Zonne-energie direct gebruiken

Opgewekte zonne-energie direct gebruiken 

Salderingsregeling zonnepanelen 

De voordelige zonne-energie direct gebruiken welke je opwekt met de zonnepanelen op je dak. Dit is duurzaam, goed voor het milieu en ook voor je energierekening. Door de energie gelijk te gebruiken bespaar je op de energiekosten. 

Indien je meer zonne-energie met zonnepanelen opwekt dan je verbruikt, betaal je niets aan stroom, energiebelasting en Opslag Duurzame Energie (ODE). Bovendien ontvang je ook nog een terugleververgoeding van de extra opgewekte zonne-energie die je hebt geleverd aan het net. 

Het bedrag dat je daarvoor krijgt, is afhankelijk van de salderingsvergoeding van de elektriciteitsmaatschappij. Gemiddeld ligt deze vergoeding tussen de 4 en 12 eurocent per kWh. Dit proces noemen we salderen. 

De salderingsregeling zonnepanelen blijft nog in stand tot 1 januari 2023. Vanaf deze datum wordt de regeling door de overheid tot 2031 langzaam afgebouwd tot nul. De salderingsregeling is alleen van toepassing voor kleinverbruikers met een aansluiting voor elektriciteit van maximaal 3×80 Ampère.

De afbouw salderingsregeling na 2023 betekent niet dat zonnepanelen niet meer interessant zijn. Integendeel, na de terugverdientijd van 6 tot 7 jaar profiteer je van gratis stroom. De voordelige zonne-energie kan je direct gebruiken in huis. Door zonne-energie direct gebruiken bespaar je op de energiekosten.

Een zonnepanelen systeem heeft een technische levensduur van 30 tot zelfs 40 jaar. De enige kosten die je na 10 tot 13 jaar hebt is de vervangen van de omvormer.

zomertijd zonnepanelen

Hoe werken zonnepanelen?

Hoe werken zonnepanelen leggen we in het kort uit. Een zonnepaneel zet zonlicht om in zonne-energie. Op het moment dat er licht op het paneel valt, ontstaat er gelijkstroom. Een zonnepanelen omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom. Wisselstroom is de bruikbare stroom die uit je stopcontacten komt. 

Deze groene opgewekte wisselstroom gebruik je vervolgens voor de apparaten in je woning. Zoals wasmachine, televisie, koelkast of elektrische verwarming. Op zonnige dagen of lange dagen met veel licht wek je meer zonne-energie op dan je op dat moment nodig hebt. Deze energie kan je terugleveren aan het stroomnet. 

De omvormer hangt vaak in de buurt van de meterkast. Dan heb je nog de power optimizers, dit zijn de elektronische chips die de zonne-energie opbrengst van elk paneel afzonderlijk vergroot. 

Een zonnepanelen installeren door Zonnepanelen Brabant is de perfecte manier om meer ‘groen’ te leven, zonder veel concessies te hoeven doen. Een dergelijke zonnepanelen systeem is opgebouwd uit zonnepanelen, een omvormer zonnepanelen, bevestigingsmaterialen, solar bekabeling en elektrische materialen voor het aansluiten van de PV-installatie.

Zonnepanelen met micro omvormer

De micro omvormer zonnepanelen wordt per zonnepaneel geplaatst. Deze micro omvormer zet de gelijkstroom direct om in wisselstroom. Je hebt daardoor geen centrale omvormer meer nodig. Presteert één zonnepaneel minder door de schaduw, dan heeft dit dus geen invloed op zonne-energie opbrengst van de overige panelen.

Micro omvormer biedt veel voordelen bij relatief kleinere zonnepanelen installaties, die eenvoudig uitgebreid kunnen worden. De levensduur van micro omvormer zonnepanelen is gemiddeld 20 tot 25 jaar. Dit is ook langer dan een gewone string omvormer welke 10 tot 13 jaar meegaat. 

Een zonnepanelen systeem met micro omvormer kent vele voordelen. Zoals een lange levensduur, geen centrale omvormer nodig en de PV-installatie is eenvoudig uit te breiden. Alsmede is de brandveilig door ontbreken van hoge spanning, regeling en monitoring per zonnepaneel. 

Zonnepanelen kopen zonnepanelen installeren zonnepanelen op dak salderen zonnepanelen zonne-energie direct gebruiken

Energie besparen tijdens thuiswerken

Met zonnepanelen op dak kan je flink veel energie besparen tijdens thuiswerken. Doordat je direct de stroom gebruikt voor je laptop, printer, koffiezetapparaat betaal je geen kosten voor de stroom. Ook kan je bijvoorbeeld de wasmachine aanzetten, omdat je toch thuis aan het werk bent. De was kan je dan tijdens de pauze ophangen. 

