kleinlogo-zonnepanelen

Zonnepanelen aansluiten

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Zonnepanelen aansluiten

Zonnepanelen aansluiten meterkast

De zonnepanelen liggen op het dak en de omvormer zonnepanelen is geplaats. De laatste stap van de PV installatie is zonnepanelen aansluiten meterkast. Bij zonnepanelen aansluiten in meterkast komt veel kijken. Bij Zonnepanelen Brabant nemen wij dit werk natuurlijk voor onze rekening. 

Zodra de zonnepanelen zijn aangesloten op de meterkast kan jij zonne-energie gaan opwekken. Het kan zijn dat je met de zonnepanelen op het dak meer stroom opwekt dat je uiteindelijk verbruikt. Het is dan mogelijk om deze energie terug te leveren aan het net. De netbeheerder controleert gelijk of je een geschikte slimme energiemeter hebt. 

Bij zonnepanelen installeren moet je de zonnepanelen aanmelden bij energieleverancier. Na zonnepanelen registreren kom je in aanmerking voor een vergoeding van de teruggeleverde energie. De te veel opgewekte energie lever je terug tegen een relatief lage vergoeding. Dit is vaak niet rendabel. Wij kunnen het aantal zonnepanelen berekenen op basis van jouw verbruik. 

wat is een omvormer zonnepanelen beste omvormer zonnepanelen

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

sunny boy omvormer 500 Zonnepanelen installeren Omvormer zonnepanelen

Hoe zonnepanelen aansluiten op meterkast

Aansluiten zonnepanelen

Zonnepanelen Brabant legt je uit hoe zonnepanelen aansluiten op meterkast in zijn werk gaat. Bij het aansluiten zonnepanelen plaatsen wij een aardlekautomaat. Zodra er meer dan twee zonnepanelen van 600 Watt worden geïnstalleerd, is plaatsing op een vrije groep in de meterkast verplicht. 

Bij zonnepanelen installeren worden deze op een vrije groep in de meterkast aangesloten. Wij plaatsen een aardlekautomaat. Dit is een combinatie kast van een groep en een aardlekschakelaar in één. Hierdoor wordt een gescheiden systeem gecreëerd. 

Voordeel hiervan is, dat mocht er een probleem zijn met de groep zonnepanelen, de andere apparaten geen hinder hiervan ondervinden. Om ervoor te zorgen dat de hoofdaansluiting niet wordt overbelast, is het belangrijk dat de PV installatie is afgezekerd. De gehele installatie wordt verzorgd door onze erkende installateurs van Zonnepanelen Brabant. Vraag gratis offert zonnepanelen aan.

Zonnepanelen installeren

Aansluiten zonnepanelen op het net

Hoe zonnepanelen aansluiten op het net?

Hoe zonnepanelen aansluiten op het net? Het aansluiten zonnepanelen op het net wordt gedaan via een kabel op de omvormer. Op deze omvormer zijn alle zonnepanelen aangesloten. Onze installateurs van Zonnepanelen Brabant overleggen met jou wat de beste plaats is voor de omvormer voor het aansluiten zonnepanelen op het net. 

Vaak zien we dat de omvormer zonnepanelen in de garage of op zolder wordt geplaatst. De omvormer zet vervolgens de gelijkstroom van de zonnepanelen om in bruikbare wisselstroom van 230V. Zodra de plek bepaald is, trekken we een kabel tussen de omvormer en de meterkast. 

Op deze manier kunnen alle elektrische apparaten in huis gebruik maken van de groene opgewekte zonne-energie. De kabel sluiten we aan op een vrije groep in de meterkast. In de groepenkast wordt de omvormer aangesloten op een eigen aardlekautomaat. Op deze wijze is alles veilig aangesloten. Veilig zonnepanelen aansluiten en omvormer aansluiten. 

Omvormer zonnepanelen aansluiten

Zonnepanelen aansluiten op wasmachinegroep

Met zonnepanelen op dak ben je ook energieleverancier. Via de omvormer zonnepanelen lever je groene stroom aan je eigen zonnepanelen systeem en aan het elektriciteit net. Omvormer zonnepanelen aansluiten in de meterkast wordt vakkundig uitgevoerd door ons zonnepanelen bedrijf. 

Bij maximaal 2 zonnepanelen van 2,25 Ampère mag je de omvormer zonnepanelen aansluiten op een stopcontact. Bij meer dan 2 panelen wordt een nieuwe kabel gelegd van de omvormer naar de groepenkast. In de meterkast wordt de omvormer op een eigen aardlekautomaat aangesloten. 

Zonnepanelen aansluiten op wasmachinegroep is mogelijk, mits je niet meer dan 12 zonnepanelen hebt. Je kan dan gebruik maken van een PV-verdeler met een maximaal vermogen van 3000 Watt. Dit is een compacte groepenkast ter plekke van de wasmachine Met een omvormer zonnepanelen en eventueel een stopcontact voor de wasmachine en droger.