Zonnepanelen aanmelden is verplicht 

Zonnepanelen aanmelden is wettelijk verplicht

Als je zonnepanelen installeert, bent je wettelijk verplicht om de zonnepanelen aan te melden. Zonnepanelen aanmelden kan bij de netbeheerder om de opgewekte energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Dit wordt ook wel ‘terugleveren’ of ‘salderen’ genoemd.

Zonnepanelen kopen zonnepanelen installeren zonnepanelen op dak salderen zonnepanelen zonne-energie direct gebruiken afbouw salderingsregeling definitief BTW zonnepanelen 2023 zonnepanelen aanmeldenIn Nederland moet je een aansluitingsverzoek indienen bij de netbeheerder waar je woont. Hierin geef je aan hoeveel vermogen je wilt aansluiten en wat je verwachte opbrengst is. De netbeheerder beoordeelt of je verzoek haalbaar is en geeft vervolgens toestemming voor de aansluiting. Hierna kan de installatie plaatsvinden.

Als de installatie voltooid is, dien je nog een aanmeldingsformulier in bij de netbeheerder. Hierin geef je aan of de installatie voltooid is en hoeveel vermogen er is aangesloten. Hierna gaat de netbeheerder de aansluiting goedkeuren en kun je gebruik gaan maken van de zonnepanelen salderingsregeling. Sommige netbeheerders vereisen ook een certificaat van een erkende installateur.

Afbouw salderingsregeling per 2025

Over de afbouw salderingsregeling is al veel gesproken. Voor de duidelijkheid, de datum van de afbouw salderingsregeling is definitief vastgesteld op 1 januari 2025. Vanaf deze datum wordt de salderingsregeling ieder jaar met 9% verlaagd. Waarbij de het salderen stopt op 31 december 2030.

Zonnepanelen registrerenZonnepanelen kopen zonnepanelen installeren zonnepanelen op dak bekabeling zonnepanelen registreren

Volgens de Nederlandse en Europese wet- en regelgeving is zonnepanelen registreren verplicht. Je ontkomt dus niet aan het feit dat je de pv-installatie moet aanmelden. Zonnepanelen aanmelden kan je eenvoudig zelf verzorgen, maar Zonnepanelen-Brabant kan je uiteraard ook daarbij helpen.

Nadat wij de panelen hebben geïnstalleerd ontvang je van ons een officieel opleverdocument. Daar staan alle gegevens in die je nodig hebt voor het aanmelden van de PV-installatie bij Energieleveren.

Wat heb je nodig voor zonnepanelen aanmelden?

Voor zonnepanelen aanmelden bij je energieleverancier heb je een aantal gegevens nodig, te weten:

  • Bouwjaar van de PV-installatie.
  • Type installatie: het betreft hier de keuze tussen windmolens en zonnepanelen-installatie.
  • Vermogen zonnepanelen: Het vermogen wordt weergegeven in Wattpiek (Wp).
  • Datum ingebruikname: Dit is de datum waarop de panelen zijn geïnstalleerd of de datum van de zonnepanelen-registratie.
    .

agri salderen BTW zonnepanelen 2023Wil je meer weten over hoe zonnepanelen aanmelden bij Energieleveren? Neem dan contact op met Zonnepanelen Brabant. Bij ons kan je zonnepanelen kopen en laten installeren. Wij leveren alle documentatie aan voor het aanmelden van de PV-installatie. Ook voor andere vragen over duurzame zonne-energie opwekken kan je uiteraard bij ons team terecht.

Wil je meer nieuws en informatie lezen over zonne-energie? Houd dan Zonnepanelen-Brabant in de gaten. Geregeld schrijven we nieuwe blog met nieuwtjes en tips over zonnepanelen plaatsen, kopen en onderhouden. Zoals wat zijn concentratie en organische zonnepanelen en wat houdt de afbouw salderingsregeling definitief in?