kleinlogo-zonnepanelen

Wanneer zonnepanelen kopen

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Wanneer zonnepanelen kopen

Wel of geen zonnepanelen kopen?

Zijn zonnepanelen wel of niet geschikt voor jouw situatie en wanneer zonnepanelen kopen? Bij de meeste huishoudens wegen de baten flink op tegen de kosten van de investering. Zonne-energie is de schone manier om energie te produceren. Milieu- en kostenbesparend. 

Zonnepanelen installeren is dan ook de beste stap in de verduurzaming van je woning. Je wekt groene stroom op zonder CO2 uitstoot en daarnaast geniet je van een jaarlijks financieel rendement van 10 tot 14%. Bovendien zijn woningen met zonnepanelen meer waard. Daarnaast heb je de investering binnen 7 à 8 jaar terug verdiend. 

Wanneer je in de toekomst je woning wilt verkopen, profiteer je van een hogere vraagprijs met zonnepanelen op je dak. Daarnaast is de verwachting dat de energieprijzen blijven stijgen. De vraag wel of geen zonnepanelen kopen is daarmee beantwoord. 

zonnepanelen brabant 8

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

zonnepanelen brabant Omvormer zonnepanelen

Zonnepanelen kopen Brabant

Zonnepanelen offerte

Je wilt zonnepanelen kopen Brabant, maar hoe ga je aan de slag? Aangezien wij als zonnepanelen bedrijf sinds 2008 al actief zijn met het plaatsen van zonnepanelen, kan je ons om advies vragen. Wij zijn leverancier en installateur zonnepanelen Brabant. 

Door onze ruime ervaring hebben wij al veel expertise opgedaan in zonnepanelen leggen op de daken van woningen en bedrijven. Geen klus is voor ons te veel. Wij geven je gedegen advies bij zonnepanelen kopen. Vraag daarom nu een zonnepanelen offerte bij ons aan. 

Na de zonnepanelen offerte aanvraag maken wij een dakcheck om te zien of jouw woning of bedrijf geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. Daarna maken wij een zonnepanelen legplan op. Bij het intekenen van de zonnepanelen houden wij rekening met jouw energieverbruik, als ook de eventuele obstakels op het dak en de schaduwval. 

Bovendien berekenen we hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om jouw woning volledig of gedeeltelijke te voorzien van voldoende zonne-energie. Bij Zonnepanelen Brabant kan je terecht voor deskundig advies en vakkundige installatie zonnepanelen. 

Zonnepanelen Bergen Op Zoom

Toekomst salderen zonnepanelen

Batterij voor zonnepanelen

Vanaf 2023 wordt de salderingsregeling langzaam afgebouwd. Wat is salderen? Salderen betekent dat je de opgewekte stroom aftrekt van de gebruikte stroom. De toekomst salderen zonnepanelen neemt dus af, is het dan nog interessant om te investeren in zonnepanelen?

Nu investeren in zonnepanelen is nog altijd de slimste en meest duurzame keuze. Er is een steeds grotere vraag vanuit de markt om zonne-energie op te slaan. Zeker met het oog op de toekomst salderen zonnepanelen. 

Door batterij voor zonnepanelen toe te voegen aan een installatie kan het overschot aan stroom dat op dag wordt opgewekt, ’s avonds weer uit de batterij worden gebruikt. Echter is de batterij voor zonnepanelen momenteel nog vrij kostbaar.

Zolang de salderingsregeling nog geldt, fungeert het elektriciteitsnet in feite al als een grote batterij voor de zonnepanelen eigenaren. Verwachting is dat batterij voor zonnepanelen prijs sterk zal dalen. En dan is het een goede optie op de zonnestroom op te slaan. Op deze manier blijven zonnepanelen ook in de toekomst uiterst rendabel en een goede investering. 

zonnepaneel kopen

Zonnepanelen kopen met subsidie

Fiscaal voordeel zonnepanelen

Zonnepanelen kopen met subsidie is er alleen nog mogelijk voor bedrijven, want sinds 2013 bestaat er geen landelijke subsidie meer op zonnepanelen particulier. Er zijn nog wel gemeenten die regionale subsidies zonnepanelen afgeven en een speciale gunstige duurzame lening. Particulieren mogen 21% BTW terugvragen zonnepanelen. 

