Zonnepanelen voor fruittelers
Fruittelers Brabant
Zonnepanelen voor fruittelers wekken voldoende energie op voor een heel jaarverbruik. Daarmee is een flinke kostenbesparing te behalen voor de opslag en koeling van de oogst. Het energieverbruik bij fruittelers Brabant vertonen een piek tijdens de oogstmaanden in september en oktober.
Dit komt doordat de oogst koel bewaard moet worden en bovendien op een constante temperatuur. Afhankelijk van de marktprijzen en de contracten hebben de fruittelers de oogst tot in het jaar daarop in de loodsen liggen.
In het voorjaar en zomer wordt vrijwel niet meer gekoeld want de oogst is verkocht. Er wordt nog wel stroom gebruikt voor het beregenen van de boomgaarden. Door zonnepanelen voor fruittelers op de loodsen en opslagdaken te plaatsen bespaar je enorm op de energiekosten. Vraag Zonnepanelen Brabant om een kostenberekening te maken.


Zonnepanelen Brabant
Lokale Specialist sinds 2008


Zonnepanelen als afdak
Perenbomen kweken
Zonnepanelen als afdak gebruiken voor perenbomen kweken, frambozen telen of andere fruitsoorten. Dit fenomeen wordt in Nederland steeds vaker toegepast. De fruitbomen en -planten krijgen een licht- en waterdoorlatend dak van zonnepanelen. Hiermee wordt de grond dubbel gebruikt.
Door de verstedelijking is er in Nederland steeds minder landbouwgrond voor de fruittelers. De vraag naar meervoudig gebruik van de grond neemt daardoor toe. Dit is geen nieuw fenomeen. Van oudsher wordt bijvoorbeeld bos gebruikt voor de hout productie, maar ook voor de jacht en biodiversiteit.
Door een overkapping te maken voor de fruitbomen worden deze beschermd tegen zware neerslag, zoals hagelstenen en hoosbuien. Fruittelers hebben helaas steeds vaker hinder van harde hagelbuiten die de oogst beschadigen. Bij een zonnepanelen-dak wordt gebruikt gemaakt van bi-facial panelen. Deze laten het zonlicht door en kaatsten het weer terug.
De opbrengst zonnepanelen is van deze panelen iets lager dan de normale zwarte panelen die iedereen kent. Maar bi-facial zonnepanelen zijn beter voor de kwaliteit van de grond. De fruitoverkapping houdt de zware neerslag tegen en is daarnaast water doorlatend. Dit is goed om perenbomen te kweken, maar ook voor de oogst van bijvoorbeeld rode bessen en frambozen.
Bij warm weer is het onder het dak zo’n 10 graden koeler. Bij hevige regenval houdt de zonnepanelen overkapping het meeste water tegen. Daardoor hebben fruittelers minder last van schimmels waardoor het gebruik van gewas beschermingsmiddelen ook afnemen. Wil je meer weten over zonnepanelen boven frambozen, peren of rood fruit installeren? Neem contact met ons op.


Zonnepanelen fruittelers
Beste zonnepanelen
De zonnepanelen fruittelers zijn aan hoge eisen onderworpen als deze op de daken van de loodsen en opslag liggen. De oogst blijft vaak voor langere tijd in de opslag liggen tot alles voor volgend jaar zomer is verkocht. In deze omgeving heb je dan ook te maken met meer stof en zandresten.
Deze zware omstandigheden stellen hoge eisen aan het PV-systeem en de bijbehorende omvormers. Wij leveren daarom enkel de beste zonnepanelen voor fruittelers. En niet te vergeten de beste omvormers, welke zorgen dat de opgewekte zonne-energie wordt omgezet naar bruikbare wisselstroom.
Wij leveren voor fruittelers de Sunpower zonnepanelen. Deze staan wereldwijd bekend als de beste zonnepanelen. Dat is mede te danken aan de perfecte resultaten en extreem lange levensduur die deze panelen in te praktijk leveren. Naast PV-installatie leveren wij omvormers van de beste merken als Solaredge, Solax en SMA.
Onze zonnepanelen voor agrarische bedrijven zijn bestand tegen stof, zand en ammoniak. In combinatie met de omvormer van bijvoorbeeld Solaredge, ben je als fruitteler voorzien van een PV installatie die een hoge opbrengst zonnepanelen levert en daarnaast uiterst veilig in gebruik is.
De gehele installatie is op afstand te monitoren middels een app op je mobiele device. De app wordt ondersteund door Apple en Android.
De grafische app laat het vermogen en de gegenereerde energie van het PV-systeem zien. Ongeacht de grootte van de zonnepanelen-installatie geeft deze app gedetailleerde informatie weer.


