kleinlogo-zonnepanelen

Zonnepanelen installateurs Brabant

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Zonnepanelen installateurs Brabant

Zonnepanelen vermogensgarantie

Wij zijn één van de beste zonnepanelen installateurs Brabant. Zonnepanelen Brabant richt zich op de regio West-Brabant, waardoor wij een hoge service kunnen aanbieden aan onze particulieren en zakelijke klanten. 

Zonnepanelen Brabant levert hoge kwaliteit zonnepanelen die jarenlang meegaan. Daarom bieden wij ook een hogere zonnepanelen vermogensgarantie na 25 jaar van 85%. Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit en het rendement zonnepanelen systemen die wij installeren. 

Een vakkundig installatie is van belang zodat je de hoogste opbrengst zonnepanelen eruit haalt. Wij houden overal rekening mee. Schaduwval, de richting van het dak, de beste optimizer en omvormer zonnepanelen. Wil je ook zonnepanelen kopen voor op dak? Neem dan contact op met ons zonnepanelen bedrijf. 

sunny boy omvormer 500 Zonnepanelen installeren Omvormer zonnepanelen

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

zonnepanelen brabant 500 9

Zonnepaneel installeren

Zonnepanelen kosten

De zonnepanelen zijn het belangrijkste onderdeel van een installatie. Een zonnepaneel bestaat uit meerdere zonnecellen, waarbij de zonnecel het zonlicht omzet naar gelijkstroom. Fotonen in het zonlicht botsen met de elektronen in de zonnecel. Het verschil in elektrische spanning wekt deze stroom op. De opgewekte stroom wordt naar de omvormer gestuurd.

Zonnepanelen kosten het meest. Bijvoorbeeld hoogrendementspanelen van SunPower 335 Wp van 100 x 165 cm levert ongeveer 335 Wp per jaar op. Dit komt neer op 300 kWh aan stroom per jaar. Voor een installatie welke jaarlijks 3500 kWh aan stroom oplevert heb je ongeveer 12 zonnepanelen nodig voor een eengezinswoning.

SunPower zonnepanelen zijn de beste die er bestaan en kosten ongeveer 600 euro per zonnepaneel. Ze leveren na 25 of 30 jaar nog en vermogensgarantie op van 85%! Dit is extreem hoog. Met hoge efficiency panelen heb je minder panelen nodig om dezelfde hoeveelheid zonne-energie opbrengst te behalen. 

Zijn er nog vragen waar je een helder antwoord op wenst, of ben je benieuwd wat de beste investering is voor jou? Neem dan gerust contact op met ons team. Dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn, en vooral wat de kosten zonnepanelen zijn en wat het voor jou aan rendement oplevert. 

Zonnepanelen-afgerond-dak-woning-Bergen-op-Zoom

Bevestiging zonnepanelen

Bevestiging zonnepanelen plat dak

Een groot misverstand is dat zonnepanelen direct op het dak worden bevestigd. Dit is namelijk onjuist. De bevestiging zonnepanelen is namelijk middels een draagstructuur, welke in het dak wordt vastgemaakt. Er bestaan diverse soorten draagstructuren, maar de beste is van aluminium. Bij een schuin dak wordt de aluminium structuur in het dak vastgeschroefd. 

Bevestiging zonnepanelen plat dak is net iets anders, aangezien het niet gewenst is om gaten te boren op platte daken. Bij zonnepanelen plat dak wordt de structuur met ballast versterkt. Bij zonnepanelen op plat dak kan de perfecte hellingshoek gemaakt worden van 30 tot 40 graden. Dit levert de hoogste zonnepanelen opbrengst op.

De draagstructuur is een belangrijk onderdeel van een zonnepanelen installatie. De structuur moet minstens 25 tot 30 jaar zonder problemen werken in alle weersomstandigheden. Daarom zijn de materialen voor bevestiging zonnepanelen gemaakt van aluminium of roestvrij staal, zodat er geen oxidatie plaatsvindt. 

Een goede draagstructuur is licht en zorgt bovendien voor een goede ventilatie van de zonnepanelen. Indien de zonnepanelen te warm worden verliezen ze namelijk aan rendement. Bij plat dak is het noodzaak dat de panelen ver genoeg uit elkaar liggen, zodat er geen zonnepanelen schaduw is waardoor het rendement daalt.

Onderdelen zonnepanelen installatie

PV-installatie

Bij een zonnepanelen installatie komt heel wat kijken. Een PV-installatie bestaat uit meerdere onderdelen. Eerst en vooral zijn er de zonnepanelen zelf, welke het zonlicht omzetten naar groene energie. 

Een andere even zo belangrijk onderdeel bij het installeren van zonnepanelen is de omvormer welke de gelijkstroom omzet naar bruikbare wisselstroom van 230 V. De omvormer zonnepanelen wordt direct op de meterkast geplaatst waardoor de woning van groene stroom wordt voorzien. 

Zonnepanelen Brabant levert diverse merken omvormers, zoals Solaredge, Solax en SMA. Tenslotte is er ook nog de draagstructuur, solar bekabeling, bevestiging materialen en elektrische materialen welke de zonnepaneel installatie compleet maken. 

Zonnepanelen Brabant is een SEI erkend installateur zonnepanelen. Wij hebben onze eigen installateurs, welke veilig werken volgens de VCA certificatie. Service, kwaliteit en veiligheid staan bij ons zonnepanelen installatiebedrijf voorop. Wil je meer weten over onze service voor zonnepanelen installeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.