kleinlogo-zonnepanelen

Zonnepanelen kopen

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

hoeveel stroom levert een zonnepaneel zonnepanelen leggen

A-merken zonnepanelen

Betroubaar advies op maat

Gediplomeerd en erkende installateurs

Hoogste opbrengst zonnepanelen

Snelle terugverdientijd

Beste prijs-kwaliteit

Goede garantie

Wij komen bij je langs voor een legplan

Zonnepanelen Kopen

Zonnepanelen kopen is een slimme en duurzame investering. Het is goed voor het milieu en voor jouw portemonnee. De investering in zonnepanelen heb je in 3 jaar eruit. Daarna profiteer je van gratis stroom van je eigen dak. Bij zelf zonnepanelen kopen komt er veel op je af. Waar op letten zonnepanelen kopen?

Er zijn een aantal zaken van belang bij zonnepanelen set kopen, wat overigens ook geldt voor losse zonnepanelen kopen. Ga je voor de mooiste zonnepanelen of de beste zonnepanelen kopen? Wat is het rendement van zonnepanelen per jaar en wat kosten zonnepanelen?

Enkele tips waar je op moeten letten bij zonnepanelen kopen:
– Zoek altijd de beste prijs en opbrengst verhouding.
– Bereken welke soorten zonnepanelen het beste bij jouw situatie past.
– Bekijk de ligging van het dak en laat een dakcheck zonnepanelen maken
– Win advies in bij het zonnepanelen bedrijf over merk, garantie op de zonnepanelen en verzekering.

zonnepanelen brabant 500 14

Prijs zonnepanelen

Aanschaf van zonnepanelen

In de afgelopen jaren is de prijs van zonnepanelen enorm gezakt, waardoor het voor zowel bedrijven als particulieren zeer interessant is om een pv-installatie te kopen bij Zonnepanelen Brabant. Bij zonnepanelen aanschaffen kan de prijs erg uiteenlopen. Er is een aantal factoren van invloed op de zonnepanelen prijs.

Zoals de opstelling van het dak, het montage materiaal, solar bekabeling, het merk, soorten zonnepanelen en omvormers. Een zonnepanelen omvormer is nodig om de zonne energie om te zetten naar 230 volt wisselstroom. 

Het rendement zonnepanelen is zeer hoog. Hoger dan de rente op je spaarrekening. De investering in zonnepanelen is voor 25 jaar tot 40 jaar. De korte terugverdientijd van 3 tot 3,5 jaar maakt investering zeer rendabel.

De enige kosten die je na aanschaf van zonnepanelen nog hebt, is het vervangen van de omvormer na 10 jaar. Een zonnepanelen omvormer heeft namelijk een levensduur van 10 jaar. 

Laat je door Zonnepanelen Brabant adviseren wat het meest geschikt is voor jouw woning.

Bergen Op Zoom Afmeting zonnepaneel Omvormer zonnepanelen

Fotovoltaïsche zonnepanelen

Wat voor zonnepanelen zijn er?

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen verkrijgbaar met diverse prijzen en rendement. De twee typen zonnepanelen waar het om gaat zijn de eerste generatie panelen Poly kristallijn en de tweede generatie Mono kristallijn zonnepanelen. Een kort vergelijk van deze twee fotovoltaïsche zonnepanelen soorten. 

Poly kristallijn paneel (blauwe panelen):
Pluspunten: beste prijs per Wp.
Minpunten: de donker blauwe cellen en aluminium frames zijn minder mooi om te zien.
Toepassing: De poly zonnepanelen hebben een blauwe kleur en worden als minder mooi beschouwd. Deze worden vaak op platte daken gelegd, zodat je ze niet ziet liggen.

Mono kristallijn zonnepanelen (zwarte panelen):
Pluspunten: Hoogste rendement. Hoger paneelvermogen mogelijk tot 375 Wp en optisch mooi zwart paneel met zonnepanelen met zwarte rand.
Minpunten: kleine meerprijs ten opzichte van de blauwe Poly panelen.
Toepassing: bij schuine daken in het zicht en bij beperkt dak oppervlak. 