Als je thuiswerkt, kan je dus slim omgaan met het energieverbruik. Laat de vaatwasser op de dag lopen, in plaats van in de nacht. Door de zonne-energie direct gebruiken bespaar je op de energierekening. 

Met een speciale zonnepanelen app kan je de opgewekte zonne-energie en het verbruik nauwlettend in de gaten houden. Door meer inzicht te krijgen in deze gegevens ga je ook zuiniger om met de zonne-energie. Hierdoor bespaar je nog eens extra op het verbruik.

Gemiddeld genomen leveren zonnepanelen op dak een rendement tussen de 10 en 14 procent op. Afhankelijk van de ideale ligging van de PV-installatie, je dak, de schaduwval en de kwaliteit van de zonnepanelen.

Indien je nieuwgierig bent geworden hoe jij energie kan besparen tijdens thuiswerken en jij je afvraagt ‘is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?’, neem dan zeker eens contact op met Zonnepanelen Brabant. Wij maken namelijk een gratis dakscan om te zien of het dak van je woning geschikt is. 

Indien deze geschikt is, kunnen we vrijblijvende offerte zonnepanelen voor je opmaken. Daarin is opgenomen hoeveel panelen je nodig hebt om je hele woning te voorzien van zonne-energie, de kosten van de panelen zelf, de materialen en de installatie zelf. 

Bovendien kunnen we aan de hand van je verbruik berekenen hoeveel je bespaart met zonnepanelen op dak. Zodra de PV-installatie is aangesloten kan je de zonne-energie direct gebruiken.

zonnepanelen schuin dak

Werken zonnepanelen op bewolkte dagen?

De vraag die we vaak krijgen te horen is ‘werken zonnepanelen op bewolkte dagen?’ Deze vraag kunnen we gelijk voor je beantwoorden. Ja, zonnepanelen werken ook op bewolkte dagen. Zonnepanelen werken namelijk op zonlicht, dus ook als het bewolkt of koud is wekken ze stroom op. 

In het voorjaar en zomer wekken de panelen de meeste zonne-energie op. Dat komt omdat de dagen langer zijn en er gemiddeld meer zon is. Hoe meer licht, hoe meer opbrengst. De opgewekte zonne-energie direct gebruiken zodat je ook direct bespaar op de energierekening.

Zonnepanelen wekken dus ook energie op als het bewolkt is. Alleen wat minder. De opbrengst zonnepanelen winter is daardoor lager dan in de zomer, maar altijd nog zeer interessant. Wil je tips over aankoop zonnepanelen ontvangen of hoe je na aankoop de btw zonnepanelen terugvragen kan? Neem contact op met zonnepanelen Brabant. We leggen je graag alles uit over zonnepanelen en hoe je de  zonne-energie direct gebruiken kan. 

zonnepanelen brabant 2700 10 zonne-energie direct gebruiken

Verschillende soorten zonnepanelen

Zonnepanelen Brabant levert verschillende soorten zonnepanelen. De Poly PV panelen en Mono-kristallijn panelen. Wil je mooie zwarte panelen op het dak laten leggen dan kies je voor de monokristallijne zonnepanelen.

De poly zonnepanelen hebben een blauwe kleur en worden als minder mooi beschouwd. Deze worden vaak op platte daken gelegd, zodat je ze niet ziet liggen. De zwarte varianten zijn vaak iets duurder in de aanschaf, maar zijn zichtbaar mooier. Laat je door Zonnepanelen Brabant adviseren wat het meest geschikt is voor je woning. 

Het installeren van zonnepanelen op jouw woning of bedrijfspand in Brabant is een goede investering. Je hebt daar nog jarenlang financieel voordeel van. Naast het financiële rendement brengen het plaatsen van zonnepanelen nog meer voordelen met zich mee. 

– Makkelijke en snelle installatie. 
– Lagere energierekening. 
– Onderhoudsvrij (1 keer per jaar). 
– Onafhankelijk van de jaarlijkse stijgende energie prijzen.
– Schone energiebron.
– Lange levensduur en opbrengstgarantie van 15, 25 tot 35 jaar.
– Woning stijgt in waarde.
– Voordelige zonne-energie direct gebruiken.
– Hoog financieel rendement.