Wat zijn PV panelen?

PV panelen voor prive of zakelijk gebruik

PV panelen (fotovoltaïsche panelen) zijn panelen die zonlicht omzetten in elektriciteit. De panelen bevatten zonnecellen die de energie van het zonlicht gebruiken om elektronen vrij te maken, om vervolgens elektrische stroom te genereren. Ook wel groene stroom genoemd.

Met PV panelen op dak worden gebruikt om elektriciteit te genereren voor een huishouden of een bedrijf. Ze kunnen ook gekoppeld worden aan een batterijsysteem om energie op te slaan voor later gebruik. Of aan het elektriciteitsnet om overtollige energie terug te leveren, ook wel salderen genoemd.

Een PV installatie is populair vanwege de milieuvriendelijke en duurzame eigenschappen. Ze produceren geen vervuilende uitstoot en de energiebron (zonlicht) is onuitputtelijk. Bovendien kan het gebruik van PV panelen helpen bij het verminderen van afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het verlagen van elektriciteitskosten.

Wat zijn pv panelen

8 Tips bij PV panelen kopen?

Er zijn een aantal belangrijke factoren waar je op moet letten bij PV panelen kopen. We geven e hiervoor 8 tips.

1. Efficiëntie

De efficiëntie van een zonnepaneel geeft aan hoeveel van het incidente zonlicht wordt omgezet in elektriciteit. Een hoger rendement betekent dat je minder panelen nodig hebt voor dezelfde hoeveelheid groene energie.

2. Afmeting van zonnepanelen

De grootte van de PV panelen is van invloed op de hoeveelheid energie die ze kunnen produceren. Houd er rekening mee dat grotere zonnepanelen meer ruimte nodig hebben, maar meestal ook meer energie kunnen produceren.

3. Merk en kwaliteit

Kies voor een merk met een goede reputatie en een garantie op de zonnepanelen. Zorg ervoor dat de PV panelen van goede kwaliteit zijn en voldoen aan de geldende normen.

4. Installatie zonnepanelenZonnepanelen installeren zonne energie

Het is belangrijk om een professionele installateur te kiezen die gekwalificeerd is en ervaring heeft met het installeren van zonnepanelen.

5. De hoeveelheid energie die je nodig hebt

Het is belangrijk om je energiebehoefte in kaart te brengen en te bepalen hoeveel panelen je nodig hebt om deze energie te leveren. Zonnepanelen Brabant kan hiervoor een berekening maken die is afgestemd op jouw huishouden.

6. Beschikbare ruimte op dak

Bepaal hoeveel ruimte je hebt beschikbaar voor de installatie van de panelen. Je hebt genoeg ruimte nodig om de panelen te installeren, maar ook om rondom de panelen voldoende ruimte voor onderhoud te behouden.

7. Financiële incentives

In sommige gebieden zijn er financiële incentives beschikbaar voor de installatie van zonnepanelen, zoals belastingkredieten of subsidies. Het is belangrijk om na te gaan of er dergelijke incentives beschikbaar zijn in jouw gebied. In ieder geval profiteer je sinds 1 januari van 21% BTW korting. Dit komt door de afschaffing btw zonnepanelen 2023.

8. Offertes vergelijken

Vergelijk offertes van verschillende installateurs om de beste prijs-kwaliteitverhouding te verkrijgen.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een weloverwogen beslissing maken bij PV panelen kopen. Het is van belang om goed onderzoek te doen en verschillende opties te overwegen om ervoor te zorgen dat je de beste oplossing voor jouw specifieke situatie kiest.

zonnepanelen installatiebedrijf PV panelen

Zonnepanelen kopen bij Zonnepanelen-Brabant

Samengevat is het belangrijk om bij zonnepanelen kopen rekening te houden met de efficiëntie van de panelen, de grootte van de panelen, het merk en de kwaliteit van de panelen. Ook is het belangrijk om te overwegen hoeveel energie je nodig hebt en hoeveel ruimte er beschikbaar is voor de installatie. Bovendien is het aanbevolen om offertes te vergelijken van verschillende installateurs om de beste prijs-kwaliteitverhouding te verkrijgen.

Vraag bij Zonnepanelen-Brabant een gratis offerte op voor PV panelen installeren op dak. Voordat wij overgaan tot zonnepanelen installeren tekenen wij een zonnepanelen legplan. Hierin is de opbrengst zonnepaneel opgenomen, alsmede de kosten zonnepanelen.

Wil je meer nieuws en informatie lezen over zonnepanelen? Houd dan Zonnepanelen Brabant in de gaten. Geregeld schrijven we nieuwe blog met nieuwtjes en tips over zonnepanelen kopen, zonnepanelen plaatsenen onderhouden. Zoals hoe zonnepanelen op plat dak plaatsen. En vergeet ook niet dat je vanaf 1 januari de afschaffing btw zonnepanelen 2023 geldt. Meer weten? Neem contact op met Zonnepanelen Brabant.