kleinlogo-zonnepanelen

Zonnepanelen op plat dak

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Zonnepanelen op plat dak

Plaatsen van zonnepanelen op plat dak

Zonnepanelen op plat dak is een goede investering. Het is belangrijk o de terugverdientijd zo kort mogelijk te houden bij het plaatsen van zonnepanelen op plat dak. Het rendement zonnepanelen is vervolgens afhankelijk van meerdere factoren. 

Zoals de hellingshoek, de richting van de zonnepanelen ten opzichte van de zon en mogelijke schaduwobjecten. Laat Zonnepanelen Brabant bij jou de zonnepanelen op plat dak installeren en verdien jouw investering in korte tijd terug. 

Het voordeel van een plat dak is dat je de zonnepanelen op veel mogelijke manieren kan worden gemonteerd. Zonnepanelen installeren op het zuiden zodat je zoveel mogelijk zonuren vangt of op het Westen? Wij voorzien je van het beste advies. 

zonnepanelen plat dak plaatsen zonnepanelen op dak
zonnepanelen-bedrijfsdak-roosendaal

Ideale hoek zonnepanelen op plat dak

Zonnepanelen monteren op plat dak

Om de meest ideale hoek zonnepanelen op plat dak te krijgen, worden de zonnepanelen geplaatst middels een strak montage systeem. De ruimte tussen zonnepanelen op plat dak is van belang voor het aantal panelen wat je kan plaatsen. 

Zonnepanelen gericht op het zuiden vangen de meeste zonuren. Het kan ook voorkomen dat een betere keuze is om de zonnepanelen richting het westen of oosten te plaatsen Omdat je hierdoor meer zonnepanelen kan plaatsen op het platte dak. 

Zonnepanelen monteren op plat dak is een slimme investering. Op een plat dak heb je meer mogelijkheden dan zonnepanelen op schuin dak. Wij vertellen je graag meer over deze mogelijkheden en wat het beste is voor jouw dak. 

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

zonnepanelen brabant 500 13

Hoeveel zonnepanelen op plat dak

Zonnepanelen op plat dak zonder ballast

Hoeveel zonnepanelen op plat dak plaatsen is afhankelijk van de indeling van het dak, de grootte en de ligging. Op een plat dak kun je op meerdere manieren zonnepanelen plaatsen. Je kan kiezen voor zowel staande als liggende zonnepanelen. 

De verschillen hierin zijn mogelijk de montagekosten, de zichtbaarheid, zonnepanelen op plat dak zonder ballast en natuurlijk de afmeting van jouw dak. Zonnepanelen Brabant legt je de verschillen uit. 

Bij een klein dak kan je bijvoorbeeld kiezen voor een oost-westligging met een ideale hellingshoek van 15 graden. Hierdoor kun je meer vierkante meters aan zonnepanelen installeren. Bovendien is er minder ballast door minder opwaartse kracht, zoals wind.

Schoorsteenpijpjes, naastgelegen bomen of andere schaduwobjecten kunnen nadelig zijn voor de opbrengst zonnepanelen. Alle zonnepanelen staan in verbinding met elkaar, daarom worden schaduwobjecten zoveel mogelijk vermeden. 

Mocht er toch schaduw op één om meerdere zonnepanelen vallen, dan zetten we een optimizer in. Dit zorgt ervoor dat de overige zonnepanelen hierdoor niet worden beïnvloed hierdoor. Daarnaast is het schoonmaken zonnepanelen belangrijk voor de beste zonnepanelen opbrengst van de zon. 

zonnepanelen-2

Zonnepanelen plaatsen op plat dak

Zonnepanelen op dakkapel

Zonnepanelen plaatsen op plat dak kan natuurlijk op het dak van je woning of kantoor zijn. Heb je geen geschikte ruimte op het van jouw woning? Dan is er altijd nog de mogelijkheid om zonnepanelen plaatsen op het dak van jouw schuur of garage. 

Voor wij overgaan tot het plaatsen van zonnepanelen maken wij een berekening zonnepanelen op plat dak. We houden hiermee met alles rekening, zoals de ruimte tussen zonnepanelen op plat dak, de schaduwval, de bevestiging en de helling zonnepanelen op plat dak. 

Zonnepanelen op dakkapel installeren doen wij niet om de volgende redenen. In de meeste gevallen is de dakkapel een windzone, waardoor vaak meer dan 200 kg ballast per paneel geplaats moet worden. Dakkapellen zijn daar niet op berekend. 

Het plaatsen van zonnepanelen dakkapel kan doorzakking en lekkages veroorzaken. Daarom monteren wij géén zonnepanelen plat dakkapel. Zonnepanelen Brabant is de specialist in het PV-installatie plaatsen. Wil je meer informatie ontvangen, neem dan contact met ons op. 

Wij voorzien je graag van informatie over ons zonnepanelen bedrijf en wat wij voor je kunnen betekenen. We kunnen je bijvoorbeeld helpen bij zonnepanelen verzekeren en btw terugvragen zonnepanelen. Maar ook over informatie over zonnepanelen aanmelden, duurzaam wonen en verwarmen.

Ruimte tussen zonnepanelen op plat dak

Bevestiging zonnepanelen op plat dak

De ruimt tussen zonnepanelen op plat dak is van belang om de schaduw val van de rijen zonnepanelen te voorkomen. Zonnepanelen worden op een plat dak onder een hoek van 10 tot 30 graden geplaatst. Hoe kleiner de hoek, hoe dichter de rijen op elkaar staan.

De juiste tussenafstanden zijn bij 30 – 35 graden montage 1,5 meter tussenafstand. Bij 20 graden montage een tussenafstand van 1,0 meter en bij 10 graden is de ruimte tussen zonnepanelen op plat dak 0,5 meter. 

Schaduwval van rijen onderling heeft een negatieve werking op de opbrengst zonnepanelen. Het is daarom van belang om de correct tussenafstand aan te houden bij de bevestiging zo op plat dak. Onze installateurs zonnepanelen Brabant houden hier bij de montage rekening mee.