kleinlogo-zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen laten plaatsen

Zonnepanelen plaatsen is een vak apart. Je kan natuurlijk zelf zonnepanelen plaatsen, maar hoe makkelijk is het om het door een erkend installateur zonnepanelen te laten verzorgen. Je ontvangt niet alleen een vakkundige installatie zonnepanelen, maar bovendien 15, 25 of 35 jaar garantie! Zonnepanelen Brabant is specialist in de regio West-Brabant.

De hoge kwaliteit zonnepanelen van Zonnepanelen Brabant hebben een zeer lange levensduur van 40 jaar. Wij plaatsen alleen zonnepanelen van hoge kwaliteit, zoals het merk SunPower. SunPower zonnepanelen staan wereldwijd bekend als beste producent van zonnepanelen. Dit is mede te danken aan het hoge rendement en lange levensduur. 

De zonnepanelen omvormers zijn ook van belang bij zonnepanelen laten plaatsen. De omvormer zorgt ervoor dat de zonne-energie wordt omgezet naar 230 volt. Zonnepanelen Brabant levert diverse kwaliteit merken omvormers zoals Solaredge, Solax en SMA. Vraag meer informatie aan zonnepanelen plaatsen op het dak van jouw woning of bedrijfspand in Etten-Leur, Halsteren of Roosendaal.

Zonnepanelen installeren

Garantie zonnepanelen

Installateur zonnepanelen inschakelen

Zonnepanelen zelf plaatsen is mogelijk, maar wij raden je aan dit door ons zonnepanelen bedrijf te laten doen. Allereerst krijg je gedegen advies, voeren wij een dakcheck uit en ontvang je niet alleen de fabrieksgarantie zonnepanelen van 15 tot 25 jaar, vermogensgarantie, maar ook garantie op de gehele installatie zonnepanelen.

De fabrieksgarantie gaat over gebreken door ondeugdelijk materiaal, een gebrekkige afwerking of constructie van de zonnepanelen met als gevolg dat de zonnepanelen niet meer naar behoren werken.

Zelfs de beste zonnepanelen lopen na verloop van tijd terug in vermogen. Fabrikanten geven garantie op het minimale vermogen dat hun zonnepanelen nog geeft na 25 jaar. Doorgaans gaat het om 80% van het vermogen. Sommige van onze fabrikanten geven zelfs een vermogensgarantie af van 90%! 

zonnepanelen brabant 500 13

Kosten zonnepanelen plaatsen

Wat kost het om zonnepanelen te laten plaatsen?

Kosten zonnepanelen plaatsen varieert van de hoeveelheid zonnepanelen die nodig zijn. En of de panelen op een schuin dak of plat dak worden geïnstalleerd. Voordat Zonnepanelen Brabant overgaat op zonnepanelen plaatsen maken wij eerst een 3D tekening, een zonnepanelen legplan. 

Een legplan is een tekening van jouw dak waarbij wij rekening houden met alle obstakels zoals pijpjes, dakkapellen en dakramen. Daarna wordt uitgemeten hoe je dak optimaal wordt benut. Bij het maken van een legplan proberen we de panelen op een esthetisch verantwoorde manier in te tekenen. 

Uit dit plan komt ook naar voren hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om jouw pand te voorzien van zonne-energie. Vervolgens maken wij een offerte op voor het aantal zonnepanelen, toebehoren en montage zelf. Wat kost het om zonnepanelen te laten plaatsen is dus afhankelijk van meerdere factoren. Vraag nu gratis offerte zonnepanelen aan. 

zonnepanelen brabant 500 14

Zonnepanelen plaatsen op dak

Plaatsing zonnepanelen plat dak of schuin dak

Bij zonnepanelen plaatsen op dak is het van belang om de schaduwval te weten. Het vermijden van schaduwval is een belangrijk onderdeel bij het maken van het legplan. Schaduw heeft namelijk grote invloed op de opbrengst zonnepanelen. De schaduw simulatie berekenen wij nauwkeurig met onze 3D software. 

Daarnaast is bij zonnepanelen installeren het soort dak van belang, omdat dit invloed heeft op de installatie mogelijkheden. Bij zonnepanelen plaatsen op schuin dak gebruiken wij dezelfde hoek. Daarentegen zijn bij plaatsing zonnepanelen plat dak meer mogelijkheden. Zowel de hellingshoek als de richting van de zonnepanelen kan worden bepaald. 

Zonnepanelen op plat dak worden onder een hoek van 10 tot 30 graden geplaatst. Hoe kleiner de hoek, hoe dichter de rijen zonnepanelen mogen. De meeste installaties leggen wij op het zuiden, maar soms is een oost-west opstelling ook interessant. 

Vergunning zonnepanelen

Mag je zomaar zonnepanelen plaatsen?

Belangrijk is om van te voren te onderzoeken of er een vergunning zonnepanelen nodig is voor het plaatsen van zonnepanelen op dak. Panelen mogen niet zonder vergunning geplaatst worden op een monument of in een door het Rijk aangewezen beschermd stads- of dorpsgezicht. 

Je hebt meestal ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geïnstalleerd, of als de omvormer niet binnen het gebouw geplaatst wordt en deze omvormer niet is geïntegreerd in de zonnepanelen. 

Als de zonnepanelen op en schuin dak worden gemonteerd, geldt het volgende:
– De zonnepanelen moeten in of direct op het dakvlak worden geplaatst.
– De hellingsgraad van de zonnepanelen moet hetzelfde zijn als die van het dak
– De panele mogen niet uitsteken en moeten aan alle kanten binnen het dakvlak blijven.

Komen de zonnepanelen op plat dak, dan moeten de panelen minstens zo ver van de dakrand verwijderd blijven als de hoogte van de panelen. Is de hoogte van het zonnepaneel bijvoorbeeld 50 cm, dan moet de afstand tot de dakrand ook minimaal 50 cm zijn. 

Onze adviseurs van Zonnepanelen Brabant kunnen je goed informeren over de vergunning, subsidie, garantie en kosten. Ook voor advies over zonnepanelen kopen en plaatsen.