Waarom groeit het aantal zonnepanelen snel

Waarom groeit het aantal zonnepanelen in Nederland zo snel?

Een van de belangrijkste drijfveren voor de toename van het aantal zonnepalen is natuurlijk de voortdurende energiecrisis. Gas wordt steeds duurder, waardoor steeds meer mensen zoeken naar manieren om geld te besparen. Zonnepanelen op je dak installeren is de eenvoudigste manier om geld te besparen op je energiekosten. Want je hoeft niet te betalen voor iets dat je zelf creëert. Ze dragen bij tot een duurzamere toekomst. 

Bovendien wonnen zonnepanelen aan populariteit toen het beleid voor de salderingsregeling in 2014 werd gewijzigd in onbeperkt salderen. Dit plan wordt vanaf 2025 geleidelijk afgeschaft. Maar goed nieuws is dat de regeling met nog eens twee jaar is verlengd door de overheid. Dit houdt in dat je tot 2025 nog altijd 100% van je elektriciteit tegen markttarief kunt terugleveren. Vanaf 2025 wordt de salderingsregeling stapsgewijs afgebouwd.

zonnepanelen

Verandering van aanbod aantal zonnepanelen

Er zijn ook andere extra kansen op dit gebied. Zonnepanelen, bijvoorbeeld, kunnen voorzien worden van witte, zwarte, of doorschijnende achterwanden. Vroeger waren er gewoon blauwe panelen. De meeste mensen vonden ze niet mooi. Je kunt nu panelen kiezen die duurzaam vervaardigd zijn en meer energie opwekken, zoals REC 405 zonnepanelen (deze panelen wonnen de Intersolar prijs 2022). Deze duurzame zonnepanelen hebben een veel hoger rendement. Dat betekent dat je meer energie uit een enkel paneel haalt dan tien jaar geleden. 

Nu er meer mogelijkheden zijn, de materialen verbeterd zijn, is het minder duur, en je wordt onafhankelijker van de energiemarkt in vergelijking met gas. Daardoor is het vandaag de dag nog aantrekkelijker om aan zonnepanelen op dak te denken. 

Beste opbrengst zonnepanelen in zomer

Door nu te investeren in duurzame energie, kan je direct profiteren van de beste opbrengst zonnepanelen. De maanden mei, juni en juli leveren zonnepanelen op dak namelijk het hoogste rendement op. In de zomermaanden wek je iedere maand maar liefst 13% aan zonne-energie op. Om dit in perspectief te zetten: dit is 39% van de jaarlijkse zonne-energie opbrengst. 

Waarom wek je in de zomer meer zonne-energie op? In de zomer staat de zon hoog, zijn de dagen langer en is het zonnesterkte hoger. Deze drie factoren zorgen ervoor dat je in de zomer de meeste zonne-energie opwekt. Je wekt daarom meer groene stroom op dan in de winter. Maar dat wil niet zeggen dat de wintermaanden niet interessant zijn voor zonnepanelen op dak. 

zonnepanelen

BTW teruggave zonnepanelen 

Naast de genoemde redenen voor de groei van het aantal zonnepanelen, is ook de BTW teruggave zonnepanelen een interessante maatregel. Deze zorgt er ook voor dat de groei van het aantal zonnepanelen toeneemt. De overheid stimuleert de investering in duurzame energie middels fiscale voordelen te bieden en subsidie voor bedrijven. Als particulier kan je na aankoop de BTW zonnepanelen terugvragen. Dit gaat om het hoge BTW tarief van 21%. 

Dit houdt in dat je na de aanschaf en installatie door een erkend bedrijf als Zonnepanelen Brabant, je de factuur kan inleveren bij de belastingdienst. De 21% van deze factuur ontvang je gelijk terug. Bovendien start je ook direct met het opwekken van groene energie, waardoor je energierekening flink daalt. 

Jaarlijks rendement zonnepanelen

Geld investeren in zonne-energie levert je dan ook een jaarlijks zonnepanelen rendement op van 10 tot 14%. Indien de hoge energieprijzen aanhouden, ligt het zonnepanelen rendement zelf tegen de 20% aan. Dit hoge percentage kan je nooit bereiken met de rente van op je bankrekening. Je hebt daar nog jarenlang financieel voordeel van. Naast de financiële opbrengst leveren zonnepanelen op het dak van je woning nog meer voordelen op. 

Zonnepanelen geitenhouders melkveehouders

Door zonnepanelen op dak te laten installeren, stijgt de waarde van je woning. Je energielabel stijgt, en dus ook de waarde. Zonnepanelen kopen en zonnepanelen installeren in de regio Brabant laat je doen door Zonnepanelen Oud Gastel. Je bespaart iedere maand op de energielasten. De panelen hebben slechts één keer per jaar onderhoud nodig in de vorm van schoonmaak. Dat wil zeggen blad verwijderen en eventuele mos aanslag. 

Naast al deze voordelen van BTW teruggave zonnepanelen en groene stroom, is de belangrijkste wellicht wel de onafhankelijkheid van de steeds maar fluctuerende energie prijzen van de elektriciteitsbedrijven. 

Om af te sluiten met de vraag ‘waarom groeit het aantal zonnepanelen zo snel in Nederland?’, sommen we de antwoorden voor je op: 

– Gas wordt steeds duurder

– Geld besparen op de energiekosten

– Salderingsregeling verlengd tot 2025

– Terugvragen BTW zonnepanelen 

– Hoog jaarlijks rendement zonnepanelen 

– Waardevermeerdering woning met zonnepanelen op dak

– Onafhankelijk van schommelende energieprijzen

Meer informatie over zonnepanelen op dak

Wil je meer weten over het opwekken van duurzame zonne-energie met zonnepanelen op dak? Neem contact met ons op. Voordat wij overgaan tot zonnepanelen installeren tekenen wij een zonnepanelen legplan. Hierin is de opbrengst zonnepaneel opgenomen, alsmede de kosten zonnepanelen. We maken altijd een offerte op maat voor je. Wil je het aantal zonnepanelen weten dat op je dak passen of hoeveel zonnepanelen je nodig hebt? Neem contact op met Zonnepanelen Brabant voor meer informatie.