kleinlogo-zonnepanelen

Zonnepanelen op pannendak

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Zonnepanelen op pannendak

Montage zonnepanelen op pannendak

Bij montage zonnepanelen op pannendak houden wij rekening met een aantal factoren. We bespreken de vier belangrijkste onderdelen; montagesysteem, afstand tot dakrand, zonnepanelen landscape of portrait montage en zonder vergunning zonnepanelen plaatsen. 

Zonnepanelen kopen is een zeer goede investering en daarnaast ben je ook milieubewust bezig. Het levert je een jaarlijks financiële rendement op van 10 tot 14%. Voor montage zonnepanelen op pannendak neem je contact op met de regionale specialist Zonnepanelen Brabant. 

Wij geven je deskundig advies, leveren een vakkundige montage en een uitstekende service. Ook voor advies over gasvrij en duurzaam wonen. Laat je door onze experts goed adviseren wat de mogelijkheden zijn op het gebied van zonnepanelen op pannendak plaatsen. Vraag gratis en vrijblijvend een zonnepaneel offerte aan. 

Zonnepanelen Achtmaal 500

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

Zonnepanelen Bergen Op Zoom

Bevestiging zonnepanelen op pannendak

Hoe bevestig je zonnepanelen op een pannendak

Er zijn verschillende manieren voor bevestiging zonnepanelen op pannendak. De vraag hoe bevestig je zonnepanelen op een pannendak is dan ook niet met een kort antwoord afgedaan. Voordat wij overgaan tot zonnepanelen installeren, bekijken wij eerst wat het beste montagesysteem is voor jouw dak. 

Een veel gebruikte methode is het zogenoemde schroef-systeem. Hierbij wordt een nieuwe geïmpregneerde houten lat gemonteerd op de tengels. Deze nieuwe lat verdeelt de krachten over de dak constructie. Vervolgens worden dakhaken op de nieuwe latten geschroefd. Waardoor er geen druk ontstaat op de dakpannen. 

Installeren van dakkapel zonnepanelen is niet wenselijk. In de meeste gevallen is de dakkapel een windzone, waardoor vaak meer dan 200 kg ballast per paneel geplaats moet worden. 

Dakkapellen zijn daar niet op berekend. Het plaatsen van zonnepanelen dakkapel kan doorzakking en lekkages veroorzaken. Daarom monteren wij géén zonnepanelen op dakkapel. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan contact met ons op.

zonnepanelen brabant 500 12

Afstand zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen op pannendak

Zonnepanelen plaatsen op pannendak mag tot de erfgrens. De zonnepanelen mogen dus niet uitsteken aan de dakrand, dakgoot of bij de nok van het dak. Langs windgevoelige randen van het pannendak brengen wij extra dakhaken aan.

Wil je de zonnepanelen dichter dan twee dakpannen vanaf de nok geplaatst hebben? Dan moet de nok los gemaakt worden, zodat wij de bovenste montagerail kunnen plaatsen. In dit geval mag de nok niet in cement liggen. 

Indien dit wel het geval is, kan de rail meestal niet in de tweede rij pannen worden geplaatst. In dit geval zullen de beugels in de derde rij pannen bevestigd worden. Daarbij wordt het complete zonnepanelen systeem op aangepast. 

Bij de dakgoot is het eveneens aan te raden om één tot twee dakpannen afstand te houden. Dit in verband met de afvoer van regen en sneeuw. Onze vakkundige installateurs maken aan de hand van jouw dak en situatie een nauwkeurig zonnepanelen legplan. Daarbij wordt ook rekening gehouden met bovenstaande, alsmede met de zonnepanelen schaduwval. 

zonnepanelen brabant 500 6

Zonnepanelen landscape of portrait

Plaatsing zonnepanelen landscape

Plaatsen van zonnepanelen landscape of portrait, wat is het verschil? Indien de zonnepanelen met de lange kant onder liggen dan noemen we dat plaatsing zonnepanelen landscape. Portrait montage zonnepanelen betekent staand. 

Bij zonnepanelen portrait plaatsen op het pannendak worden de montagerails horizontaal geplaatst. Bij zonnepanelen landscape leggen worden de rails meestal verticaal geplaatst, maar horizontaal is ook mogelijk. Bij horizontale plaatsing betaalt u meestal een meerprijs, omdat de rails dan langer moet zijn. 

Om de zonnepanelen op pannendak op een esthetisch verantwoorde manier te plaatsen raden we aan de zonnepanelen altijd allemaal in dezelfde richting te monteren. Dit ziet er netjes uit en het stoort het zicht ook niet. Zwarte panelen, oftewel de monokristallijne worden het meest gebruikt voor installatie op een schuin pannendak. 

Villa zonnepanelen Zonnepanelen Bergen Op Zoom

Zonnepanelen mogelijkheden

Vergunning zonnepanelen

Het soort dak heeft invloed op de zonnepanelen mogelijkheden. Bij zonnepanelen op schuin dak installeren wij deze in dezelfde hoek. Meer mogelijkheden biedt het bij zonnepanelen op plat dak. Bij plat dak kan de hellingshoek en de richting van de panelen worden bepaald. 

Om zonnepanelen zonder vergunning op pannendak te plaatsen gelden de volgende regels:
– Het zonnepaneel mag niet uitsteken over de erfgrens of dakrand.
– Het paneel is direct op het dakvlak geplaatst.
– De hellingshoek van het zonnepaneel is hetzelfde als die van het dak.

Panelen mogen niet zonder vergunning geplaatst worden op een monument of in een door het Rijk aangewezen beschermd stads- of dorpsgezicht. Is dit niet het geval dan mogen zonnepanelen meestal zonder vergunning geplaatst worden. Informeer altijd nog even bij de gemeente of bij Zonnepanelen Brabant. 

Voordelen zonnepanelen op pannendak

Zonnepanelen Brabant

Zonnepanelen kopen brengt vele voordelen met zich mee. Waarom zou je eigenlijk investeren in zonnepanelen zodra jouw dak voor zonnepanelen geschikt is? We geven je een aantal goede redenen en voordelen van zonnepanelen op pannendak:

– Met zonnepanelen bespaar je jaarlijks enorm op jouw energierekening, omdat je zelf groene stroom opwekt waardoor je minder of geen stroom van het energienet gebruikt.
– Energie opwekken met zonnepanelen is niet milieu vriendelijk.
– Met zonnepanelen ben je niet afhankelijk de wisselende stroomtarieven.
– Waardestijging van jouw duurzame woning met zonnepanelen op dak.
– Investeren in zonnepanelen heeft een gunstig effect op het energielabel van de woning.
– De energiebelasting stijgt nog ieder jaar, met zonnepanelen betaal je minder energiebelasting op stroom.
– Het rendement zonnepanelen ligt met 10 tot 14% hoger dan de spaarrente op de bank.