kleinlogo-zonnepanelen

Zonnepanelen voor varkenshouders

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Zonnepanelen voor varkenshouders

Varkenshouders Brabant

Zonnepanelen voor varkenshouders wekken voldoende energie voor een heel jaarverbruik op de boerderij. Daarmee is een flinke kostenbesparing te behalen voor het energieverbruik van de ventilatie, voedersystemen, verwarming, mestdroging en verlichting van de varkensstallen.

Varkenshouders bedrijven hebben een constant hoog energieverbruik. Het opwekken van groene energie middels zonnepanelen op de daken van de stallen is daarom een weloverwogen investering.

Groen ondernemen met een zonnepanelen voor varkenshouders is daarom niet meer weg te denken. Je bespaart met een zonnepanelen op dak enorm om de energiekosten. Vraag Zonnepanelen Brabant om een kostenberekening te maken.

agrarische bedrijven Zonnepanelen voor fruittelers Zonnepanelen voor pluimveehouders geitenhouders opslag duurzame energie

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

varkenshouders melkveehouderij Agri bedrijven scope 12 zonnepanelen

Zonnepanelen varkenshouders

Hoge kwaliteit zonnepanelen

Aan zonnepanelen varkenshouders bedrijven worden hoge eisen gesteld. De varkensstallen zijn vaak stoffig, bevatten ammoniak en zandresten die opstuiven. Deze omstandigheden met stellen hoge eisen aan de zonnepanelen-installatie en de omvormers. Een omvormer zonnepanelen zorgt dat de opwekte energie wordt omgezet naar wisselstroom.

Vanwege deze zware omstandigheden werken wij enkel met hoge kwaliteit PV-systemen. Voor zonnepanelen in de Agri-sector gebruiken wij Sunpower zonnepanelen. Deze staan wereldwijd bekend als beste zonnepanelen-producent. Dat is mede te danken aan de perfecte resultaten en extreem lange levensduur die deze panelen in te praktijk leveren.

Voor de omvormers gebruiken we de hoog aangeschreven merken Solaredge, Solax en SMA. Met hoge kwaliteit zonnepanelen voor agrarische bedrijven in combinatie me de omvormers, ben je als varkenshouder voorzien van een PV installatie die een hoge opbrengst levert en zeer veilig in gebruik is. 

Met Sunpower panelen kan je de installatie ook nog eens op afstand bewaken. Alle data kan je inzien via de app op de smartphone of tablet. De app wordt ondersteund door Apple en Android. De grafische app laat het vermogen en de gegenereerde energie zien. Op deze wijze kan je het verbruik volgen en eventueel daarop anticiperen.

akkerbouwers Agri pluimveehouders

Agri zonnepanelen

Agrarische zonnepanelen

Als zonnepanelen bedrijf leveren agrarische zonnepanelen voor de agri sector. Naast zonnepanelen voor varkenshouders, leveren wij ook PV-systemen voor andere agrarische bedrijven, zoals:

Zonnepanelen voor akkerbouwers
Zonnepanelen voor fruittelers
Zonnepanelen voor geitenhouders
Zonnepanelen voor melkveehouders
Zonnepanelen voor pluimveehouders
Zonnepanelen voor vleeskalverhouders

Voor grootschalige projecten hebben wij speciaal een zakelijk pakket opgesteld, het Solar Business pakket. Vraag ons naar de mogelijkheden van investeren in een PV-systeem voor jouw varkenshoudersbedrijf. Onze adviseurs van Zonnepanelen Brabant staan voor jou klaar met advies en vak inhoudelijke kennis.

Bovendien bieden wij voor de agrarische sector accu oplossingen aan. Hierbij wordt de extra opgewekte energie opgeslagen op eigen terrein, welke je op momenten kunt gebruiken wanneer je de energie nodig hebt. Geen dure energie meer inkopen met een accu voor jouw bedrijf.

Wil je meer weten over onze zonnepanelensystemen of accu oplossingen? Neem dan gerust contact met ons op. 

boerderij geitenhouders

PV systeem zonnepanelen

Salderingsregeling

PV systeem zonnepanelen is een goede investering voor groot- en kleinverbruikers. Het levert jaarlijks groene energie op, waarbij je de investering binnen enkele jaren terug hebt verdiend. Bovendien zijn er door de overheid een aantal subsidie en fiscale regelingen die het investeren in zonnepanelen voor varkenshouders nog aantrekkelijker maakt.

