kleinlogo-zonnepanelen

Zonnepanelen voor pluimveehouders

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Zonnepanelen voor pluimveehouders

Zonnepanelen agrarische bedrijven

Wij leveren speciale hoge kwaliteit zonnepanelen voor pluimveehouders. Deze zijn bestand tegen de zware omstandigheden van de stallen. Denk hierbij aan veel stof, zand en ammoniak. Pluimveehouders hebben stallen met een groot dakoppervlak.

Op deze daken is voldoende ruimte voor zonnepanelen, waardoor de ondernemer flink kan besparen op de energiekosten. Het totale energie verbruik is uiteraard afhankelijk van hoeveel kuikens, vleeskuikens of leghennen er aanwezig zijn.

Pluimvee bedrijven gebruiken het hele jaar door veel energie voor ventilatie van de stallen, de verlichting, verwarming, voedersystemen en metst droging. Groen ondernemen met zonnepanelen voor pluimveehouders is daarom niet meer weg te denken.

akkerbouwers Agri pluimveehouders

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

varkenshouders melkveehouderij Agri bedrijven scope 12 zonnepanelen

Zonnepanelen voor pluimveebedrijven

Zonnepanelen op het dak

Zonnepanelen voor pluimveebedrijven lopen voorop met zonne-energie in vergelijking met andere sectoren in de land- en tuinbouw. Meer dan 43% van de Nederlandse pluimveehouders heeft zonnepanelen op het dak. Steeds meer agrariërs investeren in zonnepanelen installaties.

Er zijn hier verschillende redenen voor. Enerzijds voor het milieu en anderzijds om een inkomstenbron aan te boren die buiten de agrarische sector staat. Daarbij is het kiezen voor een installateur die de weg weet op landbouwbedrijven en de kwaliteit van de PV-installatie van groot belang. Zonnepanelen Brabant is specialist in zonnepanelen voor agrarische bedrijven.

Agrarische bedrijven beschikken over het algemeen over een uitgebreide groepenkast om alle installaties voor het bedrijf van stroom te voorzien. Wanneer daar zonnepanelen aan worden toegevoegd, betekent dat er nog meer groepen bijkomen in de meterkast.

Het is daarom nodig een nauwkeurige berekening te maken van hoeveel groepen er nodig zijn en hoe dik de kabels moeten zijn. Dit voorkomt een eventuele storing met andere bestaande installaties. Je wilt als pluimveehouder gewoon door kunnen werken, terwijl het zonnepanelen systeem wordt neergelegd en aangesloten.

Agrarische bedrijven hebben vaak te maken met stof, zand, vocht en ammoniak. Deze factoren vragen om een zonnepanelensysteem die hiertegen bestand is. Een agrarisch specialist werkt met panelen en omvormers die tegen dit type vuil bestand zijn en daarnaast optimaal blijven presteren. De installatie van Zonnepanelen Brabant zal ondanks de zware omstandigheden niet inleveren op de lange levensduur.

Zonnepanelen Brabant is de specialist in de regio Noord-Brabant. Wij zijn op de hoogte van de vereisten die gesteld worden aan zonnepanelen voor pluimveehouders. Ook voorzien wij je van deskundig advies met betrekking tot het aanvragen van subsidies of andere fiscale regelingen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor deskundig advies of een offerte op maat.

agrarische bedrijven Zonnepanelen voor fruittelers Zonnepanelen voor pluimveehouders geitenhouders opslag duurzame energie

Biologische pluimveehouders

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor mijn bedrijf?

Voor biologische pluimveehouders zijn zonnepanelen op het dak niet weg te denken. Nog duurzamer met biologische eieren waarbij de stroom wordt voorzien door een PV systeem zonnepanelen. Groen ondernemen met groene energie.

Een veelvoorkomende vraag bij biologische pluimveehouders is ‘hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor mijn bedrijf?’. En wat kosten zonnepanelen kopen? Deze vragen zijn voor Zonnepanelen Brabant redelijk eenvoudig te beantwoorden. Wij kunnen een nauwkeurige berekening maken van hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor je bedrijf en wat de kosten en opbrengsten daarvan zijn.

