kleinlogo-zonnepanelen

Zonnepanelen voor melkveehouders

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Zonnepanelen voor melkveehouders

Biologische melkveehouders

Zonnepanelen voor melkveehouders is een duurzame investering, waarmee het jaarlijks energieverbruik kan worden opgevangen. De grote ligbox stallen, kapschuren en veldschuren van melkveehouders hebben een groot dakoppervlak.

Op deze daken kunnen prachtige zonnepanelen gelegd worden, die voldoende groene energie opwekken voor het gehele jaar. Het energieverbruik hangt bij melkveehouders veel af van de manier van melken.

Indien er conventioneel gemolken wordt in twee melkgangen, dan toont het energieverbruik twee keer per dag een piek door de pomp en het koelen van de verse melk. Melkveehouders die gebruikmaken van een melkrobot hebben een hoger constant verbruik. Door gebruik van zonne-energie worden kosten en de CO2-uistoot verlaagd.

varkenshouders melkveehouderij Agri bedrijven scope 12 zonnepanelen

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

agrarisch bedrijf vleeskalverhouders organische zonnepanelen

Duurzame melkveehouder

Alternatieve energiebronnen

De duurzame melkveehouder is op zoek naar alternatieve energiebronnen. In de agrarische sector wordt namelijk veel energie verbruikt. Door duurzame energie te gebruiken reduceer je als boer de CO2-uitstoot. Alternatieve energiebronnen is energie die is opgewekt door zon, water of wind.

Melkveehouders zijn altijd op zoek naar manieren om te besparen, of anders gezegd slimmer om te gaan met investeringen. Boeren zijn in het bezit van grote stallen en schuren met platte en grote daken, welke zich uitermate goed verlenen voor het leggen van zonnepanelen. Door zelf de energie op te wekken, ben je niet meer afhankelijk van de alsmaar stijgende energieprijzen.

Bovendien kan je als bedrijf die investeert in duurzame goederen subsidie aanvragen bij de overheid. Ook zijn er nog meer aantrekkelijke fiscale regelingen die investeren in zonnepanelen voor melkveehouders met meer dan 150 koeien interessant is.

Zonne-energie is de meest populaire manier van alternatieve energie opwekken. Slechts een klein deel van de boeren gebruikt biogas, aardwarmte of heeft windmolens op zijn terrein staan. Zonnepanelen zijn populair in de agrarische sector. Dit komt ook doordat de boeren veel stroom verbruiken en op zoek zijn naar een goedkoper en duurzamer alternatief.

De stallen, schuren en loodsen die op het melkveehouders terrein staan ideaal voor zonnepanelen plaatsen. De terugverdientijd is kort, slechts 7 jaar of zelfs nog eerder, wat wij voor je kunnen uitrekenen. Zonnepanelen Brabant is specialist zonnepanelen voor de agri sector. Wij geven je graag deskundig advies en een offerte op maat. Neem een keer contact met ons op.

Zonnepanelen geitenhouders melkveehouders

Subsidie zonnepanelen melkveehouder

Akkerbouwer melkveehouder

Om de investering in duurzame energie te stimuleren geeft de overheid subsidie zonnepanelen melkveehouder. Hierbij wordt onderscheidt gemaakt in zakelijk klein- of grootverbruiker.

Zakelijke kleingebruikers kunnen gebruik maken van de twee fiscale regelingen die ook gecombineerd mogen worden. Het gaat om de EIA subsidie (Energie-InvesteringsAftrek) waarbij je 45,5% van de investeringskosten kan aftrekken van de fiscale winst. Daarnaast is er de KIA subsidie (KleinschaligheidsInvesteringsAftrek) waarbij 28% aftrek wordt toegepast.

Bovendien mag je als akkerbouwer melkveehouder ondernemer de Tijdelijke Willekeurig Afschrijving (TWA) toepassen. Dit betekent dat je in twee jaar tijd 100% van het zonnepanelen systeem mag afschrijven. Daarnaast heb je nog de salderingsregeling, waarbij de energie die in een jaar is opgewekt tegen het verbruik wordt weggestreept.

De salderingsregeling wordt na 1 januari 2023 langzaam afgebouwd en is alleen van toepassingen voor kleinverbruikersaansluitingen, 3×80 ampère of lager. Grootverbruikers met een aansluiting groter dan 3×80 ampère kunnen geen gebruik maken van de salderingsregeling.

