Zonnepanelen set kopen voor de zomer

Zonnepanelen set kopen voor de zomer

Beste tijd set zonnepanelen kopen

Een zonnepanelen set kopen voor de zomer is een slimme zet. Omdat de lente- en zomermaanden de meeste zonlicht hebben, waardoor je direct een flinke besparing hebt op je energierekening. Slim investeren in duurzame energie doe je dan ook voordat de zomer begint. 

De beste periode voor een zonnepanelen set kopen is in de lente. De maanden mei, juni en juli leveren namelijk de meeste zonne-energie op. Zonnepanelen wekken in de zomer niet alleen meer energie op, doordat het zonlicht feller is, maar ook doordat de zon langer schijnt. 

In lente en zomer levert een PV-installatie 75% van de stroom op. In de andere helft van het jaar de overige 25%. In de maanden november t/m januari is de zonnepanelen opbrengst het laagst. Gemiddeld genomen zo’n 10% van de totale jaaropbrengst. 

Zonnepanelen kopen zonnepanelen installeren zonnepanelen op dak

Complete set zonnepanelen kopen

Een complete set zonnepanelen kopen voor de zomer is daarom zeker aan te raden. Zonnepanelen werken niet enkel en alleen als de zon schijnt. Ze wekken energie op middels licht. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in direct en indirect licht. Direct licht zijn de zonnestralen. Indirect licht, ook wel diffuus licht genoemd, is het licht wat de panelen opvangen op bewolkte dagen. 

De opbrengst zonnepanelen kan per dag, maand en seizoen verschillen. Dit heeft onder andere te maken met de stand van de zon, de lengte van de dag en de buitentemperatuur. Hoe hoger de zon aan de hemel staat, hoe intenser het licht. In de zomer staat de zon hoog en de winter relatief laag. Daardoor is het zonlicht in de zomer meer dan in het winterseizoen. De zomerperiode wordt daarom ook wel het zonnepanelen seizoen genoemd.

Uitleg zonnepanelen seizoen

In de zomer wekken de panelen meer zonne-energie op. Ten eerste omdat er meer zonlicht is en ten tweede om dat de dagen langer zijn dan in de wintermaanden. In de zes maanden tussen 21 maart en 21 september wekken we namelijk gemiddeld ongeveer 75% van de stroom op die een PV-installatie jaarlijks opwekt. Dit seizoen wordt ook wel het zonnepanelen seizoen genoemd. 

In de herfst en winter zijn de dagen korter. Deze periode loopt van 21 september tot 21 maart, dan wekken de zonnepanelen op dak minder energie op dan in de zomer. In de winter staat de zon lager, waardoor het licht minder intenst is dan in de zomer. Hoe hoger de zon staat, hoe intenser het licht is, des te hoger de zonne-energie opbrengst is. 

PV installatie schuin dak

Opbrengst op zeer warme dagen 

Alleen warmte zorgt niet voor een positief effect in de opbrengst. Op zeer warme dagen kan een zonnepaneel maar liefst 65 graden Celsius worden. Deze temperatuur is te warme voor een zonnepaneel, waardoor de opbrengst van zo’n hete dag met 20% vermindert. Dit komt omdat elektrische geleiding beter verloopt bij iets koelere temperaturen. 

Het is daarom belangrijk dat bij de installatie ook voldoende ventilatieruimte tussen de panelen zit. Wanneer de temperatuur bij de zonnepanelen hoger is dan 25 graden Celsius heeft dit een negatieve invloed op de opbrengst van die dag.

Andere bepalende factoren voor opbrengst zonnepanelen 

Niet alleen de zon is van belang voor de opbrengst zonnepanelen. Ook de montagehoek, tussenafstand, schaduwval, kwaliteit van de panelen en omvormer. 

Montagehoek

De ideale montagehoek voor zonnepanelen is 35 graden bij een plaatsing direct op het zuiden. Naarmate de zonnepanelen meer naar het oosten of westen zijn geplaatst, is voor een goede energie opbrengst een kleinere montagehoek wenselijk. 

