kleinlogo-zonnepanelen

Terugverdientijd zonnepanelen

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Terugverdientijd zonnepanelen

Terugverdienen zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een slimme investering. De terugverdientijd zonnepanelen ligt gemiddeld op 3,5 jaar voor zowel zonnepanelen particulier als zonnepanelen bedrijf. Daarom is zonnepanelen plaatsen een goede investering, zowel voor het milieu als jouw portemonnee.

Het terugverdienen zonnepanelen is na 3,5 jaar gerealiseerd. Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 tot 40 jaar mee en soms nog wel langer. Zeker als je hoge kwaliteit panelen koopt van bijvoorbeeld het merk SunPower zonnepanelen. Zonnepanelen Brabant levert alleen hoogrendementspanelen van A-kwaliteit. 

Deze panelen zetten tezamen met de omvormer zonnepanelen optimaal de zonne-energie om in groene stroom voor jouw woning of bedrijfspand. Wil je ook zonnepanelen installeren op plat dak of schuin dak? Vraag dan gratis een offerte zonnepanelen aan bij Zonnepanelen Brabant. 

Villa zonnepanelen Zonnepanelen Bergen Op Zoom

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

zonnepanelen brabant 500 14

Zonnepanelen terugverdientijd

Terugverdientijd zonnepanelen berekenen

De aanschaf van zonnepanelen verdien je in de loop der jaren vanzelf terug. Je bent namelijk minder geld kwijt aan de energie, waardoor je bespaart op jouw elektriciteitsrekening. Hoe lang het duurt tot je jouw investering terug hebt, heet de zonnepanelen terugverdientijd.

De terugverdientijd zonnepanelen berekenen kan ons zonnepanelen bedrijf voor je doen. Allereerst kijken we wat jouw jaarlijkse energieverbruik is. Dan berekenen we het aantal panelen wat je nodig hebt en wat de gemiddelde terugverdientijd is. 

De levensduur van zonnepanelen is al snel 25 jaar. De levensduur is echter langer dan de zonnepanelen terugverdientijd. Dit maakt het daarom een interessante investering. De enige investering die je nog moet doen is na 10 of 15 jaar de omvormer vervangen. 

Met de huidige spaarrente leveren je zonnepanelen meer op dan geld op de bank. Bovendien bespaar je ieder jaar op de kosten van de energie rekening. Jouw woning wordt meer waard, je merkt minder van schommelingen in energie tarieven, je kunt de btw terugvragen zonnepanelen én je verlaagt je CO2 uitstoot. 

Bergen Op Zoom Afmeting zonnepaneel Omvormer zonnepanelen

Terugverdientijd zonnepanelen gemiddeld

Rendement zonnepanelen

De terugverdientijd zonnepanelen gemiddeld is 3,5 jaar. Er is geen landelijke subsidie meer beschikbaar voor zonnepanelen kopen. Wel zijn er provincies en gemeenten die subsidie zonnepanelen beschikbaar stellen .Dit is afhankelijk van waar je woont. 

Wel is het mogelijk om de btw zonnepanelen terugvragen via de belastingdienst. Uiteraard is de terugverdientijd zonnepanelen afhankelijk van de aanschafwaarde zonnepanelen, hoeveel energie je opwekt en hoeveel je verbruik. 

Zonnepanelen Brabant kan voor jou de terugverdientijd berekenen die past bij jouw woonsituatie. Na de terugverdientijd van zonnepanelen heb je daarna nog jaren gratis stroom van jouw zonne-energie. Het jaarlijkse rendement zonnepanelen is dan ook erg aantrekkelijk en zeker een goede investering.

Als je het rendement zonnepanelen vergelijkt met de rente opbrengst van een bankrekening dan is het resultaat overduidelijk. Geld investeren in zonnepanelen levert je een jaarlijks rendement op van 10 tot 14%. Dit hoge percentage kan je nooit halen met de spaarrente. 

De terugverdientijd van zonnepanelen

Kosten zonnepanelen

In de afgelopen jaren is de prijs zonnepanelen enorm gedaald. Doordat je de btw zonnepanelen terugvragen kan na de aankoop, profiteer je ook nog eens van een voordeel van 21%. Hierdoor zijn de kosten zonnepanelen lager en is de terugverdientijd van zonnepanelen een stuk korter geworden. 

Op dit moment kost 1 kilowattpiek (kWp) zonnepanelen, afhankelijk van het merk en type tussen de 1.400 en 1.800 euro. De prijs van zonnepanelen hangt af van verschillende factoren. Uiteraard is het aantal zonnepanelen van belang, net zoals het merk, type en kwaliteit. 

Daarnaast is ook de omvormer zonnepanelen een belangrijke factor en de gehele installatie. Gemiddeld kosten een PV-installatie van 10 zonnepanelen rond de 4.300 euro. Wil je meer informatie ontvangen over terugverdientijd zonnepanelen? Neem dan contact met ons op.

zonnepanelen brabant 2700 16

Zonnepanelen kosten berekenen

Hoeveel bespaar je met zonnepanelen

Zonnepanelen kosten berekenen en de terugverdientijd berekenen laat je doen door zonnepanelen installateur Brabant. Het installeren van zonnepanelen op jouw woning of bedrijfspand in West-Brabant is een goede en groene investering. Je hebt daar nog jarenlang financieel voordeel van.

Onze installateurs in Wouw zorgt voor een vakkundige installatie die op maat is uitgevoerd. Wij hebben vertrouwen in onze producten en installatie, waardoor je een goede garantie ontvangt op het gehele PV-systeem.

Hoeveel bespaar je met zonnepanelen? Dat kunnen wij voor je berekenen. Neem contact op met de zonnepanelen specialist in West-Brabant. Onze adviseurs van Zonnepanelen Brabant staan voor jou klaar met advies en vak inhoudelijke kennis. Ook voor vragen over BTW terug zonnepanelen en andere voordelen zonnepanelen kan je bij ons terecht.