Zonnepanelen op pannendak

Montage zonnepanelen op pannendak

Bij montage zonnepanelen op pannendak houden wij rekening met een aantal factoren. We bespreken de vier belangrijkste onderdelen; montagesysteem, afstand tot dakrand, zonnepanelen landscape of portrait montage en zonder vergunning zonnepanelen plaatsen.
Zonnepanelen kopen is een zeer goede investering en daarnaast ben je ook milieubewust bezig. Het levert je een jaarlijks financiële rendement op van 10 tot 14%. Voor montage zonnepanelen op pannendak neem je contact op met de regionale specialist Zonnepanelen Brabant.
Wij geven je deskundig advies, leveren een vakkundige montage en een uitstekende service. Ook voor advies over gasvrij en duurzaam wonen. Laat je door onze experts goed adviseren wat de mogelijkheden zijn op het gebied van zonnepanelen op pannendak plaatsen. Vraag gratis en vrijblijvend een zonnepaneel offerte aan.
Zonnepanelen installatie op Brabants dak
Adviseur bekijkt mogelijkheden zonnepanelen voor bedrijfspand

Bevestiging zonnepanelen op pannendak

Er zijn verschillende manieren voor bevestiging zonnepanelen op pannendak. De vraag hoe bevestig je zonnepanelen op een pannendak is dan ook niet met een kort antwoord afgedaan. Voordat wij overgaan tot zonnepanelen installeren, bekijken wij eerst wat het beste montagesysteem is voor jouw dak.

Een veel gebruikte methode is het zogenoemde schroef-systeem. Hierbij wordt een nieuwe geïmpregneerde houten lat gemonteerd op de tengels. Deze nieuwe lat verdeelt de krachten over de dak constructie. Vervolgens worden dakhaken op de nieuwe latten geschroefd. Waardoor er geen druk ontstaat op de dakpannen.
Installeren van dakkapel zonnepanelen is niet wenselijk. In de meeste gevallen is de dakkapel een windzone, waardoor vaak meer dan 200 kg ballast per paneel geplaats moet worden.
Bevestiging zonnepanelen

Gratis een advies ontvangen? Benieuwd naar de kosten voor zonnepanelen op jouw woning of bedrijfspand?

Installateur klaar voor installatie zonnepaneel
Dakkapellen zijn daar niet op berekend. Het plaatsen van zonnepanelen dakkapel kan doorzakking en lekkages veroorzaken. Daarom monteren wij géén zonnepanelen op dakkapel. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan contact met ons op.
Ben jij enthousiast over onze offerte? Dan helpen we je binnen no time aan goedkope zonnestroom!
Installateur legt zonnepaneel op dak

Juiste afstand zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen op pannendak mag tot de erfgrens. De zonnepanelen mogen dus niet uitsteken aan de dakrand, dakgoot of bij de nok van het dak. Langs windgevoelige randen van het pannendak brengen wij extra dakhaken aan.

Voordelen zonnepanelen op pannendak

Zonnepanelen kopen brengt vele voordelen met zich mee. Waarom zou je eigenlijk investeren in zonnepanelen zodra jouw dak voor zonnepanelen geschikt is? We geven je een aantal goede redenen en voordelen van zonnepanelen op pannendak:

  • Met zonnepanelen bespaar je jaarlijks enorm op jouw energierekening, omdat je zelf groene stroom opwekt waardoor je minder of geen stroom van het energienet gebruikt.
  • Energie opwekken met zonnepanelen is milieu vriendelijk.
  • Met zonnepanelen ben je niet afhankelijk de wisselende stroomtarieven.
Weten hoe het precies werkt?
  • Waardestijging van jouw duurzame woning met zonnepanelen op dak.
  • Investeren in zonnepanelen heeft een gunstig effect op het energielabel van de woning.
  • De energiebelasting stijgt nog ieder jaar, met zonnepanelen betaal je minder energiebelasting op stroom.
  • Het rendement zonnepanelen ligt met 10 tot 14% hoger dan de spaarrente op de bank.