kleinlogo-zonnepanelen

Zonnepanelen voor akkerbouwers

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Zonnepanelen voor akkerbouwers

Agrarische sector

Bij het plaatsen van zonnepanelen voor akkerbouwers is een grote winst te behalen. In de agrarische sector hebben de akkerbouwers vaak grote loodsen met veel dak oppervlak. Deze zijn uitermate geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen voor akkerbouwers, om vervolgens een grote besparing te behalen op de energiekosten.

Tijdens het oogstseizoen heeft de agrarische sector een hoog stroomverbruik, doordat de oogst goed geventileerd moet worden. Door het plaatsen van zonnepanelen op het dak bij akkerbouwers kunnen de boeren zelf de energie hiervoor opwekken.

Met zonnepanelen op het dak wordt voldoende zonne-energie opgewekt om het jaarverbruik of een gedeelte ervan te kunnen dekken. Vraag Zonnepanelen Brabant om meer informatie voor het plaatsen van een zonnepanelen-systeem.

akkerbouwers Agri pluimveehouders

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

boerderij Accu oplossingen varkenshouders zonnepanelen voor geitenhouders agri

Zonnepanelen akkerbouw

Hoge kwaliteit zonnepanelen

Aan zonnepanelen akkerbouw worden hoge eisen gesteld. De oogst van de maanden september en oktober blijven vaak tot de zomer in de loodsen liggen. De loodsen van de akkerbouwers zijn meestal gelegen tussen de akkers, waarbij veel zandresten en stof is.

Deze omstandigheden met veel zand en stof stellen hoge eisen aan de zonnepanelen en omvormers. Om deze reden werken wij met hoge kwaliteit zonnepanelen voor akkerbouwers die tegen deze zware omstandigheden bestand zijn. De omvormer zonnepanelen zorgt dat de opwekte energie wordt omgezet naar wisselstroom.

Wij gebruiken hoge kwaliteit panelen van het merk SunPower. Sunpower zonnepanelen zijn wereldwijd de beste producent van zonne panelen. Dat is mede te danken aan de perfecte resultaten en extreem lange levensduur die deze zonnepanelen akkerbouw in te praktijk leveren. Zonnepanelen Brabant levert diverse merken omvormers zoals Solaredge, Solax en SMA.

Onze hoge kwaliteit zonnepanelen zijn ook bestand tegen ammoniak. In combinatie met de omvormer van bijvoorbeeld Solaredge, ben je als akkerbouwer voorzien van een PV installatie die een hoge opbrengst levert en zeer veilig in gebruik is. 

Met Sunpower-zonnepanelen kan je de installatie op afstand bewaken. Alle data kan je inzien via de app op de smartphone of tablet. De app wordt ondersteund door Apple en Android. 

De grafische app laat het vermogen en de gegenereerde energie van het systeem zien. Ongeacht de grootte van het PV-systeem geeft de app gedetailleerde informatie.

agrarisch bedrijf vleeskalverhouders organische zonnepanelen

Zonnepanelen voor bedrijven

Kleinverbruiker en grootverbruiker

Bij zonnepanelen voor bedrijven wordt onderscheidt gemaakt tussen kleinverbruiker en grootverbruiker. In beide gevallen is het interessante om te investeren in zonnepanelen voor akkerbouwers. Bij een aansluiting tot 3×80A ben je als akkerbouwer een kleinverbruiker. Je mag dan onbeperkt de opgewekte stroom terugleveren aan het elektriciteitsnet.

Dit is vooral in de zomermaanden belangrijk, omdat de zonnepanelen bij akkerbouwers dan vaak meer stroom opwekken dan ze verbruiken. Als aan het eind van het jaar de stroom die is opwekt en is afgenomen van het net gelijk is, komt de energierekening uit op nul. Dit proces noemen we salderen.

Bij een aansluiting die groter is dan 3×80A ben je een grootverbruiker. Je komt dan niet in aanmerking voor de salderingsregeling. Daarentegen komen de grote akkerbouwers wel in aanmerking voor de SDE+ subsidie zonnepanelen. Via de regeling kan je subsidie aanvragen per opgewekt kilowattuur. Op deze manier is investeren in zonnepanelen zeer aantrekkelijk. 

Subsidie zonnepanelen Brabant is er alleen nog voor bedrijven. Voorheen waren de zonnepanelen duurder in de aanschaf. Echter in de afgelopen jaren is de prijs zonnepanelen drastisch gedaald, waardoor de subsidie regeling voor particulieren is afgeschaft.

Hoe vraag ik subsidie aan voor zonnepanelen? Het aanvragen van subsidies kan lastig zijn. Bij zonnepanelen Brabant hebben onze adviseurs hier al veel ervaring mee. Dat betekent dat wij kunnen helpen bij het aanvragen van subsidies van zonnepanelen voor klein- en grootverbruiker. Neem voor meer informatie en advies vrijblijvend contact met ons op.

varkenshouders melkveehouderij Agri bedrijven scope 12 zonnepanelen

Provincie Noord Brabant subsidie zonnepanelen

SDE subsidie zonnepanelen

Of er lokale subsidie zijn, hangt af van de gemeente of provincie waar je zit. Of de provincie Noord-Brabant subsidie zonnepanelen heeft, kan je het beste bij de lokale overheidsinstanties informeren. Het kan zijn dat op het moment wanneer jij wilt investeren in duurzame zonnepanelen voor akkerbouwers er een lokale subsidie regeling is.