Daarvoor hebben wij uiteraard wat meer informatie van jouw pluimveehoudersbedrijf nodig. De belangrijkste factor hierbij is het energieverbruik en de energiekosten van de pluimveehouders. Het energieverbruik van pluimvee bedrijven zijn gedurende het jaar vrij constant. Wel is het afhankelijk of er leghennen of vleeskuikens gehouden worden.

De belangrijkste elektriciteitsverbruikers op een pluimveebedrijf zijn de ventilatie, de voedersystemen en de verlichting. Het verbruik kent een constanter verloop, met enkele uitschieters naar boven in de zomermaanden. Deze zijn te wijten zijn aan de hogere ventilatie behoefte bij hogere buiten temperaturen.

In de zomermaanden wekken de zonnepanelen op het dak de meeste energie op, waarbij salderen van belang is. Een PV-systeem is aangesloten op het net, waarbij het overschot aan opgewekte energie terug geleverd wordt aan het net. Echter wordt de salderingsregeling na 2023 langzaam afgebouwd. Ook daar hebben wij al een slimme oplossing voor, een accu voor jouw bedrijf.

Wij geven u als biologische pluimveehouder graag het goede en deskundige advies hoe om te gaan met zonnepanelen op het dak en de opslag duurzame energie. Wij geven je graag meer informatie over zonnepanelen voor pluimveehouders en maken een vrijblijvende offerte voor je op. Ook berekenen we de terugverdientijd zonnepanelen,  opbrengst en geven je uitleg over de subsidie-regelingen.

akkerbouwers Agri pluimveehouders scope 12

Duurzame productie

Moderne stal

Voor een duurzame productie is een moderne stal nodig. Duurzaam ondernemen begint met energiebesparing. Daarnaast moet de energie die gebruikt wordt opgewekt zijn middels duurzame voorzieningen. In een moderne stal kan een biomassakachel een zeer grote besparing opleveren op het gasverbruik. In combinatie met zonnepanelen kan een boer in zijn eigen stroombehoefte voorzien.

Er zijn vandaag de dag diverse moderne technieken voor de stallen. Zoals een koude-warmte opslag in de bodem, vloerverwarming, geconditioneerde luchtinlaat en een luchtwasser. Deze worden gevoed met zonne-energie van de zonnepanelen op het dak. Door het slim samenvoegen van technieken levert dit een flinke kostenbesparing op middels duurzame opwekking.

Deze moderne technieken zorgen voor een perfect stalklimaat voor dier en mens. Met de laagste emissie van ammoniak, geur en fijnstof. In combinatie met een PV-systeem is de moderne stal energie neutraal. Door het constante verbruik voor verlichting, ventilatie en voersystemen wordt een groot deel van de opgewekte zonne-energie direct gebruikt voor het pluimvee bedrijf.

Bovendien wordt er middels deze technieken een optimaal stalklimaat gecreëerd waardoor de kuikens gezonder en efficiënter groeien. Dit zonder nadelige neveneffecten. Een moderne stal heeft daarbij dus zeer veel voordelen van een duurzame productie. De zonnepanelen spelen hierbij een grote rol.

De investering in zonnepanelen voor agrarische bedrijven is bovendien snel terugverdient. De terugverdientijd kunnen onze adviseurs van Zonnepanelen Brabant voor je berekenen. Daarbij zijn de subsidies waar je als pluimveehouder voor in aanmerking komt ook van belang. We maken hierbij onderscheid tussen zakelijk klein- en grootverbruikers.