Kleinverbruikers maken nog gebruik van de salderingsregeling. Ondanks dat deze regeling per 1 januari 2023 wordt afgebouwd, is deze tot die tijd nog altijd interessant. Bij een aansluiting tot 3×80A ben je als varkenshouder een kleinverbruiker. Je mag dan onbeperkt de opgewekte stroom terugleveren aan het net. Op de jaarrekening wordt de opgewekte stroom verrekend met de stroom die je in dat jaar hebt verbruikt.

Met de huidige spaarrente leveren je panelen meer op dan de rente bij de banken. Daarbij bespaar je op honderden euro’s per jaar op de energie factuur. Ieder jaar weer opnieuw en dat voor tenminste 25 jaar tot 40 jaar. Bovendien wek je duurzame energie op en verlaag je de CO2 uitstoot.

Investeren in een zonnepanelensysteem is een duurzame en verstandige keuze. Naast salderingsregeling kom je als bedrijf ook in aanmerking voor subsidies en fiscale voordelen van de overheid.

Het aanvragen van subsidies kan lastig zijn. Bij Zonnepanelen Brabant hebben onze adviseurs hier al veel ervaring mee. Dat betekent dat wij kunnen helpen bij het aanvragen van subsidies voor klein- en grootverbruiker. Neem voor meer informatie, deskundig advies of offerte zonnepanelen gerust contact met ons op.

paarden agri bedrijven melkveehouders

Subsidie zonnepanelen zakelijk

Zonnepanelen voor bedrijven

Om investeren in zonnepanelen nog aantrekkelijker te maken heeft de Nederlandse overheid een aantal aantrekkelijk fiscale voordelen beschikbaar gesteld voor bedrijven, zoals de subsidie zonnepanelen zakelijk. De subsidie is enkel van toepassing voor investeringen van zonnepanelen voor bedrijven.

Voor grootverbruikers is de SDE subsidie, waarbij je bijna 90% van de investering vergoed krijgt. De SDE+ subsidie aanvraag is maatwerk. Als zonnepanelen bedrijf kunnen wij je uiteraard bij de aanvraag ondersteunen. Zakelijke kleingebruikers halen eveneens fiscaal voordeel met zonnepanelen installeren. Hiervoor zijn twee subsidie regelingen.

De Energie-InvesteringsAftrek (EIA) is om de aanschaf van zonnepanelen en andere energie besparende middelen aantrekkelijk te maken voor bedrijven als varkenshouders en andere agrarische bedrijven. Je mag hierbij 45,5% van de fiscale winst aftrekken van de investering. Dan heb je ook nog de KleinschaligheidsInvesteringsAftrek (KIA) waarbij 28% aftrek wordt toegepast in één boekjaar.

Bovedien mag je als agrarische ondernemer de Tijdelijke Willekeurig Afschrijving (TWA) inzetten, waarbij je in twee jaar tijd 100% van de PV-investering afschrijft. Er zijn dus voldoende regelingen om investeren in een PV-systeem nog aantrekkelijker te maken. Wij kunnen je goed adviseren en informeren over alle voordelen.

Wij zijn als specialist bekend met de subsidie regelingen en andere fiscale voordelen die te behalen zijn voor zonnepanelen voor bedrijven. Zeker bij de SDE+ subsidie is de aanvraag ingewikkeld. Uiteraard helpen wij je daarbij.

Zonnepanelen installeren

Zonnepanelen installateur Brabant

Zonnepanelen installeren laat je vervolgens vakkundig over aan zonnepanelen installateur Brabant. Het leggen van de panelen op de daken van jouw agrarisch bedrijf is een goede en duurzame investering. Je hebt daar nog jarenlang financieel voordeel van en bovendien is de uitstoot van CO2 lager.

De voordelen op een rij:
– Makkelijke en snelle installatie. 
– Besparing op maandelijkse energielasten. 
– Onderhoudsvrij (1 keer per jaar). 
– Onafhankelijk van de jaarlijkse stijgende energie prijzen.
– Schone energiebron.
– Lange levensduur van 15, 25 tot 35 jaar.
– Hoog financieel rendement.
– Verlaagde CO2-uitstoot.

Wil je meer informatie ontvangen of direct zonnepanelen kopen? Neem dan contact op met de specialist van de provincie Noord-Brabants. Onze adviseurs staan voor jou klaar met advies en vak inhoudelijke kennis.