kleinlogo-zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen Brabant

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Subsidie zonnepanelen Brabant

Zonnepanelen subsidie

Subsidie zonnepanelen Brabant is er alleen nog voor bedrijven. Voorheen waren de zonnepanelen duurder in de aanschaf. Echter in de afgelopen jaren is de prijs zonnepanelen drastisch gedaald, waardoor de subsidie regeling voor particulieren is afgeschaft. 

Dat neemt niet weg dat het voor zonnepanelen particulier niet aantrekkelijk is om te investeren in zonnepanelen. Sterker nog, door de goedkopere aanschaf prijs zonnepanelen is het nog altijd heel interessant om zonnepanelen kopen. 

Je kan als particulier nog wel de btw terugvragen zonnepanelen. Dit is toch een voordeel van 21%. Daarnaast is de terugverdientijd zonnepanelen slechts 7 jaar. De jaren daarna profiteer je van gratis zonne-energie van je eigen dak. Duurzame en schone energie. Bovendien stijgt de waarde van jouw huis indien je zonnepanelen op dak hebt. 

zonnepanelen brabant Omvormer zonnepanelen

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

Zonnepanelen Bergen Op Zoom

Subsidie zonnepanelen Noord-Brabant

Hoe vraag ik subsidie aan voor zonnepanelen

Voor bedrijven kan je een landelijke subsidie zonnepanelen Noord-Brabant aanvragen. Als je als bedrijf een investering in zonnepanelen zijn er vijf mogelijkheden in de vorm van subsidie en belastingaftrek. 

1. Milieu-investeringsaftrek (MIA)
2. Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)
3. Energie-investeringsaftrek (EIA)
4. Kleinschaligheidsaftrek (KIA)
5. SDE+ regeling

Iedere provincie, regio of gemeente bepaalt zelf welke maatregelen zij subsidieert en ook tegen welke voorwaarden. De maximale subsidie bedragen lopen hierbij uiteen. Hoe eerder je subsidies aanvragen indient, des te beter. 

Zo was in het kader van milieuvriendelijke energie jarenlang een subsidieregeling voor het combineren van asbestsanering en het plaatsen van zonnepanelen. Tot december 2019 was er een subsidie asbest eraf zonnepanelen erop Brabant aanvragen. Deze regeling is uitgeput en dan ook niet meer toepassing. 

Hoe vraag ik subsidie aan voor zonnepanelen? Het aanvragen van subsidies kan lastig zijn. Bij zonnepanelen Brabant hebben onze adviseurs hier al veel ervaring mee. Dat betekent dat wij, indien gewenst, je helpen bij de aanvraag subsidie zonnepanelen Noord-Brabant. 

Bergen Op Zoom Afmeting zonnepaneel Omvormer zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen

Extra subsidie zonnepanelen

De eerste twee genoemde subsidie zonnepanelen, MIA en VAMIL, zijn subsidies op milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen voor ondernemers. Met de milieu-investeringsaftrek MIA kan je tot 36% van de investering zonnepanelen in mindering brengen op de fiscale winst. Het percentage van de aftrek is afhankelijk van de milieu effecten en de gangbaarheid van de zonnepanelen investering. 

Met de extra subsidie zonnepanelen VAMIL kan je de investering van zonnepanelen op ieder moment afschrijven. Door sneller af te schrijven verminder je de fiscale winst. Daardoor betaal je in dat jaar van afschrijving minder belasting. 

De Energie-investeringsaftrek EIA is voor iedere ondernemer die heeft geinvesteer in nieuwe bedrijfsmiddelen die als energie-investeringen worden gezien, Dit zijn zonnepanelen, maar ook windmolens bijvoorbeeld. 

Je kan als bedrijf niet beide subsidie zonnepanelen Brabant aanvragen. Het is of de MIA of de EIA. Het loont dan ook om uit te zoeken welke regeling het meest gunstig voor jou uitvalt. 

De Kleinschaligheidsaftrek KIA is maximaal 28% van het investeringsbedrag tot een maximum bedrag dat de overheid ieder jaar vaststelt. Een combinatie van de KIA en EIA, want dat is wel mogelijk, kan maximaal tot een extra investeringsaftrek leiden van 82,5%. 

zonnepanelen brabant 500 5

Subsidie zonnepanelen particulieren

BTW zonnepanelen terugvragen

Een landelijke subsidie zonnepanelen particulieren bestaat sinds 2013 niet meer. Om als consument het investeren in zonnepanelen aantrekkelijker te maken heeft de Nederlandse overheid een fiscaal voordeel opgesteld in de vorm van BTW zonnepanelen terugvragen. 

