kleinlogo-zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen Bergen op Zoom

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Plaatsing van zonnepanelen

Zonnepanelen Bergen op Zoom legt zonnepanelen vaak binnen een dag.

Wanneer je erover nadenkt zonnepanelen te installeren, is het van belang te weten waar je ze het best kunt plaatsen en hoe je ze moet bevestigen. De juiste plaatsing van zonnepanelen kan namelijk een grote invloed hebben op de opbrengst van jouw systeem. Dit hangt onder andere af van de ligging van jouw woning, de hellingshoek van het dak en eventuele schaduwval.

Als je zonnepanelen wilt plaatsen, is het niet verstandig om dit zelf te doen als je niet genoeg kennis of ervaring hebt. Het is beter om een professionele installateur zoals Zonnepanelen Bergen op Zoom in te schakelen. Zij zijn gediplomeerd en erkend en hebben de benodigde kennis en ervaring om jouw zonnepanelen veilig en optimaal te installeren. Zo weet je zeker dat je het meeste uit je zonnepanelen haalt en dat ze veilig zijn geïnstalleerd.

A-merken zonnepanelen

Betroubaar advies op maat

Gediplomeerd en erkende installateurs

Hoogste opbrengst zonnepanelen

Snelle terugverdientijd

Beste prijs-kwaliteit

Goede garantie

Wij komen bij je langs voor een legplan

Zonepanelen brabant, Zonnepanelen Roosendaal

Zonnepanelen monteren

Als je van plan bent om zonnepanelen te installeren, moet je eerst bepalen hoeveel stroom je nodig hebt en hoeveel panelen je moet plaatsen om aan die behoefte te voldoen. De omvormer is ook belangrijk omdat deze de gelijkstroom die door de panelen wordt geproduceerd, omzet in wisselstroom die thuis kan worden gebruikt. Een thuisaccu kan de opgeslagen zonne-energie opslaan voor later gebruik. Voordat je de panelen plaatst, moet je controleren of je dak geschikt is en of er voldoende zonlicht op valt. Een professional kan je helpen bij het installatieproces en de nodige vergunningen aanvragen.

Zonnepanelen zijn een duurzame en kostenbesparende investering op lange termijn. Bij het plaatsen van zonnepanelen moet je rekening houden met factoren zoals de helling van het dak, de kwaliteit van de panelen, en de garanties die de fabrikant biedt. Een omvormer is ook belangrijk om de efficiëntie van de zonnepanelen te maximaliseren en het overschot aan energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Een thuisaccu kan ook een verstandige investering zijn om je energieopslag te maximaliseren en te zorgen voor een onafhankelijke energievoorziening in geval van stroomstoringen. Zorg ervoor dat je alle opties grondig onderzoekt voordat je beslist over de installatie van zonnepanelen, een omvormer en een thuisaccu.

Kosten zonnepanelen

Zonnepanelen Bergen op Zoom biedt de expertise en ervaring om huiseigenaren te begeleiden bij het plaatsen van de juiste zonnepanelen op het dak van hun huis. Door te investeren in zonnepanelen, kunnen huiseigenaren niet alleen hun ecologische voetafdruk verkleinen, maar ook bijdragen aan een schoner milieu en het behoud van onze planeet voor toekomstige generaties. Lage kosten en hoog rendement!

Energieverbruik per huishouden

Aantal personen in huishoudenGemiddeld verbruik per jaar
11.810 kWh
22.800 kWh
33.310 kWh
43.840 kWh
5 of meer4.110 kWh
Gemiddeld per huishouden2.730 kWh

10 Tips voor zonnepanelen plaatsen

 1. Kijk naar je dak: Zonnepanelen werken het beste op een dak dat naar het zuiden is gericht en niet wordt overschaduwd door bomen of gebouwen.

 2. Denk aan de hellingshoek: Een hellingshoek van 30 graden is ideaal voor zonnepanelen in Nederland. Maar zelfs bij een licht afwijkende hoek kunnen de panelen nog goed werken.

