kleinlogo-zonnepanelen

Wat is salderen?

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Wat is salderen?

Wat is salderen bij zonnepanelen

Zodra je zonnepanelen op je dak hebt, start je met het opwekken van je eigen duurzame energie. De termen wat is salderen en terugleveren energie komen dan naar voren, wat is salderen bij zonnepanelen? Zonnepanelen Brabant beantwoordt al jouw vragen over wat is salderen. 

Je kan geld besparen en verdienen met zonnepanelen. Jouw zonnepanelen wekken in sommige periodes meer duurzame energie op dan je verbruikt. De teveel opgewekte stroom lever je terug aan jouw energieleverancier. Dit noemen we terugleveren.

Jouw energieleverancier verrekent op jaarbasis de teruggeleverde energie met jouw eigen verbruik. Hierdoor wordt je energierekening lager. Dit proces heet salderen. Als je uiteindelijk meer energie opwekt dan je verbruikt krijgt een terugleververgoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het contract met jouw energieleverancier.

Aanvulling, afbouw en salderingsregeling verdwijnt

Zonnepanelen-schuindak-met-dakkapel-Roosendaal

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

zonnepanelen brabant schuin dank dakpannen 2700

Energie terugleveren

Terugleveren energie

De stroom die jouw zonnepanelen per jaar opwekken gebruik je voor de elektra voorziening voor eigen gebruik. Je kan daarnaast ook de teveel opgewekte energie terugleveren aan het net. Zonder zonnepanelen kan de stroom maar één kant op, namelijk naar jouw huis toe. Je ontvangt immers stroom via het energienet voor jouw elektrische apparaten. 

Met zonnepanelen werkt dit anders. Indien jouw zonnepanelen meer stroom opwekken dan jezelf op dat moment gebruikt, lever je het overschot automatisch terug. Je bent dan eigenlijk zelf een kleine energieleverancier. Dit proces noemen we terugleveren energie.

Als aan het einde van jaar blijkt dat je meer stroom hebt afgenomen van de energie leverancier dan betaal je nog een restbedrag aan de energie maatschappij. Het kan natuurlijk ook zijn dat je meer stroom aan de energie leverancier levert dan je stroom ontvangt. Het terugleveren energie wordt dan volledig gesaldeerd met de levering. 

De investering in zonnepanelen is voor 25 jaar tot 40 jaar. De korte terugverdientijd van 7 jaar maakt deze investering in zonnepanelen het meer dan  waard. De enige kosten zonnepanelen die je na aanschaf nog hebt, is het vervangen van de omvormer zonnepanelen na 10 jaar.

zonnepanelen brabant salderingsregeling

Wat is salderen van energie

Salderingsgrens

Wat is salderen van energie? Op de energierekening staat hoeveel energie je hebt ontvangen van de leverancier. Daarvan wordt de energie die je hebt teruggeleverd aan het net afgetrokken. Wat is salderen zonnepanelen? Salderen is de aftreksom van de energie die je hebt gebruikt minus de energie die je zelf hebt opgewekt. 

Houd er rekening mee dat niet alle teruggeleverde energie meetelt voor het salderen zonnepanelen. Dit noemen we vervolgens de salderingsgrens, welke voor iedereen weer anders is. De salderingsgrens kan u terugvinden op jouw energierekening. Het gaat hierbij om de energie die je van jouw energieleverancier geleverd heeft gekregen. 

Je kunt nooit meer salderen dan de hoeveelheid energie die je hebt gekregen. Een voorwaarde is wel dat je de elektriciteit via dezelfde aansluiting terug moet leveren als waarmee jouw energieleverancier de energie levert. 

Zonnepanelen laten installeren voor jouw woning of pand is een slimme en duurzame investering. Met een éénmalige investering bespaar je duizenden euro’s. Kies voor ons deskundig zonnepanelen bedrijf, voor zonnepanelen plaatsen op jouw dak in Breda, Steenbergen of Stampersgat.

Terugleververgoeding

Zonnepanelen aanmelden bij energieleverancier

Verder gelden de regels voor salderen en de terugleververgoeding alleen als je een kleinverbruikersaansluiting hebt. Je bent een kleinverbruiker als je een elektriciteit aansluiting hebt van maximaal 3×80 ampère.

Om in aanmerking te komen voor de terugleververgoeding zonne-energie moet je eerste de zonnepanelen aanmelden bij energieleverancier. De registratie doe je eenvoudig bij energieleveren.nl. Zodra Zonnepanelen Brabant klaar is met zonnepanelen installeren ontvang je van ons een opleverdocument met alle gegevens die je nodig hebt voor zonnepanelen aanmelden. 

Let er op dat je de registratie zonnepanelen op tijd doet. Indien je de zonnepanelen niet aanmeld, kan de energieleverancier de teruglevering niet verwerken. En vervolgens ook geen vergoeding aan je geven. De salderingsregeling zonnepanelen zou tot 2021 blijven, maar is inmiddels verlengd naar 2023.

De berekening van hoeveel stroom je hebt verbruikt en wat je hebt teruggeleverd kan je dus elk jaar verrekenen via salderen. Heb je vragen over de salderingsregeling? Neem dan contact op met Zonnepanelen Brabant. Wij voorzien je van alle informatie. Ook voor vragen over btw terugvragen zonnepanelen, subsidie zonnepanelen of zonnepanelen verzekeren kan je bij ons terecht.