Bij btw terugvragen zonnepanelen betaal je dus 21% minder bij het kopen zonnepanelen. Het is een aantrekkelijke maatregel voor particuliere woning bezitters. Het is tevens mogelijk dat jouw gemeente een groene lening uitgeeft. Let wel op, want een lening brengt rente kosten met zich mee. Laat je daarbij goed informeren over de voorwaarden. 

Je kan ook samen met je buren investeren in een zonnepanelen systeem. Als je bijvoorbeeld een 2 onder 1 kap woning hebt. Je profiteert van een groter oppervlak waardoor de opwekking van zonne-energie nog hoger kan zijn. Bovendien kun je bij pieken en dalen op elkaars capaciteit terugvallen. 

Heb je nog vragen over subsidie zonnepanelen Brabant? Neem dan contact met ons op. We voorzien je van advies over zonnepanelen plaatsen, subsidies, garanties, opbrengst zonnepanelen en de rendement zonnepanelen. 

Via een legplan zonnepanelen berekenen wij uit hoeveel zonnepanelen je op het dak kan installeren en wat de zonne-energie opbrengst is. Neem contact met ons op voor deskundig advies of een gratis en vrijblijvend offerte zonnepanelen. Subsidie zonnepanelen Brabant regel je via ons zonnepanelen bedrijf. 

zonnepanelen-bedrijfsdak-zeeland

Subsidies zonnepanelen voor bedrijven

Subsidie zonnepanelen zakelijk

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat we met elkaar de CO2-uitstoot sterk gaan verminderen. Dit betekent dat we in 2030 de helft minder moeten uitstoten ten opzichte van 1990. Om dat doel te bereiken gaat Nederland onder andere over op duurzaam opgewekte energie.

Jij kan hier ook een bijdrage leveren door jouw woning of bedrijfspand te isoleren en energie op te wekken middels zonnepanelen op dak. Met de opgewekte energie kan je vele elektrische apparaten voorzien van je eigen groene stroom. Om energiebesparende maatregelen middels zonnepanelen te stimuleren zijn er diverse subsidies door de overheid opgesteld. Zoals:

– Landelijke en lokale subsidies, welke worden uitgegeven door de gemeente.
– Subsidies zonnepanelen voor bedrijven MKB, agrariërs en sportverenigingen om op een goedkope wijze zonnepanelen aan te schaffen.
– Subsidie zonnepanelen zakelijk. Verschillende fiscale aftrek mogelijkheden voor bedrijven en ondernemers.
– De teruglever subsidie waarbij je het teveel aan opgewekte stroom kunt terugleveren tegen een kleine vergoeding.
– De btw terugvragen zonnepanelen regeling, waarbij je de betaalde 21% btw terug kunt vragen bij de belastingdienst.

Investeren in zonnepanelen is zeer aantrekkelijk. Indien je het rendement zonnepanelen vergelijkt met de rente opbrengst van een bankrekening dan is het resultaat overduidelijk. Geld investeren in zonnepanelen levert je een jaarlijks rendement op tussen de 10 tot 14%. Dit rendement behaal je met de spaarrente. 

Wil je ook zonnepanelen kopen? Informeer naar de mogelijkheden bij Zonnepanelen Brabant. 

Provincie Noord Brabant subsidie zonnepanelen

SDE subsidie zonnepanelen

Of er lokale subsidie zijn, hangt af van de gemeente of provincie waar jij je bevindt. Of de provincie Noord-Brabant subsidie zonnepanelen heeft, kan je het beste bij de lokale overheid informeren. Het kan zijn dat op het moment wanneer jij wilt investeren in duurzame energie er een lokale subsidie regeling is. 

De landelijke SDE subsidie is voor grootgebruikers voor hernieuwbare energie. Landelijke subsidie zonnepanelen voor particulieren is sinds 2013 afgeschaft. De SDE subsidie zonnepanelen is maatwerk om dit aan te vragen. Onze ervaren zonnepanelen experts kunnen je bij de aanvraag ondersteunen. 

De SDE onderscheidt twee categorieën van subsidies op zonnepanelen.
1) De kleinschalige Zon-PV met een piekvermogen ≥ 15 kWp en < 1 MWp.
2) De categorie met een piekvermogen ≥ 1 MWp. De realisatie termijn voor Zon-PV < 1 MWp is anderhalf jaar.

De categorieën Zon-PV is als subsidie alleen beschikbaar voor PV-installaties die worden aangesloten op een groot verbruikers aansluiting. Dat is een aansluiting van meer dan 3 x 80 A op het elektriciteitsnet.

De aanvraag SDE subsidie is ingewikkeld. Zonnepanelen Brabant heeft ervaring met de SDE subsidie aanvragen. Vraag ons om advies en naar de mogelijkheden voor jouw aanvraag SDE subsidie zonnepanelen. Wij zijn er om jou verder te helpen in de verduurzaming.