kleinlogo-zonnepanelen

Zonnepanelen legplan

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Zonnepanelen legplan

Afmetingen zonnepanelen

Voor het aanleggen van zonnepanelen wordt er eerste een zonnepanelen legplan opgesteld. Dit is een tekening van het dak met daarop de zonnepanelen ingetekend. Het dak wordt op schaal getekend met alle obstakels inbegrepen, zoals pijpjes, dakramen of een dakkapel. 

Bij Zonnepanelen Brabant maken wij het legplan voor jou. Wij leveren zonnepanelen van ontwerp, levering en installatie. Zonnepanelen Brabant legt al sinds 2008 zonnepanelen op daken. Zowel voor zonnepanelen particulier als voor bedrijven in de regio West-Brabant. 

Ons werkgebied is West-Brabant en dan met namen de gemeentes Roosendaal, Bergen op Zoom, Breda en Rucphen. Alsmede de daaraan grenzende gemeentes. Wij hebben een ruimte ervaring met ontwerpen, leveren en zonnepanelen installeren. 

soorten zonnepanelen installeren soorten Wat kost een zonnepaneel hoe groot is een zonnepaneel

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

zonnepanelen brabant 500 13

Legplan zonnepanelen maken

Legplan zonnepanelen berekenen

Bij legplan zonnepanelen maken houden we rekening met verschillende richtlijnen en ook een aantal wettelijke regels. Zoals de zonnepanelen schaduw, afmeting zonnepaneel, zonnepanelen schuin dak en zonnepanelen op plat dak. 

Bij legplan zonnepanelen berekenen maken bij gebruik van lucht- en straatfoto’s. Dankzij speciale 3D software is het mogelijk om het dak tot op de centimeter nauwkeurig te meten. Hierdoor kunnen wij het dak op afstand inmeten en een betrouwbaar legplan zonnepanelen maken. 

Bij het maken van een offerte zonnepanelen plaatsen wij de zonnepanelen op schaal in een foto van jouw dak, zodat je hier een beter beeld van krijgt. Door het legplan zonnepanelen berekenen weten we ook hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. 

Indien je akkoord bent met het zonnepanelen legplan gaan we over tot het plaatsen van e PV-installatie. Onze installateurs maken een afspraak met je. Meestal is het leggen van zonnepanelen in 1 of 2 dagen voltooid. Na de installatie ontvang je een uitleg over het zonnepanelen systeem. 

zonnepanelen brabant 8

Legplan zonnepanelen schuin dak

Legplan zonnepanelen

Het soort dak heeft invloed op de mogelijkheden in het legplan zonnepanelen. Als je een schuin dak hebt installeren wij de zonnepanelen in eenzelfde hoek. Een plat dak biedt meer mogelijkheden voor het leggen van zonnepanelen. 

Niet alleen de maat of de beschikbare oppervlakte bepaald hoe je de panelen het beste kan leggen. Maar ook eventuele schaduwval kan er toe leiden dat we de panelen beter portrait dan landscape plaatsen. Zit er een obstakel op het schuine dak dat schaduw veroorzaakt? 

Dan is het aan te raden om  minimaal op de panelen die schaduw te verwerken krijgen een optimizer te plaatsen. Leg ook geen panelen direct naast de randen. Dit is niet alleen niet mooi, maar langs de randen is er meer turbulentie door de wind. 

Vraag Zonnepanelen Brabant om vrijblijvende offerte, waarbij wij ook het legplan zonnepanelen schuin dak tekenen. Indien je akkoord bent met het zonnepanelen legplan gaan we over tot het plaatsen van de PV-installatie.

Wil je meer weten over hoeveel panelen je nodig hebt en de zonnepaneel berekenen? Neem dan contact met ons zonnepanelen bedrijf op. Wij geven je deskundig advies op maat en een scherpe offerte. 

Legplan zonnepanelen plat dak

Legplan zonnepanelen dak

Een plat dak biedt meer mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen. De juiste tussenafstand tussen de rijen zonnepanelen is van belang om zo de schaduwval door de onderlinge panelen te voorkomen. 

Voor legplan zonnepanelen plat dak worden de panelen onder een hoek geplaatst van 10 tot 30 graden. Hoe kleiner de hoek, hoe meer panelen. Schaduwval van rijen onderling heeft een nadelige werking op de maximale energie opbrengst. 

Theoretisch gezien is de ideale montagehoek voor legplan zonnepanelen dak 35 graden, wanneer de plaatsing van de zonnepanelen direct op het zuiden is. Naarmate de zonnepanelen meer naar het oosten of westen zijn geplaatst, is voor een goede energie opbrengst een kleinere montagehoek wenselijk. 

Omdat de zonnepanelen op plat dak los staan, plaatsen we ballast gewicht in de onderconstructie. Afhankelijk van het toegepaste montagesysteem zijn dit tegels, betonbandjes of grind. Meer weten over zonnepanelen kopen Brabant? Neem contact op met ons zonnepanelen bedrijf.