kleinlogo-zonnepanelen

Rendement zonnepanelen

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Rendement zonnepanelen

Rendement zonnepanelen berekenen

Om van te voren de bepalen of zonnepanelen rendabel zijn, is heb belangrijk om te kijken naar de opbrengst en het rendement zonnepanelen. De terugverdientijd, de jaarlijkse opbrengst zonnepanelen en het financieel rendement kan worden berekend. 

Het rendement zonnepanelen berekenen is voor Zonnepanelen Brabant dagelijkse kost. Wij rekenen voor je uit hoeveel zonnepanelen je nodig hebt op jouw dak en wat de opbrengsten aan zonne-energie is. Vraag onze adviseurs voor meer informatie.  

Het rendement zonnepanelen hangt af van meerdere factoren. Zoals de aanschafprijs, de prijs van de energie leverancier en de opbrengsten van de zonnepanelen op dak. Eén ding is zeker met zonnepanelen op je dak behaal je een hoger rendement dan op jouw spaarrekening.

zonnepanelen brabant 500 6

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

soorten Zonnepanelen Bosschenhoofd installeren 500

Zonnepanelen rendement

Geld investeren in zonnepanelen

Het zonnepanelen rendement kan worden vergeleken met het rendement van jouw investering wanneer je dit op een spaarrekening bij de bank zou zetten. Geld investeren in zonnepanelen levert je een jaarlijks rendement op van 10 tot 14%. Dit hoge percentage kan je nooit halen met de rente bij jouw bank. 

Een zonnestroom systeem levert je jaarlijks veel rendement op. Uiteraard is het exacte zonnepanelen percentage afhankelijk van de ligging van het dak, de gebruikte materialen en de kwaliteit van de zonnepanelen. Het jaarlijkse rendement zonnepanelen is dan ook zeer aantrekkelijk en een zeer goede investering. 

Zonnepanelen installeren op jouw woning of bedrijfspand in bijvoorbeeld Princenhage, Etten-Leur of Wouw is een goede investering. Je hebt daar nog jarenlang financieel voordeel van. Naast de financiële opbrengst leveren het plaatsen van zonnepanelen nog meer voordelen op. 

De installatie is eenvoudig en snel geleverd door Zonnepanelen Brabant te Oud Gastel. Je bespaart iedere maand op de energielasten. Slechts één keer per jaar onderhoud voor zonnepanelen schoonmaken. Met zonnepanelen op plat dak of schuin dak stijgt de waarde van jouw woning. Bovendien ben je onafhankelijk van de jaarlijkse fluctuerende energie prijzen. 

Villa zonnepanelen Zonnepanelen Bergen Op Zoom

Besparing met zonnepanelen

Terugverdientijd zonnepanelen

Hoeveel je bespaart hangt af van hoeveel panelen je neemt, wat voor vermogen de panelen hebben, en hoe de panelen liggen ten opzichte van het zuiden. Ook met kleinere systemen kan je al snel duizenden kWh per jaar besparen. Terwijl de energieprijs blijft stijgen, profiteer jij van een lagere of zelfs geen afname van jouw elektriciteit leverancier.

De terugverdientijd van een PV-installatie is de periode waarin het systeem net zoveel geld heeft opgeleverd als je erin hebt geïnvesteerd. De terugverdientijd ligt gemiddeld op 7 jaar. Echter is de terugverdientijd niet de beste maatstaf voor zonnepanelen vergelijken. 

Sommige goedkopere PV-installaties hebben een relatief korte terugverdientijd, maar leveren uiteindelijk minder op dan duurdere zonnepanelen systemen. Dit komt doordat installaties met duurdere producten weliswaar een grotere investering vergen, maar aan de andere kant meer stroom opwekken, een langere levensduur hebben en minder last van afname zonne-energie.

Om deze redenen kan je betere niet te veel besparen om de investering van zonnepanelen, want uiteindelijk gaat het om de hogere opbrengsten zonnepanelen. Kies voor een hoge kwaliteit met een lange levensduur en hoge opbrengsten. Vraag Zonnepanelen Brabant om advies wat voor jouw dak de beste zonnepanelen zijn. 

zonnepanelen brabant schuin dank dakpannen 2700

Wat is het rendement van zonnepanelen?