 3. Houd rekening met schaduw: Vermijd plekken waar je schaduw hebt, dit beïnvloedt de opbrengst van de panelen.

 4. Overweeg een plat dak: Als je geen geschikt schuin dak hebt, kan je zonnepanelen op een plat dak plaatsen. Hiervoor heb je wel een frame nodig om de panelen te ondersteunen.

 5. Plaats panelen op een carport of pergola: Als je geen dak hebt om panelen op te plaatsen, kan je ook een carport of pergola gebruiken. Hierbij creëer je ook een overdekte parkeerplek voor je auto of een schaduwrijke plek om te zitten.

 6. Zet ze in je tuin: Als je veel ruimte hebt in je tuin, kan je overwegen om panelen op de grond te plaatsen. Dit is vooral handig als je een grote hoeveelheid energie wilt opwekken.

 7. Kijk naar andere gebouwen: Als je geen geschikt dak hebt, kan je ook overwegen om panelen op een ander gebouw te plaatsen, bijvoorbeeld op een garage of schuur.

 8. Denk aan de esthetiek: Zonnepanelen zijn niet altijd de mooiste toevoeging aan je woning. Kies daarom voor een kleur en materiaal dat past bij je huis en dakbedekking.

 9. Controleer de lokale voorschriften: Controleer altijd de lokale voorschriften voordat je zonnepanelen plaatst. Soms zijn er beperkingen op het plaatsen van panelen op historische gebouwen of in beschermde gebieden. Zonnepanelen Bergen op Zoom kan dit allemaal voor je doen.

 10. Laat je adviseren: Laat je adviseren door Zonnepanelen Bergen op Zoom. We zullen je helpen bij het bepalen van de beste locatie en je adviseren over de beste panelen voor jouw specifieke situatie.

Waarom investeren in zonnepanelen?

Naast het rendement brengt investeren in zonnepanelen nog meer voordelen met zich mee. Door de lange levensduur van onze panelen van 40 jaar profiteer jij jarenlang van duurzame stroom.

Door duurzaam opgewerkte energie te gebruik voor jouw elektrische apparaten in huis, spaar je niet alleen op de energiekosten. Ook ben je duurzaam bezig. 

Zonnepanelen Brabant is jouw lokale specialist voor zonnepanelen in Bergen op Zoom. Wij voorzien je van goed advies, of je dak geschikt is en hoeveel je kunt besparen. We geven de scherpste prijs kwaliteit zonnepanelen in jouw regio Bergen op Zoom.

Voordelen op een rij

 1. Bespaar op je energierekening: Door het gebruik van zonnepanelen kan je je energierekening aanzienlijk verlagen, omdat je zelf energie opwekt. Hierdoor hoef je minder stroom van het net te gebruiken, waardoor je bespaart op je energierekening.

 2. Milieuvriendelijk: Zonne-energie is een schone en hernieuwbare energiebron. Het opwekken van stroom met zonnepanelen zorgt niet voor CO2-uitstoot, waardoor je bijdraagt aan een schoner milieu.

 3. Waardestijging van je huis: Het installeren van zonnepanelen kan de waarde van je huis verhogen. Potentiële kopers zien de panelen als een meerwaarde, omdat ze hierdoor kunnen besparen op hun energierekening.

 4. Lage onderhoudskosten: Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Je hoeft ze alleen schoon te maken en regelmatig te controleren op eventuele beschadigingen.

 5. Onafhankelijkheid van energiemaatschappijen: Door het gebruik van zonnepanelen kan je onafhankelijk worden van energiemaatschappijen. Je bent niet meer afhankelijk van hun energietarieven en kan zelf energie opwekken op momenten dat je dit nodig hebt.

Voordelen zonnepanelen Bergen op Zoom

– Bespaar direct op de maandelijkse energielasten.
– Onze zonnepanelen zijn onderhoudsvriendelijk.
– Lange levensduur.
– Je bent onafhankelijk van energieprijsstijgingen.
– Je draagt bij aan een beter milieu.
– Zonnepanelen laten de waarde van jouw woning of pand in Bergen op Zoom stijgen.
– Zonnepanelen Bergen op Zoom levert slimme omvormers van hoge kwaliteit.