kleinlogo-zonnepanelen

Zonnepanelen kopen prijs

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Zonnepanelen kopen prijs

Waar op letten bij aankoop zonnepanelen?

Bij zonnepanelen kopen prijs komen er een aantal zaken op je af waarover wij je informeren. Met zonnepanelen op je dak bespaar je flink op de energierekening en daarnaast help je het milieu ook een handje. Maar waar op letten bij aankoop zonnepanelen? Wat moet je weten over de aanschaf van zonnepanelen en hoe werkt een zonnepanelen installatie?

Zonnepanelen worden ook wel PV panelen genoemd. PV is de afkorting van ‘Photo Voltaic’. ‘Photo’ staat voor licht en ‘Voltaic’ staat voor stroom. Is er dan een verschil met zonnepanelen? Nee, het is slechts een andere benaming. Niet meer en niet minder. PV panelen wekken middels zonlicht stroom op.

De zonnepanelen installatie bestaat uit de zonnepanelen inclusief omvormer en installatie. De benodigde de solar bekabeling, een extra groep in de meterkast en een monitoring systeem. Zonnepanelen Brabant legt je alles uit over de PV installatie, zonnepanelen kopen prijs en geeft je advies op maat.

zonnepanelen familie
zonnepanelen aanmelden woonwijk

Zonnepanelen systeem

Hoe werkt een zonnepanelen installatie?

Het zonnepanelen systeem wordt in Nederland over het algemeen aangesloten op het net. Hoe werkt een zonnepanelen installatie? Een zonnepanelen installatie maakt gebruik van een omvormer zonnepanelen, omdat we in huis gebruik maken van wisselstroom en de PV panelen daarentegen gelijkstroom opwekken. 

Op het moment dat de zonnepanelen geen stroom opwekken betrekken we stroom van het net. Op momenten dat het zonnig is en er minder verbruik is dan de opwekking dan leveren we de energie terug aan het net. Je krijgt vooralsnog een kleine vergoeding van het elektriciteitsbedrijf voor het terug leveren van de energie.

Van de omvormer loopt een kabel naar de meterkast waar vaak een nieuwe groep wordt toegevoegd voor het zonnepanelen systeem. De elektriciteitsmeter moet namelijk de teruglevering aan het net kunnen registeren. Heb je een oude meter met een draaiende schijf, dan zie je ook echt de meter terugdraaien. 

Bij het zonnepanelen omvormer wordt eigenlijk altijd een monitoring systeem mee geleverd. Door jouw zonnepanelen te monitoren houd je in de gaten hoeveel stroom je opwekt, verbruik en terug levert aan het net. Zonder deze monitoring kan je niet achterhalen hoeveel de precieze opbrengst zonnepanelen is. Het is daarom zinvol om voor een omvormer met monitoring te kiezen. Vaak is daarbij een app geleverd voor op je smartphone of tablet. 

Naast dat het leuk is om te zien hoeveel het zonnepanelen systeem op jouw dak oplevert, kan je ook in de gaten houden of de PV-installatie nog goed presteert. Indien je voor een micro-omvormer of power optimizer kiest, kan je zelfs de opbrengst per individueel zonnepaneel bijhouden. De micro omvormer zonnepanelen wordt per zonnepaneel geplaatst. 

Een micro omvormer zet de gelijkstroom direct om in wisselstroom. Je hebt daardoor geen centrale omvormer meer nodig. Presteert één zonnepaneel minder door de schaduw, dan heeft dit dus geen invloed op opbrengst van de overige panelen. Bij power optimizers zit aan het zonnepaneel alleen een zogenoemde optimizer en is er nog wel een omvormer in huis benodigd. 

zonnepanelen rijtjeshuis

Aantal zonnepanelen berekenen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het aantal zonnepanelen berekenen is afhankelijk van een aantal factoren. Je hebt besloten dat je wilt investeren in zonnepanelen, maar hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? Onze adviseurs van Zonnepanelen Brabant kunnen precies het aantal zonnepanelen berekenen dat je nodig hebt ten aan zien van jouw stroomverbruik en de opbrengst zonnepanelen.

Het beste is om precies het aantal zonnepanelen kopen prijs dat je nodig hebt voor jouw huishouden. Te veel opgewekte stroom kan je terugleveren aan het net. Aan het einde van het jaar verrekent jouw energie leverancier dit met de stroom die je hebt ontvangen. Dit noemen we salderen zonnepanelen.

De vergoeding is niet hoog en daardoor is salderen niet aantrekkelijk. Indien je weet hoeveel stroom je verbruikt (kWh per jaar), kunnen wij het aantal zonnepanelen berekenen dat je nodig hebt om deze energie op te wekken. Wij kunnen voor zonnepanelen particulier berekenen hoeveel panelen je nodig hebt en wat de prijs per paneel is.