Wattpiek zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen is hoger dan die van de spaarrekening en veel andere beleggingen. Meestal heeft een hogere prijs zonnepanelen te maken met een hogere opbrengst van de zonnepanelen. De opbrengst van een zonnepaneel wordt ook wel rendement genoemd. 

Hoe hoger het rendement des te hoger de opbrengst van zonnepanelen is. Zonnepanelen zetten zonlicht om naar elektrische energie. De efficiëntie van de zonnepaneel wordt rendement genoemd. Rendement is het percentage van het invallende zonlicht dat wordt omgezet in elektriciteit. 

Het rendement of opbrengst van zonnepanelen wordt meestal uitgedrukt in Wattpiek. Wattpiek zonnepanelen duidt aan hoeveel energie een paneel genereert. Dit rendement is geen vaste waarde. Het is voor een groot deel afhankelijk van het zonlicht dat aanwezig is. 

In de zomer zal het rendement dus hoger liggen dan in de winter. De oorzaak hiervan zijn de kortere dagen in de winter waardoor er minder zonlicht de panelen kan bereiken. Om te renderen heeft een zonnepaneel geen directe zon nodig. Ook op een bewolkte dag zal het zonnepaneel energie opleveren, al is het iets minder dan als de zon schijnt.

Zonnepanelen Achtmaal 2700

Wat beïnvloed het rendement zonnepanelen?

Plaatsing van zonnepanelen

Wat beïnvloed het rendement zonnepanelen? In eerste plaats beïnvloed het rendement de hoeveelheid zonlicht die de zonnepanelen bereiken. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden, maar ook van de ligging van de zonnepanelen.  

Zonnepanelen die aan de zuidkant van het dak liggen met een hellingsgraad tussen 30° en 45°. En daarbij niet omringd zijn door schoorstenen, hoge gebouwen, bomen of hoogspanningskabels die schaduw kunnen genereren, hebben een hoger rendement dan zonnepanelen waarbij dit niet het geval is.

Hoe idealer de omstandigheden, hoe meer zonlicht de zonnepanelen ontvangen. Daarnaast is een goede ventilatie ook belangrijk. Wanneer de temperatuur bij de zonnepanelen hoger is dan 25°C heeft dit tevens een negatieve invloed op het rendement. 

De plaatsing van zonnepanelen is een zware klus en kan je beter overlaten aan de zonnepanelen specialist van West-Brabant. Zonnepanelen zijn groot en gevoelig voor beschadiging. Bij zonnepanelen plat dak is het extra lastig om ze te bevestigen en onder de juiste hoek af te stellen. Vraag Zonnepanelen Brabant voor jouw zonnepanelen plaatsen. 

Prijs zonnepanelen niet bepalend

Investeer in hoogrendementspaneel

In de afgelopen jaren is de prijs zonnepanelen enorm veranderd. De prijs zonnepanelen is vandaag de dag op een laag niveau gestabiliseerd. En dat is gunstig voor particulieren en bedrijven. Een betere investering van je spaargeld bestaat er bijna niet. Met zonnepanelen op het dak behaal je een rendement tussen de 10 en 14%. 

Bij het investeren in zonnepanelen moet je letten op een aantal punten, zoals de kosten zonnepanelen, bijkomende kosten, efficiëntie, omvormer en bekabeling. Alsmede de levensduur en vermogens opbrengst zonnepanelen. Zonnepanelen Brabant geeft je gratis en vrijblijvend advies hierover. 

Prijs zonnepanelen wordt uitgedrukt in euro per Wattpiek, €/Wp. Zonnepanelen die weinig stroom produceren hebben een lager piekvermogen en zijn daardoor lager in prijs dan hoge efficiëntie zonnepanelen. De hoogste efficiëntie zonnepanelen hebben ook een hoog rendement. Zonnepanelen gaan tenminste 25 jaar mee. 

Bijvoorbeeld zonnepanelen met minder dan 275 Wp aan piekvermogen zijn goedkoper dan een hoogrendementspaneel van 400 Wp, zoals Sunpower zonnepanelen. Maar de opbrengst van stroom is dan ook lager. Laat je daarom altijd goed adviseren door onze experts bij zonnepanelen Brabant. Wij zijn de regio specialist voor zonnepanelen in West-Brabant.