kleinlogo-zonnepanelen

Zonnepanelen kosten Bergen op Zoom

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Wat zijn de kosten zonnepanelen?

Als je zonnepanelen wilt kopen, moet je de kosten goed overwegen. Eén van de grootste uitgaven is de aanschafprijs van de zonnepanelen. Daarnaast zijn er kosten voor de omvormer, bevestigingsmateriaal en bekabeling. De installatie van zonnepanelen is ook een kostenpost waar je rekening mee moet houden. De kosten zijn mogelijk verschillend, afhankelijk van het type dak en de grootte van het systeem.

Behalve de aanvankelijke kosten, zijn er ook kosten voor het onderhoud. Het is van belang de zonnepanelen met regelmaat schoon te maken, teneinde hun doeltreffendheid te behouden. Daarnaast moet je de omvormer om de paar jaar vervangen en kan het zijn dat er reparaties nodig zijn.

Als je het eenmaal hebt geïnstalleerd, bespaar je op je energierekening. Zonnepanelen zijn een duurzame investering die zichzelf na verloop van tijd terugverdienen. Bovendien draag je bij aan een verbetering van onze leefomgeving en verminder je jouw afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energiebronnen.

A-merken zonnepanelen

Betroubaar advies op maat

Gediplomeerd en erkende installateurs

Hoogste opbrengst zonnepanelen

Snelle terugverdientijd

Beste prijs-kwaliteit

Goede garantie

Wij komen bij je langs voor een legplan

Zonepanelen brabant, Zonnepanelen Roosendaal

Wat kost het

De prijs wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals het aantal benodigde zonnepanelen, het type omvormer en eventuele extra zoals bevestigingsmateriaal, bekabeling en een thuisaccu.

Gemiddeld genomen kost een zonnepaneleninstallatie tussen de € 4.000 en € 8.000. Dit is inclusief de kosten van de zonnepanelen zelf, de omvormer en de installatiekosten. De exacte prijs hangt af van het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, het type en merk van de omvormer en eventuele extra’s zoals bevestigingsmateriaal en bekabeling.

Een thuisaccu is een optionele extra, maar kan handig zijn als je je eigen zonne-energie wilt opslaan. De kosten voor een thuisaccu variëren van € 2.000 tot € 7.000, afhankelijk van de grootte en het merk van de accu.

Het is belangrijk om te onthouden dat zonnepanelen op de lange termijn geld besparen op je energierekening. Naast de financiële voordelen zijn zonnepanelen ook goed voor het milieu omdat ze schone energie produceren en je je ecologische voetafdruk verkleint. Vraag nu een offerte op bij Zonnepanelen Bergen op Zoom en wij geven je vrijblijvend een offerte. Vergelijk alle opties!

Kosten zonnepanelen

Zonnepanelen Bergen op Zoom biedt de expertise en ervaring om huiseigenaren te begeleiden bij het plaatsen van de juiste zonnepanelen op het dak van hun huis. Door te investeren in zonnepanelen, kunnen huiseigenaren niet alleen hun ecologische voetafdruk verkleinen, maar ook bijdragen aan een schoner milieu en het behoud van onze planeet voor toekomstige generaties. Lage kosten en hoog rendement!

Energieverbruik per huishouden

Aantal personen in huishoudenGemiddeld verbruik per jaar
11.810 kWh
22.800 kWh
33.310 kWh
43.840 kWh
5 of meer4.110 kWh
Gemiddeld per huishouden2.730 kWh

Heb je wel eens nagedacht over het installeren van een thuisaccu bij je zonnepanelen?

Het kan een slimme investering zijn als je graag meer onafhankelijkheid wilt creëren van het elektriciteitsnetwerk en je energierekening wilt verlagen.

Met een thuisaccu van Zonnepanelen Bergen op Zoom kun je de zonne-energie die je overdag opwekt opslaan en ’s avonds gebruiken wanneer de zon niet schijnt. Dit kan je helpen om te besparen op je energierekening en tegelijkertijd je ecologische voetafdruk te verkleinen.

Bovendien biedt een thuisaccu ook een back-up in geval van stroomuitval, waardoor je nog steeds van stroom kunt worden voorzien. Dit kan vooral handig zijn als je in een gebied woont waar stroomuitval regelmatig voorkomt.

Als je al zonnepanelen hebt of van plan bent om deze te kopen, is het zeker de moeite waard om te overwegen om een thuisaccu toe te voegen aan je systeem. Het kan niet alleen de duurzaamheid van je huis vergroten, maar ook je energiekosten verlagen.

Wat is een omvormer?

Een omvormer is een elektronisch apparaat dat gelijkstroom (DC) omzet in wisselstroom (AC). Dit is nodig wanneer je zonne-energie wilt omzetten in bruikbare elektriciteit voor je huishouden, of als je elektrische apparaten wilt gebruiken in je auto of boot.

De reden dat een omvormer nodig is, is omdat de meeste apparaten in huis of auto’s werken op wisselstroom, terwijl zonne-energie en auto-accu’s gelijkstroom leveren. Zonder een omvormer kan de gelijkstroom niet worden gebruikt om deze apparaten van stroom te voorzien.

Een omvormer kan kostbaar zijn vanwege de complexiteit van het apparaat en de vereiste kwaliteit van de componenten. Bovendien moet een omvormer voldoen aan specifieke elektrische normen en regelgeving, wat de kosten verder kan opdrijven. Waar te plaatsen is ook erg belangrijk.

Het is belangrijk om een omvormer te kiezen die past bij je energiebehoeften en de apparaten die je wilt gebruiken. Als je niet zeker weet welk type omvormer je nodig hebt, kun je het beste advies inwinnen bij Zonnepanelen Brabant.

Voordelen zonnepanelen Bergen op Zoom

– Bespaar direct op de maandelijkse energielasten.
– Onze zonnepanelen zijn onderhoudsvriendelijk.
– Lange levensduur.
– Je bent onafhankelijk van energieprijsstijgingen.
– Je draagt bij aan een beter milieu.
– Zonnepanelen laten de waarde van jouw woning of pand in Bergen op Zoom stijgen.
– Zonnepanelen Bergen op Zoom levert slimme omvormers van hoge kwaliteit.