Grote melkveehouders bedrijven komen wel in aanmerking voor de SDE++ subsidie. Bij de SDE-subsidie wordt de prijs van de geleverde stroom afhankelijk van de grote van de installatie aangevuld tot een x-bedrag per kWh. Zonnepanelen Brabant heeft kennis van de diverse subsidie maatregelen. Naast het opwekken van groene stroom met zonnepanelen voor melkveehouders kan je met de subsidie een groot deel van de investering terughalen.

accu container opslag

Salderingsregeling zonnepanelen

Salderingsregeling na 2023

Het einde van de salderingsregeling zonnepanelen is in zicht, waardoor er onzekerheid heerst in de agrarische sector voor het investeren in zonnepanelen voor de kleinverbruiker. Dit hoeft niet, want zonnepanelen Brabant heeft daarvoor de oplossing, namelijk door de zonnepanelen loskoppelen van het net en een eigen accu voor jouw bedrijf plaatsen.

Vanaf 1 januari 2023 wordt de salderingsregeling langzaam afgebouwd. De salderingsregeling na 2023 bestaat dan nog wel, maar wordt per jaar 9% minder gesaldeerd. Dit betekent dat er een steeds groter gedeelte van de opgewekte energie, die niet zelf wordt gebruikt maar terug geleverd wordt aan het net, voor de kale stroomprijs moet worden verkocht.

Ondanks dat je als bedrijf gedurende het hele jaar voldoende energie opwekt, moet je alsnog nog dure stroom inkopen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, waarbij je ook niet het volledige rendement eruit haalt. Door gebruik van een accu met lithium Ion batterijen sla je zelf de opgewekte energie op.

Daarbij komt ook dat de opslag op het net op veel plekken in Nederland vol raakt waardoor  agrarische bedrijven, zoals melkveehouders en akkerbouwers, bij hun subsidie aanvraag een negatieve respons ontvangen. Met een accu heb je dit probleem niet.

De investering in een accu kan je geleidelijk doen. Vanaf 1 januari kan je de zeecontainer accu elke keer met 9% uitbreiden, zodat je gelijk op gaat met de afbouw van de salderingsregeling. Voor grootverbruikers geldt dit nu al. Over alle stroom die je inkoopt betaalt een grootverbruiker energiebelasting, Opslag Duurzame Energie en transportkosten.

paarden agri bedrijven melkveehouders

Kosten berekenen zonnepanelen

Zonnepanelen besparing berekenen

Kosten berekenen zonnepanelen voor melkveehouders kunnen wij als erkend installateur zonnepanelen Brabant nauwkeurig verzorgen. We berekenen de kosten van een compleet zonnepanelen-systeem inclusief de installatie ervan. 

We leggen uit hoe wij de zonnepanelen besparing berekenen, waarbij ook de terugverdientijd zonnepanelen is opgenomen.

Het installeren van zonnepanelen op het dak van de loodsen van jouw melkveehouders bedrijf in Brabant is een verstandige en duurzame investering. Je hebt daar nog jarenlang financieel voordeel van. Je profiteert direct van je eigen opgewekte groene energie.

Onze zonnepanelen installateurs Brabant in Oud Gastel zorgen voor een vakkundige installatie die op maat is uitgevoerd. Wij hebben vertrouwen in onze hoge kwaliteit producten en installatie, waardoor je een hoge garantie ontvangt op het gehele PV-systeem.

Voor zakelijke investeerders en grootschalige projecten hebben wij speciaal een zakelijk pakket opgesteld, het Solar Business pakket. Vraag ons naar de mogelijkheden van investeren in zonnepanelen voor jouw melkveehouders bedrijf. Onze adviseurs van Zonnepanelen Brabant staan voor je klaar met advies en vak inhoudelijke kennis.

We komen graag een keer bij je melkveehouders bedrijf langs om de mogelijkheden te bespreken. Neem daarom contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of offerte. Daarbij kunnen we je ook informatie geven over de verschillende subsidie en fiscale regelingen van de overheid.

Agrarisch zonnepanelen

Agri zonnepanelen

Wij leveren agrarisch zonnepanelen voor verschillende agrarische bedrijven. Naast melkveehouders leveren wij ook agri zonnepanelen voor de volgende bedrijven.

Zonnepanelen voor akkerbouwers
Zonnepanelen voor fruittelers
Zonnepanelen voor geitenhouders
Zonnepanelen voor pluimveehouders
Zonnepanelen voor varkenshouders
Zonnepanelen voor vleeskalverhouders

Wil je meer weten over het opwekken van duurzame zonne-energie? Neem contact met ons op. Voordat wij overgaan tot zonnepanelen installeren voor jouw melkveehouders bedrijf tekenen wij een zonnepanelen legplan. Hierin is de opbrengst zonnepaneel opgenomen, alsmede de kosten zonnepanelen en terugverdientijd.

Speciaal voor de agrarische bedrijven bieden wij accu oplossingen aan, waarbij de extra opgewekte energie wordt opgeslagen. Neem contact op met Zonnepanelen Brabant voor meer informatie over zonnepanelen voor melkveehouders, accu opslag of subsidie regelingen.