Wat is een zonnepaneel met stekker?

Wat is een zonnepaneel met stekker precies?

Een zonnepaneel met stekker is een type zonnepaneel dat eenvoudig te installeren is en welke je direct aansluit op een stopcontact. Het bevat een ingebouwde omvormer die de opgewekte zonne-energie omzet in bruikbare elektriciteit. Dit type zonnepaneel is bedoeld voor gebruik in kleinere installaties, zoals thuis of op kantoor, en vereist geen extra bekabeling of installatie.

zonnepaneel met stekker

Hoe werkt zonnepaneel met stekker?

Een zonnepaneel met stekker werkt door zonne-energie om te zetten in bruikbare elektriciteit. Wanneer zonlicht op de zonnecellen van het zonnepaneel valt, wordt dit omgezet in elektriciteit. De ingebouwde omvormer in het zonnepaneel zet de gelijkstroom (DC) die door de zonnecellen is opgewekt, om in wisselstroom (AC) die geschikt is voor gebruik in huishoudelijke elektrische apparaten. Hierna kan het paneel direct aangesloten worden op een stopcontact en kun je de opgewekte stroom gebruiken. Via het stopcontact waar de stekker van het paneel in zit, komt de opgewekte stroom uit in de meterkast bij de aangesloten groep.

Wat kost 1 zonnepaneel met stekker?

De kosten van een zonnepaneel met stekker variëren afhankelijk van het vermogen en het merk. De prijs van 1 zonnepaneel met stekker ligt tussen de 100 en 600 euro per paneel. Houd er rekening mee dat de aanschafkosten van een zonnepaneel op de lange termijn worden gecompenseerd door de opgewekte zonne-energie die je gebruikt, waardoor je energierekening zal dalen. Bij aankoop van een zonnepaneel met stekker moet je rekening houden met de opbrengst die het paneel kan leveren en of het vermogen toereikend is voor jouw specifieke energiebehoefte.

Mobiele zonnepanelen

Panelen met een stekker worden ook wel mobiele zonnepanelen genoemd. Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen naar een andere locatie en opnieuw te gebruiken. Het is een duurzame en milieuvriendelijke manier om elektriciteit op te wekken, aangezien het zonne-energie gebruikt in plaats van conventionele energiebronnen. Ook bestaan er mobiele zonnepanelen met accu, waarmee je de opgewekte stroom opslaat en gebruikt wanneer er geen zonlicht is. Het is verstandig om vooraf een professionele installateur te raadplegen bij twijfel over de geschiktheid en de installatie van een zonnepaneel met stekker. Hiervoor kun je terecht bij Zonnepanelen Brabant. 

zonnepaneel camper aansluiten mobiele zonnepanelen

Mobiele oplossing voor zonne-energie

Een zonnepaneel met stekker is een handige en efficiënte manier om op kleine schaal zonne-energie om te zetten in bruikbare elektriciteit, vooral voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige en mobiele oplossing. Bijvoorbeeld thuis, op kantoor, bij een off-grid vakantiehuisje, camper of voro plekken waar geen netaansluiting aanwezig is.

Wil je meer nieuws en informatie lezen over zonnepanelen? Houd dan Zonnepanelen Brabant in de gaten. Geregeld schrijven we nieuwe blogs met nieuwtjes en tips over zonnepanelen kopen, plaatsen en onderhouden. Kom meer te weten over hoe werkt zonne-energie eigenlijk? Investeren in groene energie is een slim, duurzaam en voordelig. Bovendien hoef je sinds 1 januari dit jaar geen btw zonnepanelen meer te betalen. Kom meer te weten over afschaffing btw zonnepanelen 2023. Heb je nog vragen, neem contact op met Zonnepanelen Brabant.