 personen  4.350 kWh

Steeds meer mensen stappen over op een elektrische auto, warmtepomp of infraroodverwarming. Het extra stroomverbruik voor het opladen van een elektrische auto is afhankelijk van het aantal kilometers dat ermee wordt gereden. Gemiddeld verbruikt een elektrische auto tussen de 8kWh en 13kWh per 100 kilometer.

Wat is een zonnepanelen legplan?

Het zonnepanelen legplan is een tekening van je dak waarin wij de zonnepanelen intekenen. Je dak wordt op schaal getekend en voorzien van alle relevante obstakels. Zoals schoorsteen, dakramen en/of een dakkapel. Daarna wordt uitgemeten hoe je dak optimaal wordt benut.

Tijdens het maken van het legplan op het dak bij zonnepanelen particulier proberen we de panelen op een esthetisch verantwoorde manier in te tekenen.

Bij zonnepanelen tekenen voor een particulier legplan maken wij gebruik van lucht- en straatfoto’s. Ons software meet jouw dak nauwkeurig, waardoor wij een betrouwbaar legplan zonnepanelen tekenen.

Het vermijden van schaduw val is een belangrijk onderdeel bij het maken van het legplan. Schaduw heeft immers invloed op de opbrengst van zonnepanelen. De schaduw simulatie berekenen wij nauwkeurig met 3D software. Zo zijn er geen schaduw zonnepanelen.

Dakkapel zonnepanelen liggen in een windzone waar vaak ruim 200 kg ballast per paneel moet worden geplaatst. Hier is een dakkapel niet op berekend. Dat zal in de toekomst lekkage en verzakking veroorzaken. Daarom monteren wij géén zonnepanelen op een dakkapel.

Zonnepanelen plat dak of schuin dak

Het soort dak heeft invloed op de mogelijkheden in het legplan. Bij zonnepanelen op schuin dak installeren wij deze in dezelfde hoek. Meer mogelijkheden biedt het bij zonnepanelen op plat dak. Zowel de hellingshoek als de richting van de panelen kan worden bepaald. De meeste installaties zijn op het zuiden, maar soms is een oost-west opstelling ook lucratief.

Om zonnepanelen particulier zonder vergunning op een pannen dak te plaatsen gelden de volgende regels:

 • Het zonnepaneel mag niet uitsteken over de erfgrens of dakrand.
 • Het paneel is direct op het dakvlak geplaatst.
 • De hellingshoek van het zonnepaneel is hetzelfde als die van het dak.

Bij het plaatsen van particuliere zonnepanelen op een plat dak, moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Zoals de tussenafstand tussen de panelen, montagehoek en ballast gewicht. Er zijn namelijk diverse manieren van zonnepanelen plaatsen op een plat dak.

Zonnepanelen mogen niet zonder vergunning geplaatst worden op een monument of in een door het Rijk aangewezen beschermd stads- of dorpsgezicht. Is dit niet het geval dan mogen zonnepanelen particulier meestal zonder vergunning geplaatst worden. Informeer bij de gemeente of bij Zonnepanelen Brabant.

Belastingdienst zonnepanelen particulier

Zonnepanelen aanschaffen is een eenmalige investering. Om zonnepanelen particulier en zakelijk aantrekkelijk te maken heeft de overheid fiscale voordelen en subsidies voor zonnepanelen opgesteld. Deze zijn om de investeringskosten verder te verlagen.

Het gaat hierbij niet alleen om zonnepanelen. Ook andere duurzame maatregelen zoals het aanschaffen van een warmtepomp of tapwater boiler en het isoleren van je woning. De adviseurs van Zonnepanelen Brabant zijn volledig op de hoogte van alle zonnepanelen voordelen.

In de gemeentes in Brabant zijn er geen lokale subsidies. Bij zonnepanelen particulier hoeft de woningeigenaar geen BTW te betalen op zijn zonnepanelen. Je bespaart hierdoor 21% op de aanschaf van zonnepanelen.

Door de vrijstelling van de BTW bij zonnepanelen particulier ben je voordeliger uit en geniet ook jij binnenkort van je eigen duurzame energie. De adviseurs van Zonnepanelen Brabant helpen je met degelijk advies.