De overheid heeft een aantal regels opgesteld ter stimulering van het investeren in duurzame zonne-energie. Zakelijke kleingebruikers kunnen gebruik maken van een fiscaal voordeel zonnepanelen. Je kan gebruik maken van de Energie-Investeringsaftrek EIA waarbij 55% aftrek toegepast wordt. 

Bij de KleinschaligheidsInvesteringsaftrek KIA wordt 28% aftrek toegepast. Daarnaast is het toegestaan om de investering in de PV-installatie in 5 jaar af te schrijven (20% per jaar). Voorheen was er ook de MIA-regeling voor milieu-investeringen. Echter deze milieu-investeringsaftrek MIA is niet meer van toepassing op zakelijke zonnepanelen. 

Voor grootverbruikers is er de SDE+ subsidie. Deze subsidie zorgt gemiddeld voor een vergoeding van 90% van het investeringsbedrag. Zonnepanelen kopen met subsidie SDE is maatwerk. Zonnepanelen Brabant kan je helpen bij deze SDE aanvraag.

Bergen Op Zoom Afmeting zonnepaneel Omvormer zonnepanelen

Welke zonnepanelen moet ik kopen?

SunPower zonnepanelen kopen

Wanneer je zonnepanelen wilt kopen, kom je op een zeer grote markt terecht. Er zijn zeer veel fabrikanten van zonnepanelen. Welke zonnepanelen moet ik kopen? Er is verschil in afmeting zonnepaneel, in kwaliteit, prijs, rendement en opbrengst.

Wij raden je aan om niet te besparen op de kwaliteit van zonnepanelen. Een PV-installatie moet nog jarenlang meegaan. Bij de beste zonnepanelen is de prijs-kwaliteit verhouding op en top, zoals bij onze SunPower zonnepanelen kopen. SunPower is over de hele wereld gezien de beste producent van zonnepanelen met een lange levensduur.

Bij de aanschaf van zonnepanelen bij Zonnepanelen Brabant ben je verzekerd van hoge kwaliteit zonnepanelen, omvormer zonnepanelen en andere toebehoren. Niet alleen zetten we bij Zonnepanelen Brabant kwaliteit voorop, maar ook een vakkundige installatie.

Wij werken met eigen installateurs welke VCA gecertificeerd zijn. Dat betekent dat onze installateurs Brabant op een veilige, verantwoorde en professionele manier werken. Dankzij onze jarenlange ervaring met zonnepanelen installeren, hebben wij voor elke uitdaging een oplossing. 

Voordelen zonnepanelen Brabant

Geen CO2 uitstoot

Wanneer zonnepanelen kopen en waarom zonnepanelen kopen. Het is nu de tijd om te investeren in zonnepanelen Brabant. Wij installeren jouw PV-installatie in 1 of 2 dagen, zodat je snel kan genieten van de voordelen zonnepanelen Brabant en de schone energie. Hoge opbrengst zonne-energie, duurzaam in verbruik en geen CO2 uitstoot.

Wij leveren complete zonnepanelen sets geschikt voor daken op woningen en bedrijfspanden. Zonnepanelen op pannendak, op plat dak of schuin dak. Zelfs zonnepanelen in tuinen of op schuren. Het installeren van zonnepanelen jouw dak in West-Brabant is een goede investering. Je hebt daar nog jarenlang financieel voordeel van. 

Naast het hoge financiële rendement hebben zonnepanelen nog meer voordelen:

– Besparing op maandelijkse energielasten.
– Geen onderhoud, slechts 1x per jaar zonnepanelen reinigen. 
– Onafhankelijk van de jaarlijkse stijgende en schommelende energie prijzen.
– Schone energiebron en geen CO2 uitstoot.
– Lange levensduur tot 40 jaar.
– Vermogensgarantie zonnepanelen van 15, 25 jaar tot 35 jaar.
– Woning stijgt in waarde met zonnepanelen op dak.
– Hoog financieel rendement van 10 tot 14%.