Zonnepanelen verzekeren

Het verzekeren van zonnepanelen is een verstandige keuze. Net als alle andere apparaten in huis, zijn zonnepanelen niet onkwetsbaar en kunnen beschadigd raken of gestolen worden.
Op deze pagina lees je meer over hoe jij jouw zonnepanelen kunt verzekeren, waar je op moet letten en geven we je een paar opties over verzekeringen, waaronder onze PV Insurance.

Hoe verzeker je zonnepanelen?

In veel gevallen kun je zonnepanelen verzekeren als onderdeel van je opstalverzekering. Let wel goed op of de zonnepanelen ook daadwerkelijk worden gedekt en meldt dat je zonnepanelen hebt gekocht. In sommige gevallen moet je een extra premie betalen om jouw zonnepanelen op te nemen in de polis.
Installateur legt zonnepaneel op dak
Installateur met zonnepaneel op hoogwerker
Bij een opstalverzekering wordt verschillende soorten schade gedekt, zoals brand, stormschade, diefstal en vandalisme. Sommige verzekeringen dekken ook de kosten voor reparaties of het vervangen van beschadigde bekabeling en omvormers. Wil je zeker weten dat alle soorten schade gedekt is, dan kun je het beste een aparte verzekering voor jouw zonnepanelen, de omvormer, opbrengstderving en verminderde opbrengst afsluiten.

Wil je ook besparen?

Bij het afsluiten van een verzekering voor zonnepanelen, moet je ook altijd rekening houden met de waarde van de installatie. Is de waarde niet correct gedekt, dan kan dit resulteren in hoge kosten bij schade of diefstal. Lees altijd de polisvoorwaarden goed door, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.
Bevestiging zonnepanelen
Installateur klaar voor installatie zonnepaneel
Tot slot is het verstandig om regelmatig onderhoud en herhaaldelijke inspecties uit te voeren aan jouw zonnepanelen volgens de instructies van de fabrikant. Zo voldoe je aan de eisen van verzekeraars om in aanmerking te komen voor dekking en voorkom je eventuele problemen.

Aparte zonnepanelen verzekering bij Zonnepanelen Brabant

Als zonnepanelen goed verzekerd zijn, profiteer je van een directe dekking voor jouw fotovoltaïsche installatie. Je verzekert jouw installatie duurzaam en eenvoudig tegen zeer gunstige voorwaarden via de verzekeringsmaatschappij van Gossler, Gobert & Wolters Gruppe.
Aansluiting in meterkast
Bij de zonnepanelen verzekering zijn drie verzekering componenten inbegrepen:
 • Elektronicaverzekering
  • Allrisk
  • Dekt reparatie- en/of vervangingskosten door schade
  • Dekt schade van diverse bijkomende kosten
 • Verzekering tegen opbrengstderving
  • Vergoed misgelopen teruglevering vergoedingen en gebruik van stroom door derden
  • Vergoed kosten voor schadebeperking
 • Verzekering tegen verminderde opbrengst
  • Vergoed niet behaalde opbrengst tijdens schade periodes
  • Van toepassing zodra de opbrengst 10% of meer afwijkt van de jaarprognose.
Met onze PV Insurance ben je tot 10 jaar verzekerd tegen uitvalkosten en eventueel lagere opbrengsten. En dat ook nog eens met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding! Bereken jouw premie voor de PV Insurance en download de folder voor meer informatie.