kleinlogo-zonnepanelen

Zonnepanelen berekenen

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Zonnepanelen berekenen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Gewenste opbrengst zonnepanelen berekenen is verstandig. Zodat je weet hoeveel panelen je op het dak nodig hebt om jouw woning te voorzien van schone zonne-energie. Indien je niet genoeg ruimte op je dak hebt om jouw hele woning te voorzien van groene stroom, kan je ervoor kiezen om een gedeelte te voorzien van zonne-energie. 

In Nederland is het interessant om jouw eigen elektriciteitsverbruik op te wekken met zonnepanelen. Meer stroom opwekken dan je eigen verbruik is niet heel rendabel. De teruglever vergoeding van zonnepanelen salderen is niet heel aantrekkelijk. 

Bekijk daarom altijd hoeveel kWh je per jaar verbruikt. Het jaarlijkse elektriciteitsverbruik in kWh vind je terug op de energierekening. Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig, kan je op basis van dit gegeven laten berekenen door Zonnepanelen Brabant.

zonnepanelen brabant 500 6

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

zonnepanelen brabant

Opbrengst zonnepanelen berekenen

Aantal zonnepanelen berekenen

De opbrengst zonnepanelen berekenen is van belang voor het aantal zonnepanelen berekenen. De opgewekte zonne-energie opbrengst per maand en verbruikte energie van het elektriciteitsnet worden jaarlijks met elkaar verrekend. Dit vind plaats op basis van de meterstanden. 

Per saldo mag je maximaal 0 kWh verbruiken. Een negatief verbruik is niet interessant, omdat de vergoeding voor de teveel opgewekte energie veel lager is. Houd bij het aantal zonnepanelen berekenen ook rekening met eventuele toekomstige ontwikkelingen. Welke van invloed zijn op het energieverbruik. 

Zoals uitbreiding van het gezin of juist inkrimping omdat de kinderen het huis verlaten. Een elektrische heeft ook invloed op het verbruik. Afhankelijk van het model verbruikt een elektrische auto gemiddeld 1700 kWh per 10.000 km. Houd hier rekening mee voor opbrengst zonnepanelen berekenen. 

Het gemiddelde verbruik van energie per huishouden is als volgt:
1 persoon 2000 kWh, 2 personen 2500 kWh, 3 personen 3500 kWh, 4 personen 4500 kWh en 5 personen 5000 kWh. Zodra je jouw energie verbruik weet kunnen we de berekening starten.

zonnepanelen brabant 200

Hoeveelheid zonnepanelen berekenen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 3500 kWh?

Zodra bekend is hoeveel kWh je nodig hebt per jaar, kan je de hoeveelheid zonnepanelen berekenen. Het benodigde aantal zonnepanelen is afhankelijk van de ligging van het dak. Omdat het aantal zonnepanelen te berekenen gebruiken een opbrengst factor van de panelen. 

Als voorbeeld nemen we 3500 kWh wat we per jaar willen opwekken, waarvan het dak op zuiden gericht is. Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 3500 kWh? De opbrengstfactor is 0,9 kWh/Wp per jaar. Je kan als volgt de hoeveelheid zonnepanelen berekenen:
3500 kWh per jaar delen door 0,9 kWh per Wp per jaar is 3888 Wp aan zonnepanelen. 

Afhankelijk van het vermogen per zonnepaneel kan je berekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Als je hoge kwaliteit SunPower zonnepanelen van 400 Wp wilt toepassen, dan is de berekening als volgt: 3888 delen door 400 Wp = 10 zonnepanelen nodig.

Om tot een nauwkeurige hoeveelheid zonnepanelen berekenen te komen moeten we ook de schaduwval meerekenen. Schaduw heeft een negatief effect op de opbrengst van zonnepanelen. Onze adviseurs van Zonnepanelen Brabant houden met al deze factoren rekening. Vraag nu een gratis offerte zonnepanelen aan. 

Zonnepanelen berekenen Google Maps

Zonnepanelen dakcheck

Voor het aantal zonnepanelen berekenen doen wij een zonnepanelen dakcheck. Dit is een eerste check of je dak wel geschikt is voor zonnepanelen plaatsen. Heb je voldoende ruimte op je dak, hoe is de schaduwval zonnepanelen, de hellingshoek zonnepanelen en is het dak jouw eigendom of zit je in een huurhuis. 

Er zijn heel wat factoren die bepalen op jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Echter komen de meeste Nederlandse daken in aanmerking voor zonnepanelen installeren. Na de dakcheck gaan we over op een legplan zonnepanelen. Een legplan is een tekening van jouw dak met alle obstakels, zoals pijpjes, dakkapellen en dakramen. 

Door zonnepanelen berekenen Google Maps gebruiken, kunnen we een gerichte offerte zonnepanelen opmaken. Wij gebruiken speciale 3D software waarbij de gegevens worden ingelezen. Vervolgens tekenen we de zonnepanelen in, waarbij we ook rekening houden met schaduw en de esthetiek. 

Na het zonnepanelen legplan nemen wij de gehele offerte met je door. Tevens komen we bij jou thuis het dak bekijken alvorens wij overgaan tot de installatie zonnepanelen. Wil je meer weten over de geschiktheid van jouw dak en wil je het aantal zonnepanelen berekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Zonnepanelen Brabant, jouw zonne-specialist.