Zonnepanelen installeren

Zonnepanelen installeren op je huis of bedrijfspand? En wil je die zonnepanelen kopen bij een deskundige partij? Dan doe je er goed aan om die zonnepanelen te laten installeren door een professionele installateur. Zonnepanelen Brabant is dan dé expert die je zoekt. Wij helpen wekelijks tientallen klanten bij het kopen en installeren van zonnepanelen. Wij kunnen dat op verschillende soorten daken en op iedere locatie in de regio.

Waarom zonnepanelen laten leggen door een installateur?

Zonnepanelen installeren door een PV installatie op het dak te plaatsen is een slimme en milieuvriendelijke manier om energie op te wekken en kosten te besparen op de energierekening. Zonnepanelen leggen is een complexe taak die je het beste kunt overlaten aan een professionele installateur, zoals Zonnepanelen Brabant.

Installateur legt zonnepaneel op dak
Installateur met zonnepaneel op hoogwerker

Er zijn verschillende redenen waarom je jouw zonnepanelen installeren door een professionele installateur moet laten doen. Ten eerste hebben onze installateurs de juiste kennis en ervaring om zonnepanelen installeren veilig en efficiënt uit te voeren. Daarnaast beschikken wij over de benodigde gereedschappen en materialen om de installatie professioneel uit te voeren. Bovendien bieden we als erkende installateur bij het zonnepanelen installeren garantie op ons werk.  Zo ben je er van verzekerd zeker dat de zonnepanelen installatie goed functioneert. Zo ben je zeker dat jouw zonnepanelen het maximale rendement behalen.

Snel zonnepanelen installeren? Bel nu!

Zonnepanelen op een plat dak

Zonnepanelen installeren op een plat dak kan op verschillende manieren. De meest gebruikte optie is door de zonnepanelen in een hoek te plaatsen met behulp van driehoek frames. Dit verhoogt de efficiëntie van de panelen en zorgt ervoor dat ze meer zonlicht opvangen. Een andere optie is om de zonnepanelen plat op het dak te plaatsen, maar dit is veel minder efficiënt. De panelen zijn dan niet optimaal op de zon gericht. Wil jij zonnepanelen installeren op een plat dak? Vraag ons dan om goed advies.

Bevestiging zonnepanelen
Installateur klaar voor installatie zonnepaneel

Zonnepanelen op een schuin dak

Zonnepanelen installeren op een schuin dak werkt anders. De panelen moeten precies op de juiste manier gemonteerd worden om ervoor te zorgen dat ze veilig en efficiënt werken. Het is belangrijk om de panelen op een stabiele ondergrond te plaatsen en rekening te houden met de juiste hoek en richting. De professionele installateurs van Zonnepanelen Brabant helpen je bij het bepalen van de beste positie en hoek voor jouw zonnepanelen. Zo installeren wij je nieuwe zonnepanelen altijd precies goed.

Panelen op de schuur of in de tuin

Zonnepanelen installeren is ook mogelijk op een schuur of in de tuin op een speciaal rek. Dit kan een goede optie zijn als je geen geschikt dak hebt of als je extra ruimte nodig hebt om panelen te plaatsen. Het is belangrijk om te zorgen voor een stabiele en veilige constructie om de panelen op te plaatsen en rekening te houden met de juiste hoek en richting.

Aansluiting in meterkast

Onderdelen

Een zonnepaneel bestaat uit verschillende onderdelen: een aluminium frame, een kunststof achterplaat en zonnecellen in een gelamineerd silicium en een glazen frontplaat. Ook is een omvormer een cruciaal onderdeel van de het systeem. De omvormer zet de gelijkstroom opgewekt door de panelen om in wisselstroom, die gebruikt wordt op het net. 

Wil je optimaal genieten van je opbrengst na het zonnepanelen installeren? Dan is een thuisaccu of thuisbatterij een goede investering. Hiermee verminder je de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en verhoog je het zelfverbruik van opgewekte energie. Op die manier verlaag je jouw energiekosten in de toekomst nog beter. Onze thuisaccu’s zijn ontworpen met de laatste technologieën en we bieden naast professionele installatie ook onderhoudsdiensten aan.

Zonnepanelen Brabant: van offerte tot installatie

Zonnepanelen installeren laat je het beste over aan professionele installateurs. Bij Zonnepanelen Brabant staan we tijdens het gehele proces voor je klaar: van offerte tot installatie. We lopen alle stappen even met je door, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

1. Offerte aanvragen: na het invullen van het formulier ontvang je van ons een vrijblijvende advies aan huis. De offerte die we daarna uitbrengen sluit aan bij het advies voor jouw persoonlijke situatie.

2. Akkoord offerte: Na akkoord, maken we een definitieve montageafspraak. In de offerte zit al een tekening op schaal van het dak met de zonnepanelen erop. Zo weet jij precies hoe wij de zonnepanelen installeren.

3. Zonnepanelen installeren: is de montagedatum akkoord? Dan gaan we over tot montage. Als we zonnepanelen installeren tot 30 panelen kan dat meestal in één dag. Nadat alles is aangesloten, ontvang je van ons uitleg en vindt de oplevering plaats.

4. Service en nazorg: voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Mochten er vragen zijn over je zonnepanelen dan helpt onze serviceafdeling je verder. Zo profiteer jij zorgeloos van je eigen groene stroom.

Het installeren van zonnepanelen in 5 stappen

We gaan graag nog even dieper in op het proces van zonnepanelen installeren door Zonnepanelen Brabant. Afhankelijk van de grootte en hoeveelheid panelen, hebben we de installatie binnen 1 à 2 dagen gelegd. Onze monteurs plaatsen jouw zonnepanelen altijd op een vakkundige wijze. We doorlopen de volgende vijf stappen:

1. Montage van de zonnepanelen: de bevestiging van de zonnepanelen vereist geen grote aanpassingen aan je dak.

2. Installatie omvormer zonnepanelen: de zonnepanelen omvormer wordt aan de muur bevestigd. Deze wordt vaak uit het zicht geïnstalleerd, bijvoorbeeld in de garage of de kelder.

3. Thuisbatterij aansluiten: de thuisbatterij wordt eveneens uit het zicht gemonteerd en gekoppeld an het systeem.

4. Aansluiting zonnepanelen op het net: onze installateur verbindt de panelen en de thuisbatterij aan de omvormer. Deze wordt via een stroomonderbreker aangesloten op de elektriciteitskast en vervolgens verbonden met de elektriciteitsmeter.

5. Uitleg en oplevering: nadat alles is aangesloten, geeft onze monteur uitleg over de zonnepanelen en worden ze officieel opgeleverd. Gefeliciteerd, u kunt nu genieten van groene, duurzame stroom!

Wil je meer weten over het kopen van zonnepanelen of het laten plaatsen door Zonnepanelen Brabant? Neem dan contact met ons op en we staan voor je klaar. Je mag ook altijd even langskomen op ons hoofdkantoor in Oud-Gastel.

Vragen? Wij staan voor je klaar