Subsidie zonnepanelen

Is er nog subsidie voor zonnepanelen?

Subsidie zonnepanelen is er alleen nog voor bedrijven. Deze subsidie voor zonnepanelen bestaat uit de Energie-Investeringsaftrek EIA regeling en de Kleinschaligheids­Investeringsaftrek KIA. Voor grootgebruikers is er de SDE+ subsidie.
Landelijke subsidie zonnepanelen voor particulieren is er al sinds 2013 niet meer. Wel zijn er gemeenten met subsidie regelingen en speciale gunstige leningen. Particulieren kunnen de btw terugvragen zonnepanelen. Dat levert al snel honderden euro’s op.

Landelijke subsidie voor zonnepanelen is er alleen nog voor grotere bedrijven, desondanks is de investering in zonnepanelen particulier nog altijd interessant. Het levert je een jaarlijks rendement van 10 tot 14% op. Dit is beduidend meer dan de rente die je op je spaarrekening ontvangt.

Zonnepanelen Oud Gastel
Zonnepanelen Moerstraten

Door te investeren in zonnepanelen geniet je jarenlang van schone en gratis zonne-energie. De hoge kwaliteit zonnepanelen van Zonnepanelen Brabant gaan zeker 40 jaar mee. De enige kosten die je nog hebt na de aanschaf van zonnepanelen is de omvormer. Deze heeft een levensduur van 10 jaar, welke ons zonnepanelen bedrijf voor je kan vervangen.

Subsidie op zonnepanelen

Subsidie op zonnepanelen kopen, kan EIA van toepassing zijn. Dit kan wanneer je aansluiting op het elektriciteitsnet niet groter is dan 3 x 80A. Bovendien moet er ten minste voor 25.000 Wp vermogen geïnstalleerd worden. Dat zijn ongeveer 90 zonnepanelen, afhankelijk van het vermogen.

De EIA subsidie bedraagt voor elke 1.000 Wp 45% van 750 euro. Naast de EIA kan de Kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA) van toepassing zijn. Deze is maximaal 28%. Een combinatie van de KIA en de EIA kan maximaal tot een extra investeringsaftrek leiden van 82,5%.
Bevestiging zonnepanelen

Gratis een advies ontvangen? Benieuwd naar de kosten voor zonnepanelen op jouw woning of bedrijfspand?

Installateur klaar voor installatie zonnepaneel
Een EIA subsidieaanvraag kan door Zonnepanelen Brabant geheel voor jou worden verzorgd. Vraag ons naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf. We voorzien je van advies over zonnepanelen kopen subsidie, de garanties, de opbrengsten en de soorten zonnepanelen.

Via een legplan zonnepanelen berekenen wij uit hoeveel zonnepanelen je op het dak kan installeren en wat de zonne-energie opbrengst is. Neem contact met ons op voor advies. Subsidie zonnepanelen Brabant regel je via ons zonnepanelen bedrijf.

Ben jij enthousiast over onze offerte? Dan helpen we je binnen no time aan goedkope zonnestroom!

SDE subsidie zonnepanelen

Het aanvragen van een SDE subsidie zonnepanelen is maatwerk. Neem daarom contact op met Zonnepanelen Brabant, zodat afstemming over de investering en de subsidieaanvraag plaats kan vinden. Daarna kan de subsidieaanvraag voor jouw zonnepanelen in gang worden gezet.
De SDE subsdie onderscheidt twee categorieën subsidie op zonnepanelen. De kleinschalige Zon-PV met een piekvermogen ≥ 15 kWp en < 1 MWp en een categorie met een piekvermogen ≥ 1 MWp. De realisatietermijn voor Zon-PV < 1 MWp is anderhalf jaar.
Bevestiging zonnepanelen
De categorieën Zon-PV zijn als subsidie zonnepanelen alleen opengesteld voor installaties die worden aangesloten op een groot verbruikers aansluiting. Dat is een aansluiting van meer dan 3 x 80 A op het elektriciteitsnet.
Met de aanschaf van een groot verbruikers installatie kunnen hoge kosten gepaard gaan. Neem voor het indienen van de SDE subsidie zonnepanelen contact op met de netbeheerder voor een prijsindicatie. En een termijn waarbinnen de aansluiting aangelegd wordt. Je wilt subsidie zonnepanelen Brabant, vraag onze adviseurs voor meer informatie.

SDE subsidie aanvragen

In de SDE+ subsidie voor zonnepanelen zijn verschillende basis energieprijzen en correctiebedragen gepubliceerd voor netlevering en niet-netlevering (eigen gebruik). Omdat je een groter financieel voordeel hebt als je de opgewekte elektriciteit zelf gebruikt, geldt voor ‘eigen gebruik’ een hoger correctiebedrag.
De maximaal te verlenen subsidie voor zonnepanelen binnen de subsidieverlening is gebaseerd op de basis energieprijs voor ‘netlevering’. De voorschotten worden ingesteld op basis van de verdeling tussen ‘netlevering’ en ‘niet-netlevering’ over de afgelopen periode van een jaar.
Of als deze niet bepaald is, een opgave van de aanvrager. De bijstelling van de voorschotten wordt berekend op basis van de door CertiQ aan de meetwaarden toegekende labeling ‘netlevering’ en ‘niet-netlevering’.
De SDE subsidie zonnepanelen aanvraag kan door ons geheel worden verzorgd. Vraag ons om advies en naar de mogelijkheden voor jouw aanvraag SDE subsidie. Of vraag gratis en vrijblijvend offerte aan.

Subsidie zonnepanelen Noord-Brabant

Zonnepanelen installeren laat je doen door zonnepanelen installateur Brabant. Het installeren van zonnepanelen op jouw woning of bedrijfspand in Bergen op Zoom is een goede investering. Je hebt daar nog jarenlang financieel voordeel van.
Onze installateurs in Bergen op Zoom zorgt voor een vakkundige installatie die op maat is uitgevoerd. Wij hebben vertrouwen in onze producten en installatie, waardoor je een goede garantie ontvangt op het gehele PV-systeem.
Weten hoe het precies werkt?

Wil je meer informatie ontvangen of direct zonnepanelen kopen? Neem dan contact op met de zonnepanelen specialist van het Noord-Brabantse Bergen op Zoom. Onze adviseurs van Zonnepanelen Brabant staan voor jou klaar met advies en vak inhoudelijke kennis. Vul het contact formulier in of bel met onze zonnepanelen Bergen op Zoom experts via +31 (0)165-201134.

Kom jij uit de regio Breda , en je wil meer informatie over zonnepanelen in Breda , kun je ook terecht op de pagina Zonnepanelen Breda.