kleinlogo-zonnepanelen

BTW terugvragen zonnepanelen

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

BTW terugvragen zonnepanelen

Terugvragen BTW zonnepanelen

Particuliere woning eigenaren kunnen de BTW terugvragen zonnepanelen. Met de btw teruggave zonnepanelen betaal je 21 procent minder voor zonnepanelen kopen. Door de BTW zonnepanelen terugvragen ben je nog voordeliger uit en geniet je binnenkort van duurzame zonne-energie. 

Als je zonnepanelen hebt aangeschaft kan je de betaalde btw terug vragen via het formulier opgaaf zonnepaneelhouders. De 21% btw zonnepanelen mag je binnen zes maanden na aanschaf en installatie zonnepanelen terugvragen bij de belastingdienst. 

Hoeveel btw teruggave je krijgt is afhankelijk van de investering. Bij een gemiddelde set zonnepanelen levert het je al gauw duizend euro op. Hoe btw zonnepanelen terugvragen. Zonnepanelen Brabant kan je van informatie voorzien hoe je als particulier de btw van zonnepanelen kan terugvragen. 

Villa zonnepanelen Zonnepanelen Bergen Op Zoom

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

zonnepanelen brabant 500 11

Gebruik de kleine ondernemersregeling

Kleine ondernemers

De belastingdienst beschouwt particulieren die stroom terug leveren aan het net als kleine ondernemers. Dat is voordelig omdat je als ondernemer de betaalde btw over de aanschaf en installatie van de zonnepanelen kan terugvragen.

Deze kleineondernemersregeling (KOR) is de moeite waard. Bij een installatie van 10 tot 14 panelen gaat het al snel bedragen van 750 tot 1.000 euro. Uiteraard is de hoogte van de investering zonnepanelen afhankelijk van het merk en vermogen zonnepanelen.

Voor btw terugvragen zonnepanelen dien je een eenmalige btw-aangifte in te vullen. Ondernemers betalen ook btw over de opbrengsten zonnepanelen van terug geleverde zonne-energie aan het net. Echter de BTW over de opgewekte stroom is een heel laag bedrag zodat je in de meeste gevalle binnen de KOR ontheffing valt.

zonnepanelen brabant 500 9

Gebruik de kleine ondernemersregeling

Teruggave BTW zonnepanelen particulieren

De btw zonnepanelen teruggave dien je binnen 6 maanden na aankoop in te dienen bij de belastingdienst. Indien je te laat bent kan je de belastingdienst om een ‘ambtshalve teruggaaf’ verzoeken. Dit kan tot 5 jaar na het jaar van de aanschaf van de zonnepanelen. 

Heb je een nieuwbouw woning inclusief zonnepanelen gekocht? Dan kun je een deel van het dak aanmerken als zakelijk gebruik omdat het de zonnepanelen ondersteunt. Dan kan je proberen om een deel van de betaalde btw voor het zonnepanelen dak terug te vragen. 

Via ons zonnepanelen bedrijf kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op jouw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Waaronder jouw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar opbrengst van zonnepanelen op dak? Vraag offerte aan.

Stappen BTW terugvragen zonnepanelen

Hoe BTW zonnepanelen terugvragen?

In drie stappen BTW terugvragen zonnepanelen bij de belastingdienst. Allereerst meld jij je aan als ondernemer bij de belasting. Je vraag direct een ontheffing aan van administratieve verplichtingen voor het jaar na aanschaf. Je vult het formulier Opgaaf zonnepanelenhouders belastingdienst in. 

Vervolgens ontvang je van de belastingdienst binnen enkele werkdagen een bevestiging dat je als ondernemer bent aangemerkt. Je ontvangt jouw gebruikersnaam en toegangscode om de aangifte van btw zonnepanelen te verzorgen. 

De laatste stap is om de aangifte btw zonnepanelen terugvragen te doen. Het is verstandig om de teruggave btw zonnepanelen particulier te doen over de gehele factuur zonnepanelen. Deelfacturen van de aankoop kan problemen opleveren bij de belastingdienst. Zonnepanelen Brabant kan je helpen bij terugvragen btw zonnepanelen.