kleinlogo-zonnepanelen

Wat kosten zonnepanelen kopen

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Wat kosten zonnepanelen kopen

Wat kost een zonnepanelen

Wat kosten zonnepanelen kopen bij ons zonnepanelen bedrijf Brabant? Je kan al een los paneel kopen vanaf 80 euro, maar dan kan je nog niet veel. Je moet namelijk ook de materialen voor zonnepanelen installeren erbij rekenen. 

Zonnepanelen plaatsen is de perfecte manier om meer groen te leven, zonder veel concessies te doen. Wat kost een zonnepanelen installatie? De prijzen voor de aanschaf van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren gedaald. Je hebt al een zonnepanelen installatie van 8 panelen voor 3.400 euro voor platte daken. 

Een zonnepanelen installatie is opgebouwd uit zonnepanelen, een omvormer zonnepanelen, bevestigingsmaterialen, solar bekabeling en elektrische materialen voor het aansluiten van de gehele PV-installatie. Zonnepanelen Brabant is een erkend installateur zonnepanelen. 

Zonnepanelen Bergen Op Zoom

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

soorten Zonnepanelen Bosschenhoofd installeren 500

Wat kost 1 zonnepaneel

Wat kosten 10 zonnepanelen

Je wilt weten wat kost 1 zonnepaneel of wat kosten 10 zonnepanelen? Je hebt al 1 zonnepaneel vanaf 80 euro, maar dan heb je nog een omvormer, bekabeling en aansluiting. Kortom aan 1 zonnepaneel heb je niet zoveel. 

Om jouw huis te voorzien van voldoende zonne-energie heb je tussen de 10 en 14 panelen nodig, afhankelijk van jouw verbruik. 10 zonnepanelen kosten ongeveer 4.300 euro inclusief zonnepanelen aansluiten en de gehele installatie op jouw dak. 

Zonnepanelen Brabant heeft verschillende soorten zonnepanelen in haar assortiment. We leveren hoge kwaliteit zonnepanelen en omvormers. Zoals SunPower zonnepanelen welke wereldwijd de beste producent van zonnepanelen is. Dat is mede te danken aan de perfecte resultaten en extreem lange levensduur die deze panelen in te praktijk leveren.

Bij de prijs zonnepanelen is het vermogen en efficiëntie van het paneel bepalend. Er zijn grote verschillen in de werkelijke efficiency van de zonnepanelen. De SunPower zonnepanelen hebben een hoog vermogen van bijvoorbeeld 400 Wp met een zeer hoge efficiency van 22,6%. 

Ter vergelijk, een lagere kwaliteit paneel heeft een efficiency percentage van maximaal 16%. Naast het vermogen is ook de zonnepanelen omvormer van belang. Een omvormer zet de gelijkstroom van de zonne-energie om naar 230 volt wisselstroom. Dit bepaalt mede de efficiency van de opbrengst zonnepanelen. 

zonnepaneel kopen

Wat kost een nieuw dak met zonnepanelen

Wat kosten 14 zonnepanelen

Wat kost een nieuw dak met zonnepanelen? Om een eengezinswoning volledig te voorzien van groene energie van het dak, moet je rekenen op 14 zonnepanelen. Om uit te rekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt is eenvoudig. Je kijkt naar het totaal aantal kWh wat je per jaar nodig hebt. We geven je een reken voorbeeld. 

Stel je wilt 4.500 kWh per jaar opwekken met de zonnepanelen op je dak wat op het zuiden ligt. De opbrengst factor van zonnepanelen is hiervoor bepaald op 0,9 kW/Wp per jaar. De prijs van zonnepanelen wordt uitgedrukt in prijs per wattpiek (Wp). 

Met deze gegevens kan je het aantal zonnepanelen als volgt berekenen:
4.500 kWh per jaar/0,9 kWh per Wp per jaar = 5.000 Wp aan panelen. Afhankelijk van het vermogen van de zonnepanelen kan je uitrekenen hoeveel panelen je nodig hebt. We nemen SunPower Max2 350 Wp. Je hebt vervolgens 14 panelen nodig; 5.000 Wp/350 Wp is 14 zonnepanelen. 

Wat kosten 14 zonnepanelen? 14 zonnepanelen kosten ongeveer 6.000 euro inclusief installatie door Zonnepanelen Brabant. Deze investering heb je ongeveer in 7 jaar terugverdient. Bovendien kan je als zonnepanelen particulier ook nog eens de btw terugvragen zonnepanelen bij de Belastingdienst. 

Zonnepanelen Brabant maakt voor jou een exacte kostenberekening. Vraag daarom nu een offerte van onze zonnepanelen aan. Onze adviseurs beantwoorden al jouw vragen over zonnepanelen kopen. 

Fabrieksgarantie zonnepanelen

Zonnepanelen vermogensgarantie

Bij waar zonnepanelen kopen horen ook de garanties. Er zijn twee soorten garanties, namelijk de fabrieksgarantie zonnepanelen en de vermogensgarantie. Doorgaans krijg je op de zonnepanelen 10, 12 of 15 jaar fabrieksgarantie. De duur is afhankelijk van het merk. 

Fabrieksgarantie zonnepanelen gaat over de gebreken door slecht materiaal, een gebrekkige afwerking of constructie van de zonnepanelen. Waardoor de panelen niet meer goed werken. De zonnepanelen vermogensgarantie gaat over de opbrengst van de opgewekte zonne-energie. Deze loopt in de loop der jaar iets terug in vermogen. 

Fabrikanten geven garantie op het minimale vermogen dat het zonnepaneel na 25 jaar nog oplevert. Gemiddeld gaat dit om 80% vermogensgarantie zonnepanelen na 25 jaar. Koop je bij Zonnepanelen Brabant de PV-installatie dan geven wij betere garanties. 

Bij ons Economy en Luxe pakket garanderen wij jou namelijk na 25 jaar nog 85% van het oorspronkelijke vermogen. Bij het Exclusief pakket loopt de garantie zelfs op naar 30 jaar. Neem nu contact met ons op zonnepanelen kopen Brabant. Investeren in zonnepanelen is een groene en slimme beslissing voor nu en de toekomst.