Maximaal profiteren met een thuisaccu

Met een thuisaccu maak je maximaal gebruik van je eigen zonnestroom. Je bent minder afhankelijk van je energieleverancier en kunt zelfs grotendeels zelfvoorzienend zijn. Wij vertellen je precies hoe het zit!

Slim energie opslaan met een thuisbatterij

De nieuwste ontwikkelingen op de energiemarkt is een thuisbatterij. Hiermee sla je eenvoudig zelf opgewekte zonnestroom op om die later alsnog zelf te gebruiken. Normaal gesproken gebruik je tot maximaal 35% van je opgewekte zonnestroom direct. Met een batterij kan dat oplopen tot 70%. Met een thuisbatterij verdubbel je dus ongeveer het gebruik van je eigen zonnestroom.
Opladers met thuisbatterij

Wij vertellen je alles over de mogelijkheden met een thuisbatterij tijdens adviesgesprek!

Wat is precies een thuisbatterij?

Als je zonnepanelen op je dak hebt, kun je niet alle opgewekte zonnestroom direct gebruiken. Op het moment dat de salderingsregeling verdwijnt ontvang je een lagere vergoeding voor jouw terug geleverde zonnestroom. Dan biedt een thuisbatterij uitkomst.
In een thuisbatterij sla jouw eigen opgewekte stroom op. Zo kun jij die op een later moment zelf gebruiken. Normaal gesproken gebruik je gemiddeld 35% van je opgewekte zonnestroom meteen op het moment van opwekken. Met een thuisaccu kun je dat verhogen tot ongeveer 70%. Je hoeft dan minder stroom van je energieleverancier te kopen.
De thuisbatterij wordt aangesloten op de meterkast en via een omvormer wordt de stroom die je opwekt, maar niet meteen gebruikt, opgeslagen op jouw thuisbatterij. Wanneer de zon niet schijnt, gebruik je eerst de opgeslagen energie uit je batterij. Pas als de batterij leeg is ga je stroom kopen op het energienet.
Eenvoudig energie onafhankelijk met een thuisbatterij op maat!
Tevreden klanten Zonnepanelen Brabant

Een thuisbatterij als de salderingsregeling wordt afgebouwd?

Als je zonnepanelen hebt en de salderingsregeling wordt afgebouwd, is het extra interessant om je eigen stroom op te slaan. Op dit moment is de salderingsregeling nog actief. Hiermee krijg je een eerlijke vergoeding voor de stroom die jij teruglevert aan het net. Maar de salderingsregeling wordt langzaam afgebouwd om in 2031 volledig te worden afgeschaft. Met een thuisbatterij behoud je een hoog rendement op de zelf opgewekte stroom.

Hoeveel stroom kan een thuisbatterij opslaan?

Thuisbatterijen zijn er in verschillende soorten en maten ook zijn ze meestal stapelbaar, zodat je eenvoudig kunt uitbreiden. Daardoor zijn ze gemakkelijk in te zetten in een huis met weinig verbruik, maar ook in een grote woning met veel verbruik.
Een kleine thuisbatterij kan 3 kWh zonne-energie opslaan, een grote zo’n 25 kWh. Een normale thuisbatterij kan gemiddeld 6 tot 8 kWh opslaan.
Thuisbatterij met zonnepaneel

De beste thuisbatterij voor ieder gezin!

Thuisbatterij aan de muur

Een thuisaccu met zonnepanelen

Een thuisbatterij is erg interessant in combinatie met zonnepanelen. Met een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen sla je jouw eigen zonne-energie op. Afhankelijk van het vermogen van jouw zonnepanelen en verbruik kies je een bijpassende batterij. De thuisbatterij kan de stroom enkele dagen bewaren. Wanneer je de stroom wil gebruiken, tijdens bijvoorbeeld voor stofzuigen of koken, gaat deze via de omvormer van de accu naar de meterkast.

Onafhanke­lijker van je energie­leverancier met een thuisaccu

Met de huidige energietarieven en grote schommelingen van de marktprijzen, willen steeds meer mensen zelf grip hebben op hun eigen energie. Wanneer je ervoor kiest om zelf energie op te wekken én op te slaan, ben je veel minder afhankelijk van je energieleverancier. Op deze manier kun je soms zelfs grotendeels zelfvoorzienend zijn in je stroomverbruik.

Wil jij ook meer weten over de installatie en het gebruik van een thuisaccu? Neem dan contact op met onze adviseurs.

Kom jij uit de regio Breda , en je wil meer informatie over zonnepanelen in Breda , kun je ook terecht op de pagina Zonnepanelen Breda.