Wat zijn de beste zonnepanelen

Wat zijn de beste zonnepanelen om te kopen?

Steeds meer consumenten en bedrijven gaan over tot het kopen van zonnepanelen, maar wat zijn de beste zonnepanelen? Het is niet zo eenvoudig om zonnepanelen te vergelijken en daarbij te bepalen wat de beste zonnepanelen zijn.

Op de markt zijn veel aanbieders van zonnepanelen, wat een PV-installatie op je dak is erg in trek. Zeker met de hoge gas- en energieprijzen, stappen steeds meer consumenten over op zonnepanelen kopen. Waar moet je op letten om de beste zonnepanelen te kopen? Zonnepanelen Brabant licht het een ander toe waar je op moet letten bij zonnepanelen vergelijken.

zonnepanelen op schuin dak Elektrische auto opladen met zonnepanelen wat zijn de beste zonnepanelen

Verschillende zonnepanelen vergelijken

Zonnepanelen verschillen van elkaar in prijs, kwaliteit, vermogen, uiterlijk en garanties. Allemaal factoren om te bepalen wat zijn de beste zonnepanelen.

Er zijn verschillende factoren om te overwegen bij het bepalen van welke zonnepanelen het beste zijn voor jouw situatie. Hier zijn een paar zaken waar je aan kunt denken:

Efficiëntie

Hoeveel energie kan het paneel opwekken? Zoek naar panelen met een hogere efficiëntie, omdat ze meer energie kunnen opwekken met dezelfde hoeveelheid zonlicht.

Kwaliteit panelen en omvormer

Kies voor panelen van een goede kwaliteit met een lange levensduur. Kijk ook naar de garantie die wordt aangeboden door de fabrikant.

Prijs zonnepanelen

Vergelijk de prijzen van verschillende panelen om te bepalen wat het beste bij jouw budget past.
Onderhoud: Sommige panelen hebben meer onderhoud nodig dan andere. Zoek naar panelen die weinig onderhoud nodig hebben.

Het merk

Kijk naar het merk en de reputatie van de fabrikant. Kies voor een merk met een goede reputatie en lange historie van het maken van hoogwaardige zonnepanelen.

Garantie: fabriek- en vermogensgarantie

Vergelijk de garanties. Kijk naar de fabrieks- en vermogensgarantie, laatstgenoemde is de opbrengst van de panelen na 25 jaar. De fabrieksgarantie is doorgaans 10, 12 of 15 jaar. Dit gaat over gebreken door ondeugdelijk materiaal, gebrekkige afwerking of constructie van de panelen. Met als gevolg dat de zonnepanelen niet naar behoren functioneren.

Vermogen zonnepanelen

Een hoger vermogen Wp (Wattpiek) is efficiënter dan een lager Wattpiek. Bij hogere efficiency panelen van bijvoorbeeld 400 Wp, heb je minder panelen nodig om dezelfde zonne-energie opbrengst te krijgen.

Omvormer zonnepanelen

Naast het vermogen is ook de omvormer belangrijk. Deze zet de gelijkstroom van de opgewekte energie om naar wisselstroom (230V).

Tot slot, is het ook verstandig om advies te vragen aan een professioneel of een zonnepanelen installateur over welke panelen het beste zijn voor jouw situatie.

De beste zonnepanelen zijn van A-merken. Deze hebben namelijk een hoger Wattpiek vermogen, een technische levensduur van 35 tot 40 jaar en een hoge opbrengstgarantie van tenminste 80% bij 25 jaar.

zonnepanelen brabant

Zonnepanelen opbrengst van 85%

Bij Zonnepanelen Brabant werken wij alleen met A-merk panelen en omvormers. Ook geven wij betere garantie pakketten. Bij ons Economy en Luxe pakket garanderen we zelfs na 25 jaar 85% van het oorspronkelijke vermogen. Bij het Exclusief pakket loopt de garantie op naar 30 jaar!

Tevens bieden bij de beste omvormers aan die medebepalend zijn voor de efficiency van de zonnepanelen opbrengst en rendement. Bij Zonnepanelen Brabant kan je de beste zonnepanelen kopen. Wij geven je bovendien advies over welk vermogen je nodig hebt voor jouw woning of bedrijf.

Let wel, als de opbrengst niet wordt gehaald als gevolg van een beschadiging aan het paneel, valt dit buiten de vermogensgarantie zonnepanelen. Daarom is een goede kwaliteit van het paneel uiterst belangrijk. Wat het beste vermogen per paneel is, hangt af van de gewenste opbrengst en het beschikbare dakoppervlak.

Eerder waren panelen met 240 Wp de norm, maar vandaag de dag is dat al tenminste 274 Wp of 400 Wp. Ter vergelijk, een A-merk paneel van 400 Wp heeft een efficiency percentage van 22,6%, terwijl een lagere kwaliteit paneel maximaal 16% haalt. Van A-merken panelen heb je dus minder nodig om dezelfde opbrengst te halen.

Als je een offerte zonnepanelen aanvraagt geven wij gratis en vrijblijvend advies over wat de beste zonnepanelen zijn voor jouw situatie. Meer weten over beste zonnepanelen kopen? Neem gerust eens contact op met Zonnepanelen Brabant. En lees ook zeker ons blog nieuws, zoals de Top-5 mythes over zonne-energieen hoe zonnepanelen schoonmaken en wat dat doet voor de opbrengst.