kleinlogo-zonnepanelen

Zonnepanelen loskoppelen van het net

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Zonnepanelen loskoppelen van het net

Zonnepanelen net problemen

Waarom zonnepanelen loskoppelen van het net? Door zonnepanelen los van het net te koppelen, heb je geen problemen meer met het terugleveren van energie aan de netleverancier. Zodra in Nederland de zon volop schijnt, heeft het elektriciteitsnet moeite om alle duurzaam opgewekte energie te verwerken.

De spanning op het net wordt te hoog, met als resultaat dat de zonnepanelen omvormers eruit klappen. Een omvormer zonnepanelen is zo ingesteld dat deze uit voorzorg boven een bepaalde spanning uitgaat. De zonnepanelen installatie kan dan niet meer leveren aan het net, wat we een ‘gridfail’ noemen.

Bij Zonnepanelen Brabant hebben wij de oplossing voor de zonnepanelen net problemen. Namelijk door de zonnepanelen los te koppelen van het net en de energie op te slaan met een accu. Met een accu voor jouw bedrijf ben je onafhankelijk van het net.

container zonnepanelen brabant Opslag duurzame energie opslag duurzame energie

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

akkerbouwers Agri pluimveehouders scope 12

Zonnepanelen los van het net

Agrarische bedrijven en zonnepanelen

Voornamelijk heeft de zakelijke kleinverbruiker, welke een aansluiting tot maximaal 3x80A hebben, last van zonnepanelen net problemen. Door zonnepanelen los van het net te koppelen en aan te sluiten op een accu op het erf, is dit probleem opgelost.

Waarom hebben agrarische kleinverbruikers van zonnepanelen net problemen? Een kleinverbruiker die de opgewekte energie saldeert heeft er last van als hij niet volop aan elektriciteitsnet kan terugleveren. Een agrarisch bedrijf heeft vaak grote daken met zonnepanelen erop.

Er zijn dus voldoende middelen om de energie op te wekken, maar het probleem ligt bij het terugleveren aan het net. Het overschot aan opgewekte energie kan de agrariër niet kwijt. Waar je normaal gesproken de energie die je inkoopt kan salderen tegen de energie die je levert, moet je nu dure energie inkopen op dagen dat je niet voldoende opwekt.

Agrarische bedrijven en zonnepanelen is nog altijd een goede combinatie. Je wilt als agrariër wel optimaal profiteren van het rendement zonnepanelen. Daarbij wil je natuurlijk geen dure energie inkopen. Zonnepanelen Brabant heeft daarvoor de oplossing.

paarden agri bedrijven melkveehouders

Zonnepanelen accu opslag

Zonnepanelen agrarische bedrijven

De oplossing voor genoemd probleem is een zonnepanelen accu opslag voor jouw bedrijf. Netbeheerders werken eraan om het huidige energienet te transformeren naar de energiestromen van de toekomst. Dit is een grote operatie en zal naar schatting nog jaren in beslag nemen.

Zonnepanelen Brabant heeft een rendabele oplossing, waarbij je niet afhankelijk bent van de netbeheerders. Op je eigen terrein wordt een zeecontainer met Lithium Ion batterijen geplaatst. Deze slaat de opgewekte zonne-energie op, welke je vervolgens op ieder gewenst moment kan gebruiken.

Onze accu oplossingen voor de agrarische sector lossen het terugleverprobleem op. Bovendien wordt de salderingsregeling na 2023 langzaam afgebouwd. Ieder jaar mag een kleinverbruiker 9% minder salderen. De salderingsregeling stopt in 2031 helemaal.

Een zonnepanelen accu opslag is modulair en kan met de afbouw van de regeling meelopen. Door de accu ieder jaar met 9% uit te breiden, loopt dit gelijk op waardoor je geen dure energie meer hoeft in te kopen. Dit levert een win-win situatie op.

Zonnepanelen geitenhouders melkveehouders

EIA subsidie

KIA subsidie

Bij de investering van een zonnepanelen accu kan je als ondernemer gebruik maken van de aantrekkelijke subsidies en fiscale voordelen van de overheid. De EIA subsidie (Energie-Investeringsaftrek) en KIA subsidie (Kleine Investeringsaftrek) zorgen allebei voor financiële steun.

De KIA regeling is te combineren met de EIA subsidie welke je voor de investering in zonnepanelen accu opslag kan vragen. Onze experts van Zonnepanelen Brabant analyseren graag of je in aanmerking komt voor de EIA subsidie en KIA subsidie.

Indien je beide combineert kan dit voordeel oplopen op tot maximaal 82,5% op de totale investering. Onze zonnepanelen experts kunnen je helpen bij de aanvraag van de KIA en EIA voor het plaatsen van een accu op eigen terrein. Meer weten over deze fiscale regelingen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ben je een agrarische ondernemer onder de 41 jaar, dan kan je ook nog in aanmerking komen voor de Subsidie voor Jonge Landbouwers, de JoLa. Dit betekent 30% subsidie op de investering, met een maximum van 20 duizend euro. De subsidie regelingen maken de investering in accu oplossingen nog aantrekkelijker dan het al is.

agrarische bedrijven Zonnepanelen voor fruittelers Zonnepanelen voor pluimveehouders geitenhouders opslag duurzame energie

Subsidie zonnepanelen zakelijk

SDE Subsidie zonnepanelen

Ondernemers kunnen onder voorwaarden in aanmerking komen voor subsidie zonnepanelen zakelijk in de vorm van een fiscaal voordeel. Kleinverbruikers zonnepanelen kunnen gebruikmaken van de KIA subsidie waarbij maximaal 28% aftrek toegepast wordt. Alsmede van de EIA waarbij maximaal 45,5% aftrek toegepast kan worden.

De KIA is te combineren met de EIA subsidie welke je voor de investering van zowel zonnepanelen als de accu opslag aan kunt vragen. Je profiteert van een dubbele investeringsaftrek. Onze experts van Zonnepanelen Brabant Oud Gastel analyseren graag of je in aanmerking komt voor de EIA en/of KIA subsidie.

Voor grootverbruikers bestaat de SDE subsidie zonnepanelen als stimuleringsmaatregel. De vergoeding die ondernemers ontvangen is afhankelijk van de CO2-reductie. Onze adviseurs helpen je graag bij de subsidie aanvraag voor de accu opslag en zonnepanelen.

Kies nu voor zonnepanelen loskoppelen van het net en sla de opgewekte energie op in een Lithium Ion accu op je eigen terrein. Wij berekenen voor je welke accu oplossingen het meest interessant zijn voor jouw situatie. Neem contact met ons op en profiteer van het maximale rendement met een accu opslag in combinatie met de zonnepanelen op dak.

Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen Brabant

Zonnepanelen plaatsen laat je doen door de zonnepanelen installateur Brabant. Het installeren van zonnepanelen op het dak van jouw boeren loods is een goede investering. Je hebt daar nog jarenlang financieel voordeel van.

Onze installateurs in zorgen voor een vakkundige installatie die op maat is uitgevoerd. Wij hebben vertrouwen in onze producten en installatie, waardoor je een goede garantie ontvangt op het gehele PV-systeem.

Wil je meer informatie ontvangen of direct zonnepanelen kopen? Neem dan contact op met de zonnepanelen specialist van het Noord-Brabant. Onze adviseurs van Zonnepanelen Brabant staan voor jou klaar met advies en vak inhoudelijke kennis. Vul het contact formulier in of bel met onze experts via +31 (0)165-201134.