Zonnepanelen kosten

De kosten van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren enorm gedaald. Wat de zonnepanelen kosten en opbrengen, verschilt natuurlijk per type zonnepaneel. Wat kosten zonnepanelen bij Zonnepanelen Brabant? Dat vertellen we je graag!

Kosten zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen kosten is lastig te bepalen, omdat er veel verschillen in kwaliteit en opbrengst zijn. De installatie van een zonnepanelen systeem is opgebouwd uit: zonnepanelen, een omvormer, bevestigingsmaterialen, solar bekabeling en elektrische materialen voor de aansluiting. De prijs van zonnepanelen is onder andere afhankelijk van je verbruik en de verwachte opwekcapaciteit, het vermogen, de verwachte opbrengst, de garantie en de prijs voor een systeem. Houd er verder rekening mee dat zonnepanelen een eenmalige investering zijn, die je na een paar jaar terugverdient, omdat je honderden euro’s op je energierekening bespaart. Wil je naast energie ook nog besparen op gas? Ook daar geven we je advies over, zodat jij goed voorbereid de fossielvrije toekomst van het Klimaatakkoord in gaat.

Wil je zeker weten dat de kosten voor jouw zonnepanelen in verhouding zijn? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Installateur legt zonnepaneel op dak

Wat kost een zonnepaneel?

De kosten voor zonnepanelen zijn van meerdere factoren afhankelijk. Ten eerste de capaciteit van een zonnepaneel, dat in Wattpiek (Wp) wordt uitgedrukt. Over het algemeen geldt: hoe hoger de capaciteit van de panelen is, hoe hoger de kosten van zonnepanelen zijn. Een zonnepaneel heeft vandaag de dag een capaciteit tussen 270 en 375 Wattpiek.
Dit betekent dat er ongeveer 10 tot 14 zonnepanelen nodig zijn om het verbruik van een gemiddeld huishouden te kunnen opwekken. De kosten voor 12 zonnepanelen inclusief installatie ligt gemiddeld tussen 1 en 1,50 euro per Wattpiek. Voor een gemiddeld huishouden betekent dit een investering van circa 4.000 tot 6.000 euro. Je kunt 21% btw terugvragen bij de belasting, waardoor je dit van de totaalprijs af kunt trekken.

Wil je ook besparen?

Wil je zelf een berekening maken? Dat is niet moeilijk! We geven je een voorbeeld: stel je wilt 4.000 kWh per jaar opwekken. Het dak van de woning is gericht op het zuiden. De opbrengst van zonnepanelen is dan ongeveer 0,9 kW/Wp per jaar. Afhankelijk van het vermogen van de gekozen zonnepanelen, bereken je hoeveel panelen je nodig hebt. Pas je zonnepanelen van 350 Wp toe, dan heb je 4.444 Wp/350 Wp en dus 13 zonnepanelen nodig.

Om het investeren in zonnepanelen aantrekkelijker te maken voor zowel particulieren als bedrijven, zijn er verschillende regelingen in het leven geroepen, zoals de SDE subsidie met 90% vergoeding voor zakelijke grootverbruikers en de EIA en KIA voor zakelijke kleingebruikers. Neem contact op met onze adviseurs voor uitgebreid advies.

Bevestiging zonnepanelen
Installateur klaar voor installatie zonnepaneel

Prijs-kwaliteit

Er zijn veel verschillende soorten panelen en merken; de prijs daartussen verschilt nogal. De beste panelen hebben een hoge efficiëntie en hebben een levensduur van minstens 25 jaar. Met een hoge efficiëntie wordt bedoeld: de panelen produceren veel stroom en hebben een hoger piekvermogen, waardoor het rendement erg hoog ligt.
Zonnepanelen Brabant werkt alleen met A-merk zonnepanelen en toebehoren, waardoor je mag rekenen op een scherpe prijs inclusief installatie. We zetten niet alleen de kwaliteit van de zonnepanelen voorop, maar ook het plaatsen van de zonnepanelen doen wij op deskundige wijze. We werken met installateurs met VCA-certificering, wat betekent dat ze op een veilige, verantwoorde en professionele manier te werk gaan.

Ben je benieuwd wat zonnepanelen op jouw dak zouden kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan bij Zonnepanelen Brabant.

Aansluiting in meterkast
Installateur klaar voor installatie zonnepaneel

Het vergelijken van zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen gaat kopen, dan doe je er goed aan om de verschillende soorten panelen en prijzen met elkaar te vergelijken. Dit helpt je om geld te besparen en de beste kwaliteit te verkrijgen. Omdat dit nogal een lastige klus kan zijn door de vele aanbiedingen, is het belangrijk om een professioneel bedrijf te vinden dat zonnepanelen installeert, zoals Zonnepanelen Brabant. Zo weet je zeker dat je hoogwaardige kwaliteit krijgt en dat de panelen door vakmensen op het dak worden gelegd. Bij ons heb je een vermogensgarantie van 25 jaar en een uitgebreide service bij de installatie en het onderhoud van de zonnepanelen. Mochten er problemen zijn met de panelen, dan lossen wij dat snel voor je op.

Zonnepanelen Brabant: de meest voordelige keus

Zonnepanelen kopen kan lastig zijn, daarom bieden wij onze zonnepanelen aan in een overzichtelijk pakket. Voor particulieren hebben wij het Solar Economy pakket, Solar Luxe pakket en Solar Exclusief pakket. Voor bedrijven is er het Solar Business pakket. Daarnaast geniet je bij ons van de beste garanties, waaronder een vermogensgarantie van 85% na 25 jaar.

Voor vrijblijvend advies, kun je contact met ons opnemen. We maken dan een offerte voor je op, die de volgende punten bevat:

  • Financiële onderbouwing met een beschrijving van alle kosten voor de zonnepanelen
  • Een technische onderbouwing met een beschrijving van toegepaste techniek
  • Garanties: een beschrijving van de garantie op de zonnepanelen en de garantie op de omvormer
  • Kwaliteit van het materiaal: hoe hoger de kwaliteit, des te constanter de opbrengst en levensduur van de zonnepanelen is.
Na akkoord, hebben wij de panelen binnen 1 à 2 dagen voor je geïnstalleerd, afhankelijk van de hoeveelheid. Neem contact met ons op voor betrouwbaar advies op maat en geniet binnen de kortste keren van duurzame stroom en een lagere energierekening!

Vragen? Wij staan voor je klaar

Zonnepanelen op Dak Zonnepanelen Brabant