Salderen zonnepanelen
Zonnepanelen is een goede investering
Zonnepanelen is een goede investering voor groot- en kleinverbruikers. Het levert jaarlijks groene energie op, waarbij je de investering binnen enkele jaren terug hebt verdiend. Bovendien zijn er door de overheid een aantal subsidie en fiscale regelingen die het investeren in zonnepanelen voor fruittelers nog aantrekkelijker maakt.
Salderen zonnepanelen is voor de zakelijke kleinverbruiker. Ondanks dat deze regeling per 1 januari 2023 wordt afgebouwd, is deze nog altijd interessant. Koop je een PV-installatie in 2021, dan is de terugverdientijd gemiddeld 7 jaar. Koop je ze later, dan loopt de terugverdientijd langzaam op tot gemiddeld 9 jaar in 2030.
Bij een aansluiting tot 3×80A ben je als fruitteler een kleinverbruiker. Je mag dan onbeperkt de opgewekte stroom terugleveren aan het net. De salderingsregeling maakt investeren in een PV-installatie iets aantrekkelijker. Op de jaarrekening wordt de opgewekte stroom verrekend met de stroom die je hebt verbruikt.
Met de huidige spaarrente leveren de panelen meer op dan de rente bij de banken. Daarbij bespaar je op honderden euro’s per jaar op de energie factuur. Ieder jaar weer opnieuw en dat voor tenminste 25 jaar tot 40 jaar. Bovendien wek je duurzame energie op en verlaag je de CO2 uitstoot.
Daarom is een PV-systeem een duurzame en goede investering. Naast salderen zonnepanelen kan je ook aanspraak maken op subsidies en fiscale regelingen van de overheid. Wij kunnen je daarbij helpen. Vraag een offerte zonnepanelen aan bij Zonnepanelen Brabant.


Subsidie zonnepanelen zakelijk
Zonnepanelen voor bedrijven
Om investeren zonnepanelen bedrijf nog aantrekkelijker te maken heeft de Nederlandse overheid een aantal aantrekkelijk fiscale voordelen beschikbaar gesteld voor bedrijven, zoals de subsidie zonnepanelen zakelijk. De subsidie zonnepanelen zakelijk geldt alleen voor ondernemers.
Voor grootverbruikers is de SDE subsidie, waarbij je bijna 90% van de investering vergoed krijgt. Het aanvragen van de SDE+ subsidie is maatwerk. Als zonnepanelen bedrijf kunnen wij je uiteraard bij de aanvraag ondersteunen. Zakelijke kleingebruikers halen eveneens fiscaal voordeel met zonnepanelen installeren. Hiervoor zijn twee subsidie regelingen.
De Energie-InvesteringsAftrek (EIA) is om de aanschaf van zonnepanelen en andere energie besparende middelen aantrekkelijk te maken voor bedrijven als fruittelers en andere agrarische bedrijven. Je mag hierbij 45,5% van de fiscale winst aftrekken van de investering. Dan heb je ook nog de KleinschaligheidsInvesteringsAftrek (KIA) waarbij 28% aftrek wordt toegepast in één boekjaar.
Bij de Tijdelijke Willekeurig Afschrijving (TWA) mag de ondernemer in twee jaar tijd 100% van de PV-investering afschrijven. Er zijn dus voldoende regelingen om zakelijk zonnepanelen aan te schaffen nog aantrekkelijker te maken. Zonnepanelen Brabant kan je goed adviseren en informeren over deze fiscale regelingen.
Wij zijn als specialist bekend met de subsidie regelingen en andere fiscale voordelen die te behalen zijn voor zonnepanelen voor bedrijven. Zeker bij de SDE+ subsidie is de aanvraag hiervan maatwerk, waarbij wij je uiteraard helpen.
Agri zonnepanelen
Agrarische zonnepanelen
Als zonnepanelen bedrijf leveren wij agrarische panelen voor de agri sector. Naast een PV-systeem voor een fruitteler, leveren wij ook de installaties voor andere agrarische sectoren:
– Zonnepanelen voor akkerbouwers
– Zonnepanelen voor geitenhouders
– Zonnepanelen voor melkveehouders
– Zonnepanelen voor pluimveehouders
– Zonnepanelen voor varkenshouders
– Zonnepanelen voor vleeskalverhouders
Voor grootschalige projecten hebben wij speciaal een zakelijk pakket opgesteld, het Solar Business pakket. Vraag ons naar de mogelijkheden van investeren in panelen voor jouw boerenbedrijf. Onze adviseurs van Zonnepanelen Brabant staan voor jou klaar met advies en vak inhoudelijke kennis.
Bovendien bieden wij voor de agrarische sector accu oplossingen aan. Hierbij wordt de extra opgewekte energie opgeslagen op eigen terrein, welke je op momenten kunt gebruiken wanneer je de energie nodig hebt. Geen dure energie meer inkopen met een accu voor jouw bedrijf. Meer weten? Neem contact met ons op.