Wil jij precies weten welke keuzes op jouw dak zorgen voor het maximale rendement? Maak dan direct een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Onze adviseurs helpen je bij het maken van de juiste keuze. Zonnepanelen Brabant is jouw lokale specialist voor zonnepanelen en energiebesparing.

Zonnepanelen plaatsen zonder vergunning

Om zonnepanelen zonder vergunning op een pannen dak te plaatsen gelden de volgende regels:
 • Het zonnepaneel mag niet uitsteken over de erfgrens of dakrand.
 • Het paneel is direct op het dakvlak geplaatst.
 • De hellingshoek van het zonnepaneel is hetzelfde als die van het dak.

Zonnepanelen op een plat dak plaatsen

Bij het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak, moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Er zijn namelijk diverse manieren om zonnepanelen te plaatsen op een plat dak.

Tussenafstand tussen de zonnepanelen

De juiste tussenafstand tussen de rijen zonnepanelen is van belang om zo de schaduwval door de onderlinge panelen te voorkomen. Zonnepanelen worden op een plat dak onder een hoek geplaatst van 10 tot 13 graden. Hoe kleiner de hoek, hoe dichter de rijen zonnepanelen op elkaar kunnen staan.

Montagehoek zonnepanelen plat dak

Theoretisch gezien is de ideale montagehoek voor zonnepanelen particulier 35 graden, wanneer de plaatsing van de zonnepanelen direct op het zuiden is. Naarmate de zonnepanelen meer naar het oosten of westen zijn geplaatst, is voor een goede opbrengst een kleinere montagehoek wenselijk.

Daarom heeft een oost-west montagesysteem doorgaans een lagere hoek van ongeveer 10 tot 13 graden. De zonnepanelen krijgen op die manier meer zonne-uren en leveren zo meer op.

De benodigde tussenafstand speelt ook een rol bij het kiezen van de juiste installatie hoek. Het is interessant om een kleinere montagehoek toe te passen, zodat er 1 of 2 rijen zonnepanelen extra geplaatst kunnen worden. Een extra voordeel is dat er minder ballast nodig is. Daarbij zijn de zonnepanelen minder goed zichtbaar bij een kleinere hoek.

Ballast gewicht zonnepanelen plat dak

Omdat de zonnepanelen los op het plat dak staan, moet er ballast gewicht in de onderconstructie worden geplaatst.

Zonnepanelen op dakkapel, hoe zit dat precies?

We krijgen soms de vraag of zonnepanelen op een dakkapel geïnstalleerd kunnen worden. In de meeste gevallen is de dakkapel een windzone waar meer dan 200kg ballast per paneel geplaatst moet worden. Dakkapellen zijn daar niet op berekend.

Vergunningsvrij zonnepanelen plaatsen op plat dak

Het is van belang om te onderzoeken of er een vergunning nodig is voor het plaatsen van de zonnepanelen op het platte dak. Is het gebouw waarop de panelen komen een rijks-, provinciaal of gemeentelijk monument? Of ligt het gebouw in een rijksbeschermde stads- of dorpsgezicht? Informeer dan bij je gemeente naar de vergunning.

Krijg ik subsidie voor zonnepanelen voor particulieren?

Nee, je krijgt geen landelijke subsidie voor zonnepanelen. Wel zijn er verschillende financiële regelingen om de aanschaf van zonnepanelen voor particulieren aantrekkelijker te maken.

Weten hoe het precies werkt?

Fabrieksgarantie bij zonnepanelen voor particulieren

Op onze zonnepanelen krijgt je tot 35 jaar fabrieksgarantie. Deze garantie gaat over gebreken door ondeugdelijk materiaal, een gebrekkige afwerking of constructie van de zonnepanelen met als gevolg dat de zonnepanelen niet meer naar behoren werken.

Vermogensgarantie zonnepanelen voor particulieren

Ook de beste zonnepanelen lopen na verloop van tijd terug in vermogen. Fabrikanten geven garantie op het minimale vermogen dat hun zonnepanelen nog geeft na 25 jaar. Doorgaans is dat 75 tot 80%. De fabrikanten van onze zonnepanelen geven echter een vermogensgarantie af van 90% of meer!

Indien het vermogen niet meer wordt gehaald vanwege een beschadiging van het paneel, valt dit buiten de vermogensgarantie. Om deze reden is de kwaliteit van het paneel dan ook erg belangrijk.