kleinlogo-zonnepanelen

Beste zonnepanelen

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Beste zonnepanelen

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Iedereen die meer leest over zonnepanelen, merkt dat het niet eenvoudig is om zonnepanelen te vergelijken. En daarbij te bepalen wat de beste zonnepanelen zijn. Er zijn zoveel leveranciers zonnepanelen op de markt dat de keuze in de beste merken zonnepanelen lastiger maakt.

Zonnepanelen Brabant maakt enkel gebruik van hoge kwaliteit zonnepanelen, omdat deze het beste rendement en zonnepanelen opbrengst behalen. A-merk panelen hebben een technische levensduur van 40 jaar, waardoor je nog lang geniet van jouw groene investering. 

Zonnepanelen verschillen van elkaar in prijs, kwaliteit, vermogen, uiterlijk en garanties. Allemaal factoren om te bepalen wat zijn de beste zonnepanelen. Wij leveren verschillende merken zonnepanelen, zoals de SunPower zonnepanelen die wereldwijd bekend staan als de beste zonnepanelen. Beste prijs voor de beste kwaliteit zonnepanelen. 

Zonnepanelen Bergen Op Zoom

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

zonnepanelen brabant 500 15

Zonnepanelen vergelijken

Beste kwaliteit zonnepanelen

Als we kwalitatief zonnepanelen vergelijken om te bepalen wat het beste zonnepaneel is, kijken we naar drie verschillende zaken. Namelijk de verwachte levensduur, degradatie van een paneel en of het paneel bestand is tegen inslag.

Wat is de verwacht levensduur onder normale omstandigheden?

De verwachte levensduur van zonnepanelen loopt uiteen. Over het algemeen ligt de levensduur boven de 20 jaar. De fabrikanten van de beste zonnepanelen hebben veel vertrouwen in hun product dat ze een langere levensduur meegeven van bijvoorbeeld 35 jaar of 40 jaar. De levensduur is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij zonnepanelen kopen.

Hoe sterk degradeert het paneel over de verwachte levensduur?

De degradatie van zonnepanelen  wordt uitgedrukt in een percentage per jaar. Alle panelen hebben een afname van het vermogen naarmate ze ouder worden. Meestal ligt deze afname in tienden van procenten. De verschillen tussen panelen lijken klein, maar kunnen wel een groot effect hebben op de opbrengst zonnepanelen over de gehele levensduur. 

Hoe goed is het zonnepaneel bestand tegen inslag van hagel?

Zonnepanelen worden onderwerpen aan een zogenoemde hagelschot-test. Bij deze test schiet een kanon een bol ijs op het paneel, dat de klap moet opvangen zonder dat het glas barst. Ook als het glas niet barst, kan er schade optreden aan de zonnecellen onder het glas, wat je niet direct ziet. De beste zonnepanelen zijn uitgerust met extra harde zonnecellen die tegen flinke hagel schoten bestand zijn.

soorten Zonnepanelen Bosschenhoofd installeren 500

Vermogen zonnepanelen

Vermogen en efficiëntie

Bij het bepalen van de beste zonnepanelen, kijken we ook naar het vermogen zonnepanelen. Het vermogen van zonnepanelen is in de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Waar een aantal jaar geleden panelen van 240 Wp de norm waren, is dat vandaag de dag opgelopen tot 275 Wp. En dat bij dezelfde oppervlakte. 

Dit betekent dat de gemiddelde efficiëntie van de panelen over de jaren toeneemt. Er zijn echter nog altijd grote verschillen in de werkelijke efficiency van de zonnepanelen. SunPower zonnepanelen hebben een hoog vermogen zonnepanelen met een hoge efficiëntie. 

Als voorbeeld, een SunPower Max3 400 Wp heeft een efficiency percentage van 22,6%. Ter vergelijk, panelen van ene lagere kwaliteit behalen een percentage van maximaal 16%. Verder is de efficiëntie ook afhankelijk van de instraling en de temperatuur. Er zijn panelen die beter werken bij indirect licht. Maar er zijn ook zonnepanelen die meer of minder last hebben van hogere temperaturen. 

Naast het vermogen is ook de omvormer zonnepanelen van belang. Een omvormer zet de gelijkstroom van de zonne-energie om naar wisselstroom van 230 volt. Dit bepaalt mede de efficiency van de zonnepanelen opbrengst en rendement. 

Benieuwd naar de beste zonnepanelen voor jouw dak? Vraag een gratis adviesgesprek aan bij Zonnepanelen Brabant. Samen bekijken we wat de beste mogelijkheden zijn voor zonnepanelen installeren op plat dak of schuin dak. Wij monteren zowel zonnepanelen particulier als zonnepanelen bedrijf. Vraag een gratis zonnepanelen offerte aan. 

Vermogensgarantie zonnepanelen

Fabrieksgarantie zonnepanelen

Als we kijken naar de beste zonnepanelen horen daar ook de garanties bij. Het gaat dan om de vermogensgarantie zonnepanelen en de fabrieksgarantie zonnepanelen. Op zonnepanelen krijg je doorgaans 10, 12 of 15 jaar fabrieksgarantie. 

Deze garantie gaat over gebreken door ondeugdelijk materiaal, een gebrekkige afwerking of constructie van de zonnepanelen. Met als gevolg dat de zonnepanelen niet meer functioneren. 

De vermogensgarantie zonnepanelen gaat over de opbrengst van de opgewekte energie. Zelfs de beste zonnepanelen lopen na verloop van tijd iets terug in vermogen. Fabrikanten geven garantie op het minimale vermogen dat het zonnepaneel nog geeft na 25 jaar. Bij de meeste zonnepanelen gaat het om 80% van het vermogen na 25 jaar. 

Bij Zonnepanelen Brabant geven wij betere garantie pakketten. Bij ons Economy en Luxe pakket garanderen wij jou zelfs na 25 jaar 85% van het oorspronkelijke vermogen. Bij het Exclusief pakket loopt de garantie op naar 30 jaar! Als de opbrengst niet wordt gehaald als gevolg van een beschadiging aan het paneel, valt dit buiten de vermogensgarantie zonnepanelen.

Daarom is een goede kwaliteit van het paneel uiterst belangrijk. Wat het beste vermogen per paneel is hangt af van de gewenste opbrengst en het beschikbare dakoppervlak. Als je een offerte zonnepanelen aanvraagt geven wij hier gratis en vrijblijvend advies in. 

Neem nu contact op met de zonnepanelen specialist van West-Brabant. Of het nu om plaatsen van zonnepanelen Roosendaal of Breda, bij Zonnepanelen Brabant kan je altijd terecht voor gedegen advies en een offerte op maat.