Daarom heeft een oost-west montagesysteem doorgaans een lagere hoek van ongeveer 10 graden. De zonnepanelen krijgen op deze manier meer zonne-uren en waardoor de opbrengst hoger is. 

Zonnepanelen kopen zonnepanelen installeren zonnepanelen op dak

Tussenafstand zonnepanelen 

De benodigde tussenafstand speelt ook een rol bij het kiezen van de juiste installatiehoek. Het is vaak interessant om een kleinere montagehoek toe te passen, zodat er 1 of 2 rijen extra geplaatst kunnen worden. Een extra voordeel is dat er minder ballast nodig is. Daarbij zijn de zonnepanelen minder goed zichtbaar bij een kleinere hoek.

Schaduw zonnepanelen

Bij zonnepanelen plaatsen op dak is het van belang om de schaduwval te weten. Het vermijden van schaduwval is een belangrijk onderdeel bij het maken van het legplan. Schaduw heeft namelijk grote invloed op de opbrengst zonnepanelen. De schaduw simulatie wordt bij Zonnepanelen Brabant nauwkeurig berekend middels 3D software. 

Schaduwval bij zonnepanelen kan voorkomen door een schoorsteen, pijpjes, nabij gelegen gebouw of hoge bomen. De ruimte tussen zonnepanelen op plat dak is van belang om de schaduw val van de rijen zonnepanelen te voorkomen. Zonnepanelen worden op een plat dak onder een hoek van 10 tot 30 graden geplaatst. Hoe kleiner de hoek, hoe dichter de rijen op elkaar staan.

Schaduwval van rijen onderling heeft een negatieve werking op de opbrengst zonnepanelen. Het is daarom van belang om de correct tussenafstand aan te houden bij de bevestiging zo op plat dak.

Kwaliteit zonnepanelen en omvormer

De kwaliteit zonnepanelen en omvormer is van belang voor de zonne-energie opbrengst. Zonnepanelen hebben een technische levensduur van zo’n 35 tot 40 jaar. Zelfs de beste panelen verliezen in de loop der jaren een klein stukje opbrengst. Daarom is het belangrijk om te investeren in hoge kwaliteit panelen en omvormers, zodat je ook nog na 20 jaar tenminste 80% zonne-rendement hebt. 

Bij Zonnepanelen Brabant werken we alleen met A-kwaliteit panelen. Daarom geven wij een opbrengstgarantie af van 85% na 25 jaar. Een hoge opbrengst, betekent een hoog rendement met een hoge vermogensgarantie. Bespaar ook zeker niet op de solar bekabeling. 

De dikte en lengte van de solar bekabling is onderdeel van de opbrengst van. Je hebt maar één keer de installatie kosten waarna je jarenlang profiteert van een optimaal werkende PV-installatie. Mocht je hier nog vragen of advies willen over zonnepanelen set kopen voor de zomer? Neem dan zeker een keer contact op met onze adviseurs van Zonnepanelen Brabant

schaduwval

Advies zonnepanelen kopen

Heb je nog geen panelen op je dak en vraag jij je af of je nu zonnepanelen kopen of wachten moet? Of wil je meer advies ontvangen over zonnepanelen kopen? Je kan hierover altijd contact opnemen met onze experts. Zij maken een gratis dakcheck, rekenen voor je uit wat je jaarlijkse besparing is en wat de terugverdientijd zonnepanelen is. 

Zonnepanelen aanschaffen in de zomer is zeker verstandig. Lees ook onze tips over aankoop zonnepanelen. We geven je uitleg waar je op moet letten bij het kopen van een PV-installatie. 

De voordelen van investeren in een PV-installatie via ons zonnepanelen bedrijf hebben we voor je op een rij gezet:
– Beste en vakkundige installatie door erkende installateurs. 
– Besparing op maandelijkse energielasten. 
– Onderhoudsvrij, 1x per jaar panelen reinigen. 
– Onafhankelijk van de jaarlijkse stijgende energie prijzen.
– Schone energiebron.
– Lange levensduur en opbrengstgarantie van 15, 25 en 35 jaar.
– Woning stijgt in waarde met zonnepanelen op dak.
– Verbeterd energielabel.
– Hoog financieel rendement.