kleinlogo-zonnepanelen

Zonnepanelen voor vleeskalverhouders

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Zonnepanelen voor vleeskalverhouders

Duurzame energie voor vleeskalverhouderij

Wij leveren zonnepanelen voor vleeskalverhouders. Het opwekken van duurzame energie voor vleeskalverhouderij verlaagt de energiekosten en de CO2-uitstoot. Een vleeskalverhouderij gebruikt jaarlijks veel stroom. Het is daarom slim om te investeren in duurzaam opgewekte energie.

Eén van de maatregelen hiervoor is het plaatsen van zonnepanelen op de daken van de stallen en boxen van de kalveren. Het boerenbedrijf heeft jaarlijks veel energie nodig om de stallen te ventileren, verwarmen en verlichten. Alsmede voor de voer- en sorteersystemen in de boxen.

Wereldwijd is er veel vraag naar kalfsvlees, melk- en kaasproducten. Een vleeskalverhouderij is daarom vaak groot waardoor er voldoende plek is om de zonnepanelen op dak te installeren. Zonnepanelen Brabant is specialist in zonnepanelen voor agrarische bedrijven.

zonnepanelen voor vleeskalverhouders

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

agrarische bedrijven Zonnepanelen voor fruittelers Zonnepanelen voor pluimveehouders geitenhouders opslag duurzame energie

Duurzame vleeskalverhouderij

Alternatieve energie

De duurzame vleeskalverhouderij is op zoek naar alternatieve energie. In de agrarische sector wordt namelijk veel stroom verbruikt waarbij de uitstoot van CO2 ook hoog is. Door te investeren in duurzame energie, nemen de kosten en ook de CO2-uitstoot af. Alternatieve energiebronnen is energie die is opgewekt door zon, water of wind.

Boeren zijn altijd op zoek naar manieren om te besparen. Door slim om te gaan met investeringen kan dit een hoge bedrijfskosten besparing opleveren. Een vleeskalverhouderij bezit grote stallen en schuren met platte daken. Deze panden lenen zich uitermate goed voor het leggen van een PV-installatie. Door zelf de energie op te wekken, ben je niet meer afhankelijk van de alsmaar schommelende energieprijzen.

Volgens het Klimaatakkoord moet de CO2 uitstoot verlaagt worden. Om dit doel te bereiken is investeren in duurzame energie een oplossing. Om als agrarisch bedrijf dit te stimuleren heeft de overheid een aantal aantrekkelijke subsidie- en fiscale regelingen in het leven geroepen.

Zonne-energie is de meest populaire manier van alternatieve energie opwekken. Slechts een klein deel van de boeren gebruikt biogas, aardwarmte of windmolens om duurzame energie op te wekken. Zonnepanelen daarentegen zijn zeer populair in de agri sector. De aanleg door een erkend installateur is vrij eenvoudig. Bovendien is de investering binnen enkele jaren terugverdient.

Wil je weten wat de terugverdientijd is voor jouw investering in zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op. De stallen, schuren en loodsen die op het vleeskalverhouderij terrein staan zijn ideaal voor zonnepanelen plaatsen. Zonnepanelen Brabant is specialist zonnepanelen voor agrarische bedrijven.

Wij stellen een legplan op, maken een nauwkeurige berekening van de zonnepanelen opbrengst, kosten en terugverdientijd. Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan? Maak een afspraak met ons, we leggen je graag alle voordelen uit van duurzame energie middels zonnepanelen op dak.

boerderij geitenhouders

Is er nog subsidie voor zonnepanelen?

Subsidie op zonnepanelen

Is er nog subsidie voor zonnepanelen? Ja, er is nog subsidie voor zonnepanelen. Om investeren in duurzame energie te stimuleren geeft de overheid subsidie op zonnepanelen voor bedrijven. Hierbij wordt onderscheidt gemaakt in zakelijk klein- of grootverbruiker.

Zakelijke kleingebruikers kunnen gebruik maken van de twee fiscale regelingen die ook gecombineerd mogen worden. Het gaat om de EIA subsidie (Energie-InvesteringsAftrek) waarbij je 45,5% van de investeringskosten kan aftrekken van de fiscale winst. Daarnaast is er de KIA subsidie (KleinschaligheidsInvesteringsAftrek) waarbij 28% aftrek wordt toegepast.

Bovendien mag je als agrarische ondernemer de Tijdelijke Willekeurig Afschrijving (TWA) toepassen. Dit betekent dat je in twee jaar tijd 100% van de investering in duurzame energie mag afschrijven. Daarnaast heb je nog de salderingsregeling, welke enkel geldt voor kleinverbruikersaansluitingen (3×80 ampère of lager).

Bij de salderen mag je jaarlijks opgewekte zonne-energie wegstrepen tegen het verbruik. De salderingsregeling wordt na 1 januari 2023 langzaam afgebouwd en uiteindelijk in 2031 afgeschaft. Grootverbruikers met een aansluiting groter dan 3×80 ampère kunnen sowieso geen gebruik maken van de salderingsregeling. Zij komen in aanmerking voor de SDE-subsidie.

Bij de SDE-subsidie wordt de prijs van de geleverde stroom, afhankelijk van de grote van de installatie, aangevuld tot een x-bedrag per kWh. De aanvraag van deze SDE-subsidie is ingewikkeld en is daarbij ook maatwerk. Onze experts weten precies hoe zij de subsidie moeten aanvragen en kunnen je daarbij dus ondersteunen.