De zwarte variant is vaak iets duurder in de aanschaf, maar zijn zichtbaar mooier. 

Hoeveel zonnepanelen?

De hoeveel zonnepanelen die je nodig hebt wordt bepaald door jouw energie verbruik. Jet hoeft namelijk niet meer energie op te wekken dan je verbruikt. De te veel opgewekte energie lever je tegen een relatief lage vergoeding terug aan het net, wat echter niet rendabel is.

Zodra je weet hoeveel energie je verbruikt, kan je berekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om deze energie op te wekken. Zonnepanelen Brabant kan je uiteraard helpen met het maken van deze berekening zonnepanelen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op de energie kosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer jouw energie verbruik en de ligging van het dak bepalen de besparing.

Hoeveel zonnepanelen op het dak plaatsen is te berekenen met behulp van een dakscan zonnepanelen. Bij het kiezen van de beste zonnepanelen voor jouw situatie, bekijken we als eerste het dak van de woning. Met speciale software meten wij het dak op.

Vervolgens maken wij een legplan zonnepanelen plat dak of schuin dak op. Uit de dakscan komt naar voren welke zonnepanelen voor jouw dak geschikt zijn. De hoeveelheid zonnepanelen op het dak wordt mede bepaald door jouw energieverbruik, waarmee wij vervolgens rekening houden in onze dakcheck zonnepanelen.

Een zonnepanelen legplan is een tekening van jouw dak met alle obstakels, zoals pijpjes, dakkapellen en dakramen. We tekenen de zonnepanelen in, waarbij we ook rekening houden met schaduw zijdes en esthetiek.

zonnepanelen brabant 8

Kosten zonnepanelen

Wat kosten zonnepanelen

De kosten zonnepanelen is van vele factoren afhankelijk. Allereerst hebben ze een bepaalde capaciteit die uit wordt gedrukt in Wattpiek. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de capaciteit is, hoe hoger de kosten van PV panelen zijn. Een mini zonnepanelen heb je al vanaf 80 euro.

Om een idee te krijgen wat deze capaciteit betekent is er voor Nederland een stelregel dat 1 Wattpiek over een heel jaar ongeveer 0,9 kilowattuur (kWh) levert. Een zonnepaneel heeft vandaag de dag een capaciteit tussen 270 en 375 Wattpiek.

Dit betekent dat er ongeveer 10 tot 14 zonnepanelen nodig zijn om het verbruik van een gemiddeld huishouden te kunnen opwekken. De kosten voor een gehele PV installatie liggen over het algemeen tussen 1 en 1,50 euro per Wattpiek. Voor een gemiddeld huishouden betekent dit een investering van circa 4 tot 6 duizend euro.

zonnepanelen brabant Omvormer zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen

Waar koop ik zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen is een slimme keuze waar je nog jarenlang financieel voordeel van hebt. Naast een financieel en hoog rendement hebben zonnepanelen nog meer voordelen. PV panelen zijn energiezuinig, je stoot geen CO2 uit en het is vriendelijk voor het milieu. 

Bovendien ben je onafhankelijk van de stijging van energie prijzen. Een zonnepanelen systeem heeft nauwelijks onderhoud nodig, heeft een lange technische levensduur en de waarde van je woning stijgt met zonnepanelen op dak. 

Zonnepanelen Brabant levert pv installaties in meerdere plaatsen in West-Brabant. Zoals zonnepanelen Steenbergen, Schijf, Sint-Willebrord, Rucphen en zonnepanelen Zundert. Ons hoofdkantoor is gelegen in Oud Gastel, vlakbij Roosendaal. Neem contact op voor meer informatie over welke zonnepanelen kopen, btw terugvragen zonnepanelen, subsidie zonnepanelen, zonnepanelen schoonmaken of over zonnepanelen installeren. 

Advies nodig

Voor jouw Project