kleinlogo-zonnepanelen

Zonnepanelen voor geitenhouders

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Zonnepanelen voor geitenhouders

Duurzaam ondernemen

Zonnepanelen voor geitenhouders is een slimme stap in duurzaam ondernemen. De stallen van de geiten zijn namelijk ideaal voor zonnepanelen installeren. De investering in zonnepanelen voor een geitenhouders bedrijf levert direct een grote energiebesparing op.

In de zomerperiode is er een grote vraag naar energie, omdat de stallen bij warm weer goed gekoeld en geventileerd moeten worden. Geiten houden niet van warmte. Indien het te warm is, neemt de melkproductie af.

De opgewekte zonne-energie wordt gebruikt om de apparatuur van de boerderij aan te sturen. Zoals het koel-, melksysteem en nevelapparatuur. Dit levert per jaar een flinke besparing op. Daarnaast komen geitenhouders in aanmerking voor aantrekkelijk fiscale en subsidie regelingen vanuit de overheid.

akkerbouwers Agri pluimveehouders

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

agrarische bedrijven Zonnepanelen voor fruittelers Zonnepanelen voor pluimveehouders geitenhouders opslag duurzame energie

Biologische geitenhouders

Salderingsregeling zonnepanelen

Biologische geitenhouders produceren geitenmelk en bokkenvlees. De geiten op een biologische boerderij krijgen enkel biologisch voer. Daarnaast hebben de dieren meer ruimte en moeten verplicht naar buiten. De hoeveelheid krachtvoer is bij biologische geiten beperkt. Daarnaast wordt er geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Biologische geitenhouders beschikken meestal over een moderne stal welke het welzijn van de dieren verhoogd. De stal is bijvoorbeeld voorzien van de nieuwste technologieën. Zoals een natuurlijke ventilatie middels gordijnen met een dubbelbuissysteem aan beide zijden van de stal. De klimaatcomputer stuurt de natuurlijke ventilatie aan. De verlichting is ook duurzaam in de vorm van heldere led-verlichting.

De vraag naar geitenmelk is in de afgelopen jaren erg gegroeid. Geitenmelk is lichter verteerbaar dan de vetten in koeienmelk. Daardoor is geitenmelk een goede oplossing voor baby’s en personen met lactose intolerantie. 

De stroom die de apparatuur gebruikt om de geiten te melken, wordt opgewekt door zonnepanelen die op het dak van de geitenstallen liggen.

In de zomer moeten de stallen goed gekoeld worden, waardoor er een piek in het verbruik kan ontstaan. Een geit houdt namelijk niet van hitte. De nevelapparatuur en koelsystemen staan dan aan. In de zomer wordt er meer zonne-energie opgewekt dan in de wintermaanden. Deze extra zonne-energie kan je als zakelijke kleinverbruiker terugleveren aan het net.

Beter is om deze energie zelf op te slaan, omdat na 1 januari 2023 de salderingsregeling zonnepanelen wordt afgebouwd. Wij hebben daar de perfecte oplossing voor, namelijk opslag van duurzame energie middels een zeecontainer accu op het eigen terrein. Daardoor ben je niet meer afhankelijk van het elektriciteitsbedrijf en het daarbijbehorende net.

boerderij Accu oplossingen varkenshouders zonnepanelen voor geitenhouders agri

Subsidies zonnepanelen voor bedrijven

Subsidie zonnepanelen zakelijk

Om energiebesparende maatregelen middels zonnepanelen te stimuleren zijn er diverse subsidies zonnepanelen voor bedrijven beschikbaar gesteld door de overheid. Het gaat hierbij enkel om zakelijke subsidieregelingen, waarbij onderscheidt wordt gemaakt tussen zakelijke klein- en grootverbruikers.

Bij een aansluiting tot 3×80A ben je als geitenhouders een kleinverbruiker. Je mag dan onbeperkt de opgewekte stroom terugleveren aan het elektriciteitsnet. Dit is vooral in de zomermaanden belangrijk, omdat de zonnepanelen voor geitenhouders dan vaak meer stroom opwekken dan ze verbruiken. Als aan het eind van het jaar de stroom die is opwekt en is afgenomen van het net gelijk is, komt de energierekening uit op nul. Dit heet salderen.

Als kleinverbruiker kan je bovendien een EIA-subsidie en KIA-regeling aanvragen. De Energie-investeringsaftrek EIA is om duurzame energie investeringen te stimuleren via extra belastingaftrek. Het betreft een aftrek ter hoogte van 45% van het geïnvesteerde bedrag.

De Kleinschaligheidsaftrek KIA is maximaal 28% van het investeringsbedrag tot een maximum bedrag dat de overheid ieder jaar vaststelt. Een combinatie van de KIA en EIA is mogelijk en kan een tot maximale investeringsaftrek leiden van 82,5%. Het loont om uit te zoeken subsidie zonnepanelen zakelijk het meest gunstig is voor jouw boerenbedrijf. 

