Zonnepanelen Brabant is niet aangesloten bij het SGZE?

Zonnepanelen Brabant is sinds 2013 actief in de zonne-energie. Wij kiezen er bewust voor ons bedrijf niet aan te sluiten bij het SGZE.
Stichting Garantiefonds Zonne-Energie (SGZE) is in 2014 is opgericht door een klein groepje zonnepanelen installateurs. Sinds de oprichting zijn slechts 49 van de 2.437 zonnepanelen bedrijven in Nederland aangesloten bij het SGZE.
Graag leggen wij uit welke diensten het SGZE levert aan u als klant. En vertellen wij waarom wij de keuze hebben gemaakt ons niet aan te sluiten.

Wat vraagt SGZE eigenlijk van aangesloten installateurs? Brabant

De stichting stelt geen hoge kwaliteitseisen aan installateurs om zich te kunnen aansluiten. Ondanks de lage kwaliteitseisen, zijn er wel hoge jaarlijkse kosten aan het lidmaatschap verbonden. Voor iedere woning waar een deelnemer aan het SGZE zonnepanelen installeert, moet ongeveer 200 euro aan het SGZE worden betaald.
Bijna iedere Nederlandse zonnepanelen installateur kan zich aanmelden voor het lidmaatschap. Het SGZE vraagt haar leden alleen om reclame te maken door het logo van SGZE te gebruiken.
Het SGZE vraagt naast een bedrag per geïnstalleerd project een grote jaarlijkse bijdrage van duizenden euro’s. Hoe deze bijdrages beheerd worden is vooralsnog onduidelijk.

Maar wat biedt SGZE haar klanten dan eigenlijk?

Aanbetalingsgarantie

Na het accepteren van onze offerte vragen wij een aanbetaling. Die aanbetaling is nodig omdat Zonnepanelen Brabant de onderdelen voor jouw specifieke installatie inkoopt. Wij investeren dus vooraf in jouw project.
De SGZE-aanbetalingsgarantie, dekt het risico dat je een aanbetaling hebt gedaan voor de levering van zonnepanelen en de leverancier voor de installatie daarvan failliet gaat.
Interessant detail is echter dat, het SGZE slechts een terugbetaling van 30% (met een maximum van 3.000 euro) van de aanbetaling dekt.
Zonnepanelen Brabant is een financieel zeer gezond bedrijf. Het risico van faillissement is daardoor zeer onwaarschijnlijk. De meerwaarde van dekking van de aanbetaling door het SGZE is daarmee zeer beperkt.

Garantie op de uitvoering

Het SGZE zegt ook uitvoering van de installatie van de door jouw gekochte zonnepanelen te dekken, wanneer de installateur onverhoopt failliet zou gaan.
De stichting kiest daarbij echter zelf de nieuwe installateur. De door het SGZE gekozen installateur, is daarbij overigens niet verplicht dezelfde leverings-voorwaarden aan te houden.

Fabrieksgarantie

SGZE garandeert de opvolging van de fabrieksgarantie. Omdat Zonnepanelen Brabant alleen werkt met A-merken en die inkoopt bij erkende leveranciers en groothandels in Europa, is er altijd sprake van fabrieksgarantie op jouw zonnepanelen, ook zonder het SGZE.
Stel dus dat Zonnepanelen Brabant de aanspraak op fabrieksgarantie niet zou kunnen verzorgen, zal de fabrikant altijd defecte onderdelen vervangen onder de fabrieksgarantie.

Geschillencommissie

Stel dat je in een geschil terecht komt met de leverancier van jouw zonnepanelen. Dan kun je (onder voorwaarden) een beroep doen op de geschillencommissie. Daarvoor moet je een schriftelijke aanvraag indienen, het SGZE is namelijk niet telefonisch bereikbaar.
Bij het indienen van die aanvraag moet je vervolgens een karrenvracht aan papierwerk toevoegen: het klachtenformulier + de koopovereenkomst + de orderbevestiging + de gemaakte garantieafspraken + alle communicatie rondom de klacht en het SGZE-certificaat van jouw installateur.
Wij helpen onze klanten gewoon met goede service. Mocht je ergens niet tevreden over zijn, dan proberen wij het probleem zo snel mogelijk op te lossen. En onze helpdesk gewoon telefonisch bereikbaar voor al je vragen.

Wat wij wel bieden aan onze klanten

Deelname aan het SGZE zegt dus niets over de deskundigheid, betrouwbaarheid, kwaliteit en veiligheid van de aangesloten leden. En dat is nu precies wat wij wel belangrijk vinden en graag aan onze klanten leveren! Al met al voor ons voldoende reden om ons bedrijf niet aan te sluiten bij het SGZE.

Vragen over onze dienstverlening en garanties?

Heb je toch vragen over onze dienstverlening en ben je benieuwd naar alle garanties die wij leveren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We vertellen het je graag. Lees ondertussen de reviews van onze tevreden klanten.