Zonnepanelen Brabant heeft kennis van de verschillende fiscale voordelen en subsidie regelingen. Naast het opwekken van groene stroom met zonnepanelen voor vleeskalverhouders, kan je met de overheidsregelingen een groot deel van de investering terughalen. Hierdoor is het nog interessanter om als groot ondernemer te investeren in duurzame energie.

akkerbouwers Agri pluimveehouders scope 12

Salderingsregeling zonnepanelen

Salderingsregeling na 2023

Zoals gezegd, wordt de salderingsregeling zonnepanelen afgebouwd. Daardoor zijn agrarische ondernemers voorzichtiger in het investeren in duurzame energie. Dit hoeft helemaal niet, want Zonnepanelen Brabant heeft daarvoor al een oplossing bedacht waarbij de boer ook nog eens onafhankelijk wordt van het elektriciteitsnet.

Door zonnepanelen loskoppelen van het net en een eigen accu voor jouw bedrijf te plaatsen, sla je de ‘extra’ energie die je opwekt op. Deze energie kan je dan op een later moment gebruiken. De salderingsregeling na 2023 bestaat nog wel, maar wordt per jaar 9% minder gesaldeerd. Dit betekent dat er een steeds groter gedeelte van de opgewekte energie, die niet zelf wordt gebruikt maar terug geleverd wordt aan het net, voor de kale stroomprijs moet worden verkocht.

Ondanks dat je als bedrijf gedurende het hele jaar voldoende energie opwekt, moet je alsnog nog dure stroom inkopen. Dit is zonde en kost extra geld. Door gebruik van een accu met lithium Ion batterijen sla de opgewekte energie op. Je plaatst de zeecontainer accu op je eigen erg.

Een accu is niet alleen goed voor het aflopen van de salderingsregeling. Momenteel is de opslag van energie op veel plekken in Nederland vol. Het gevolg is dat agrarische bedrijven, zoals vleeskalverhouders en melkveehouders, bij hun subsidie aanvraag een negatieve respons ontvangen. Met een accu heb je dit probleem niet en het bespaart kosten.

De investering in een accu kan je geleidelijk doen. Vanaf 1 januari kan je de zeecontainer accu elke keer met 9% uitbreiden, zodat je gelijk op gaat met de afbouw van de salderingsregeling. Over alle stroom die je inkoopt betaalt een grootverbruiker energiebelasting, Opslag Duurzame Energie en transportkosten.

accu container opslag

Kosten zonnepanelen

Besparen met zonnepanelen

Als erkend installateur zonnepanelen Brabant kunnen wij voor jouw agrarisch bedrijf nauwkeurig de kosten zonnepanelen berekenen. Daarnaast rekenen we uit hoeveel je kan besparen met zonnepanelen op de daken van de stallen. Bij onze berekening is ook de terugverdientijd zonnepanelen opgenomen.

Het installeren van zonnepanelen op het dak van de stallen van jouw vleeskalverhouderij bedrijf in Brabant is een verstandige en duurzame investering. Je hebt daar nog jarenlang financieel voordeel van. 

Na de installatie profiteer je direct van een kostenbesparing en natuurlijk van je eigen duurzaam opgewekte energie. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Onze zonnepanelen installateurs Brabant in Oud Gastel zorgen voor een vakkundige installatie die op maat is uitgevoerd. Wij hebben vertrouwen in onze hoge kwaliteit producten en installatie, waardoor je een hoge garantie ontvangt op het gehele PV-systeem.

Voor zakelijke investeerders en grootschalige projecten hebben wij speciaal een zakelijk pakket namelijk het Solar Business pakket. 

Vraag ons naar de mogelijkheden van investeren in zonnepanelen voor jouw agrarisch bedrijf. Onze adviseurs van Zonnepanelen Brabant staan voor je klaar met advies en vak inhoudelijke kennis.

We komen graag een keer bij jouw boerderij langs om de mogelijkheden te bespreken. Neem daarom contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of offerte. Daarbij kunnen we je ook informatie geven over de verschillende subsidie en fiscale regelingen van de overheid.

Zonnepanelen voor agrarische bedrijven

Solar Business Pakket

Wij leveren zonnepanelen voor agrarische bedrijven. Naast de vleeskalverhouders leveren wij ook onze hoogwaardige systemen voor de volgende agri bedrijven:

Zonnepanelen voor akkerbouwers
Zonnepanelen voor fruittelers
Zonnepanelen voor geitenhouders
Zonnepanelen voor melkveehouders
Zonnepanelen voor pluimveehouders
Zonnepanelen voor varkenshouders

Voor grootschalige projecten hebben wij speciaal een zakelijk pakket opgesteld, het Solar Business pakket. Vraag ons naar de mogelijkheden van investeren in zonnepanelen voor jouw fruittelers bedrijf. Onze adviseurs van Zonnepanelen Brabant staan voor jou klaar met advies en vak inhoudelijke kennis.

Speciaal voor de agrarische bedrijven bieden wij nu ook onze accu oplossingen aan. Hierbij wordt de extra energie op zonnige dagen opgeslagen, zodat je deze kan gebruiken op momenten wanneer je het nodig hebt. Hierbij ben je onafhankelijk van de net leverancier. Neem contact op met Zonnepanelen Brabant voor meer informatie hierover.