Bij een aansluiting tot 3×80A ben je als pluimveehouder een kleinverbruiker. Je mag dan onbeperkt de opgewekte stroom terugleveren aan het elektriciteitsnet. Bij een aansluiting die groter is dan 3×80A ben je een grootverbruiker. Je komt dan niet in aanmerking voor de salderingsregeling. Daarentegen komen de grote agrariërs wel in aanmerking voor de SDE+ subsidie zonnepanelen. Via de regeling kan je subsidie aanvragen per opgewekt kilowattuur.

duurzame energie dak rand

SDE+ subsidie

SDE subsidie zonnepanelen

De landelijke SDE+ subsidie is voor grootgebruikers voor hernieuwbare energie. De SDE subsidie aanvragen is maatwerk. Er zijn veel SDE subsidie voorwaarde waar je als pluimveehouder aan moet voldoen. Onze ervaren zonnepanelen experts kunnen je bij de SDE subsidie zonnepanelen aanvraag ondersteunen.

De SDE subsidie is voor grootverbruikers en is onderverdeeld in twee categorieën:
1) De kleinschalige Zon-PV met een piekvermogen ≥ 15 kWp en < 1 MWp.
2) De categorie met een piekvermogen ≥ 1 MWp. De realisatie termijn voor Zon-PV < 1 MWp is anderhalf jaar.

Onder zakelijke groot verbruikers wordt verstaan een aansluiting van meer dan 3 x 80 A op het elektriciteitsnet. Bij zonnepanelen voor pluimveehouders hebben we bijna altijd te maken met grootverbruikers. De aanvraag SDE subsidie is ingewikkeld. Als leverancier Zonnepanelen Brabant hebben wij ervaring met SDE subsidie aanvragen. Vraag ons om advies.

Voor de kleinverbruikers zijn er ook subsidie regelingen. De Energie-investeringsaftrek EIA is om duurzame energie investeringen te stimuleren via extra belastingaftrek. Het betreft een aftrek ter hoogte van 45% van het geïnvesteerde bedrag. De KIA Kleinschaligheidsaftrek is maximaal 28% van het investeringsbedrag tot een maximum bedrag dat de overheid ieder jaar vaststelt.

Een combinatie van de KIA en EIA is mogelijk en kan een tot maximale investeringsaftrek leiden van 82,5%. Dan is er nog de Tijdelijke Willekeurig Afschrijving (TWA) waarbij je als agrarische ondernemer in twee jaar tijd 100% van de PV-investering mag afschrijven. Het loont om uit te zoeken welke fiscale regeling het meest gunstig zijn voor jouw agrarisch bedrijf.

Hoe vraag ik subsidie aan voor zonnepanelen? Het aanvragen van subsidies kan lastig zijn. Bij Zonnepanelen Brabant hebben onze adviseurs hier al veel ervaring mee. 

Dat betekent dat wij kunnen helpen bij het aanvragen van subsidies voor klein- en grootverbruikers. Neem voor meer informatie en deskundig advies vrijblijvend contact met ons op.

Zonnepanelen voor agrarische bedrijven

Agri zonnepanelen

Wij leveren zonnepanelen voor agrarische bedrijven, welke voldoen aan hoge eisen. Dit in verband met de zwaardere omstandigheden waar deze panelen zich bevinden. Denk hierbij aan zand, stof, vocht en ammoniak. Naast de zonnepanelen voor pluimveehouders zijn onze agri zonnepanelen geschikt voor:

Zonnepanelen voor akkerbouwers
Zonnepanelen voor fruittelers
Zonnepanelen voor geitenhouders
Zonnepanelen voor melkveehouders
Zonnepanelen voor varkenshouders
Zonnepanelen voor vleeskalverhouders

Wil je meer weten over het opwekken van duurzame zonne-energie? Neem contact met ons op. Voordat wij overgaan tot zonnepanelen installeren voor jouw agri bedrijf tekenen wij een zonnepanelen legplan. Hierin is de opbrengst en de kosten van de PV-installatie opgenomen.

Speciaal voor de agrarische bedrijven bieden wij accu oplossingen aan, waarbij de extra opgewekte energie wordt opgeslagen. Neem contact op met Zonnepanelen Brabant voor meer informatie.