Om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt zijn een paar zaken benodigd. Een inschatting van de opbrengst van de zonnepanelen kopen prijs. Je jaarlijkse stroomverbruik, afmeting dak, hellingshoek en de oriëntatie van het dak. Zodra we dit weten, maken we een zonnepanelen legplan en een scherpe offerte op. In het legplan tekenen we de zonnepanelen op dak, waarbij we rekening houden met schaduwval en eventuele obstakels.

Installateur Zonnepanelen Brabant kan een precieze opbrengst zonnepanelen voor jouw dak berekenen. Je kan zelf ook het aantal zonnepanelen berekenen dat je nodig hebt. Je gebruikt daarbij de volgende formule:
Jaarlijks stroomverbruik x 1,1, dit deel je door het vermogen van 1 paneel in Wattpiek.

Een rekenvoorbeeld ter illustratie. Je jaarlijks stroomverbruik is 3000 kWh. De zonnepanelen kopen prijs ben je uitgekomen op 270Wp panelen. Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? Je rekent dan 3000 kWh x 1,1 is 3300. Dit deel je door 270Wp. Je hebt dan 12,2 zonnepanelen nodig, dus 13 panelen. Per jaar verschilt de opbrengt zonnepanelen. Houd daarbij rekening mee dat de opbrengst in de loop der jaren iets achteruitgaat.

Vermogen zonnepanelen

Kosten zonnepanelen

Het vermogen zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Dat is het maximale piekvermogen dat een zonnepaneel opwekt, wat ook aangeven staat bij zonnepanelen kopen prijs. Het piekvermogen is nodig om de jaarlijkse opbrengst te berekenen van jouw PV-installatie. Maar ook om te bepalen wat de capaciteit van de omvormer moet zijn voor het aantal benodigde panelen.

Je kan zonnepanelen kopen prijs in standaard afmetingen en piekvermogens tot 360 Wp. De meest gangbare Wattpiek is 260 tot 290 Wp. Hoe hoger het vermogen zonnepanelen hoe duurder de zonnepanelen kopen prijs is. Een hoger vermogen zonnepanelen is lonend als je minder plek op je dak hebt. Ze bieden namelijk meer opbrengst per vierkante meter.

Indien jouw dak groot genoeg is voor het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, kan je het beste kiezen voor een iets lager vermogen, omdat de zonnepanelen kopen prijs lager is. Onze adviseurs van Zonnepanelen Brabant zullen je hier uiteraard over adviseren en de zonnepanelen kopen prijs aangeven.

De kosten zonnepanelen is dus afhankelijk van het vermogen, de kwaliteit zonnepanelen en de afmeting. En daarnaast de omvormer zonnepanelen en bekabeling. Wil je meer weten over de kosten zonnepanelen en welk vermogen zonnepanelen je nodig hebt? Neem dan contact op met de zonnepanelen installateurs Brabant.

Wat kost een zonnepaneel?

Totale kosten zonnepanelen

Eén van de meest gestelde vragen is wat kost een zonnepaneel? De prijzen van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren enorm gedaald. Voor een zonnepaneel met een totaal vermogen van 290 tot 310 per Wattpiek betaal je nu een gemiddelde prijs van 230 euro. De exacte prijs zonnepanelen is natuurlijk verschillende per zonnepaneel merk en type.

Wat zijn de kosten van een gemiddeld zonnepanelen systeem? De gemiddelde prijs van een zonnepaneel per Wp inclusief omvormer en zonnepanelen plaatsen ligt tussen de 1,22 en 1,45 euro. De prijs 8 zonnepanelen met omvormer en zonnepanelen installeren kost gemiddeld 3.400 euro.

Je kan natuurlijk tegen de laagste prijs zonnepanelen kopen, maar dat betekent in de praktijk dat je meer panelen nodig hebt om tot hetzelfde vermogen te komen. Gevolg is ook dat je meer ruimte op je dak nodig hebt en ook meer montage materiaal. Daarom is van belang om niet enkel en alleen te kijken naar de prijs zonnepanelen, maar wat de totale kosten zonnepanelen gemiddeld zijn.

Wij zijn de specialist voor zonnepanelen west brabant. Vraag een gratis offerte bij ons aan, waarbij wij precies uitrekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. De zonnepanelen op jouw dak leveren een gemiddeld rendement zonnepanelen op van 10 tot 14% per jaar. Investeer daarom zo snel mogelijk in een PV-systeem, want deze rente krijg je niet op jouw bankrekening.