De landelijke SDE subsidie is voor grootgebruikers voor hernieuwbare energie. De SDE subsidie zonnepanelen is maatwerk om dit aan te vragen en vraagt daarom om expertise. Onze ervaren experts kunnen je bij de SDE subsidie zonnepanelen aanvraag ondersteunen. Neem vrijblijvend contact met Zonnepanelen Brabant op.

De SDE subsidie voor grootverbruikers onderscheidt twee categorieën:
1) De kleinschalige Zon-PV met een piekvermogen ≥ 15 kWp en < 1 MWp.
2) De categorie met een piekvermogen ≥ 1 MWp. De realisatie termijn voor Zon-PV < 1 MWp is anderhalf jaar.

De categorieën Zon-PV is als subsidie alleen beschikbaar voor PV-installaties die worden aangesloten op een groot verbruikers aansluiting. Dat is een aansluiting van meer dan 3 x 80 A op het elektriciteitsnet. Bij zonnepanelen voor akkerbouwers zit je daar al snel aan.

De aanvraag SDE subsidie is ingewikkeld. Wij hebben ervaring met de SDE subsidie aanvragen. Vraag ons om advies en naar de mogelijkheden voor jouw SDE subsidie aanvraag. 

Wij zijn er om jou verder te helpen in de verduurzaming en kostenbesparing. Vraag een gratis offerte aan voor het investeren in een zonnepanelen-systeem.

paarden agri bedrijven melkveehouders

Belastingaftrek zonnepanelen

Boerderij akkerbouw

Zakelijke kleingebruikers kunnen gebruik maken van een fiscaal voordeel zonnepanelen. De belastingaftrek zonnepanelen voor akkerbouwers met een eenmanszaak of maatschap is één van de stimulerende maatregelen van de overheid voor duurzame investeringen. Het is toegestaan om de investering in zonnepanelen in 5 jaar af te trekken, oftewel 20% per jaar.

Daarnaast zijn voor agrarische bedrijven diverse zakelijke subsidies aan te vragen. Deze bestaan uit een vijftal regelingen. Investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie levert je als akkerbouwer een fiscaal voordeel op en een lagere energierekening. Wij geven deskundig advies over de verschillende subsidies.

De milieu-investeringsaftrek MIA en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen VAMIL, zijn subsidies op milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen voor ondernemers. Met de MIA kan je tot 36% van de investering in mindering brengen op de fiscale winst. Het percentage van de aftrek is afhankelijk van de milieu effecten van de investering.

Met de extra subsidie VAMIL kan je als ondernemer de PV-investering op ieder moment afschrijven. Door sneller af te schrijven verminder je de fiscale winst en betaal je in dat jaar minder belasting. De Energie-investeringsaftrek EIA is om duurzame energie investeringen te stimuleren via extra belastingaftrek. Het betreft een aftrek ter hoogte van 45% van het geïnvesteerde bedrag.

De Kleinschaligheidsaftrek KIA is maximaal 28% van het investeringsbedrag tot een maximum bedrag dat de overheid ieder jaar vaststelt. Een combinatie van de KIA en EIA is mogelijk en kan een tot maximale investeringsaftrek leiden van 82,5%. Het loont om uit te zoeken welke fiscale regeling het meest gunstig zijn voor jouw boerderij akkerbouw bedrijf.

Agrarisch zonnepanelen

Agri zonnepanelen

Wij leveren agrarisch zonnepanelen voor de agri sector. Wij leveren zonnepanelen voor akkerbouwers, maar daarnaast ook voor de andere agrarische sectoren:

Zonnepanelen voor fruittelers
Zonnepanelen voor geitenhouders
Zonnepanelen voor melkveehouders
Zonnepanelen voor pluimveehouders
Zonnepanelen voor varkenshouders
Zonnepanelen voor vleeskalverhouders

Wil je meer weten over het opwekken van duurzame zonne-energie? Neem contact met ons op. Voordat wij overgaan tot zonnepanelen installeren voor jouw agri bedrijf tekenen wij een zonnepanelen legplan. Hierin is de opbrengst zonnepaneel opgenomen, alsmede de kosten zonnepanelen. We leggen je ook de 25 jaar garantie regeling uit.

Speciaal voor de agrarische bedrijven bieden wij accu oplossingen aan, waarbij de extra opgewekte energie wordt opgeslagen op het eigen terrein. Middels opslag duurzame energie ben je niet meer afhankelijk van het elektriciteitsnet. Neem voor meer informatie contact op met ons zonnepanelen bedrijf.