Bij een aansluiting die groter is dan 3×80A ben je een grootverbruiker. Je komt dan niet in aanmerking voor de salderingsregeling. Daarentegen komen de grote agrarische bedrijven wel in aanmerking voor de aantrekkelijke SDE+ subsidie zonnepanelen

Via deze regeling vraag je subsidie aan per opgewekt kilowattuur. Op deze manier is investeren in zonnepanelen voor alle agrariërs aantrekkelijk. Wil je ook zonnepanelen kopen voor jouw geitenhouders bedrijf? Informeer bij Zonnepanelen Brabant.

boerderij geitenhouders

Rendement zonnepanelen

Terugverdientijd zonnepanelen gemiddeld

Door het hoge rendement zonnepanelen is het zeer aantrekkelijk om als bedrijf en te investeren in een PV-installatie. De terugverdientijd zonnepanelen gemiddeld is inmiddels zeven jaar, dankzij de fiscale regelingen die de overheid aanbiedt.

Voor bedrijven is er een aantal landelijke subsidies zonnepanelen, waardoor de terugverdientijd van de zonnepanelen nog korter is. De terugverdientijd zonnepanelen afhankelijk van de aanschafwaarde zonnepanelen, hoeveel energie je opwekt en hoeveel je verbruikt.

Zonnepanelen Brabant kan voor jou de terugverdientijd berekenen die past bij jouw bedrijfssituatie als geitenhouder. Na de terugverdientijd van de PV-installatie profiteer je daarna nog jarenlang van gratis stroom. 

Het jaarlijkse rendement zonnepanelen is dan ook erg aantrekkelijk en zeker een goede en duurzame investering voor iedere agrarische ondernemer.

Als je het rendement zonnepanelen vergelijkt met de rente opbrengst van een bankrekening dan is het resultaat overduidelijk. Geld investeren in zonnepanelen levert je een jaarlijks rendement op van 10 tot 14%. Dit hoge percentage kan je nooit halen met de spaarrente van de bank.

Wil je meer weten over het rendement zonnepanelen voor jouw geitenhouders bedrijf? Neem contact met ons op, wij maken een berekening voor je en geven advies over welk zonnepanelen systeem het meest geschikt is voor jouw agrarisch bedrijf. Wij zijn specialist in zonnepanelen voor agrarische bedrijven.

akkerbouwers Agri pluimveehouders scope 12

Wat zijn goede kwaliteit zonnepanelen?

De beste zonnepanelen

Wat zijn goede kwaliteit zonnepanelen voor agrarische bedrijven? De beste zonnepanelen bevatten zuivere grondstoffen. De eigenschappen van de zonnecel zijn belangrijk om de slijtage van de panelen te minimaliseren. Dankzij deze eigenschappen neemt de productie in de loop der tijd niet sterk af. Houd ook de prijs, rendement en esthetische aanzicht in acht.

De afwerking is bestand tegen slechte weersomstandigheden:
Zonnepanelen worden blootgesteld aan zon, regen, hagel, sneeuw en wind. Alsmede stof, ammoniak en zand van de stallen. Daar moeten de panelen tegen bestand zijn. Een hoge afwerking garandeert een hogere productie op lange termijn. Een aluminium frame gaat corrosie tegen.

De beste zonnepanelen bevatten een coating tegen vuil:
Een speciale vuilwerende coating geeft een beschermende laag op de zonnepanelen voor geitenhouders. Deze coating garandeert daarmee een hogere productie met weinig of geen onderhoud. Het is wel altijd aan te raden om de panelen 1x per jaar te reinigen.

Europese en internationale keuringen:
Het is belangrijk dat de zonnepanelen aan Europese IEC normen voldoen. In de regel zijn Chinese panelen niet direct slecht en Duitse zonnepanelen niet altijd goed. Drie normen staan borg voor hoge kwaliteit en betrouwbaarheid, namelijk IEC 61215, IEC 61646 en IEC 61730.

Zonnepanelen Brabant werkt enkel met de beste zonnepanelen voor agrarische bedrijven, zoals het merk Sunpower zonnepanelen. Ook de omvormers zijn van hoge kwaliteit. Dit garandeert de beste zonne-energie opbrengst en verlengt de levensduur van de PV-installatie.

Agri bedrijven

Agrarisch zonnepanelen

Wij leveren agri zonnepanelen voor verschillende agrarische bedrijven. Niet alleen leveren wij agrarische zonnepanelen voor geitenhouders, maar ook:

Zonnepanelen voor akkerbouwers
Zonnepanelen voor fruittelers
Zonnepanelen voor geitenhouders
Zonnepanelen voor melkveehouders
Zonnepanelen voor pluimveehouders
Zonnepanelen voor varkenshouders
Zonnepanelen voor vleeskalverhouders

Voor grootschalige agri projecten hebben wij een speciaal zakelijk pakket samengesteld, namelijk het Solar Business pakket. Vraag ons naar de mogelijkheden van investeren in zonnepanelen voor jouw geitenhouders bedrijf. Onze adviseurs van Zonnepanelen Brabant staan voor je klaar met advies op maat en vak inhoudelijke kennis.

Daarnaast bieden wij voor de agrarische sector accu oplossingen aan. Hierbij wordt de extra opgewekte energie opgeslagen op eigen terrein, welke je op momenten kunt gebruiken wanneer je de energie nodig hebt.

Geen dure energie meer inkopen met een accu voor jouw bedrijf. Voor de accu zeecontainer kunt u overigens ook een SDE subsidie aanvragen. Meer weten over opslag duurzame energie ? Neem gerust contact met ons op.