Waar op letten bij zonnepanelen set kopen

Zonnepanelen set kopen, waar rekening mee houden?

Wil je slim investeren in duurzaamheid? Een zonnepanelen set kopen is een slimme en groene investering, waardoor je energierekening flink daalt. Met de huidige goedkope prijzen van zonnepanelen, de subsidies en het nul-tarief BTW op zonnepanelen (vanaf 1 januari 2023), is een zonnepanelen set kopen een verstandige keuze. Je hebt de investering binnen 6 tot 7 jaar al terug (als het niet al eerder is). Bovendien stoot je minder CO2 uit en je energierekening daalt. Waar op letten bij zonnepanelen kopen en waarom zijn zonnepanelen een slimme keuze?

schuin dak zonnepanelen set kopen

8 punten waar op letten bij zonnepanelen kopen?

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten bij zonnepanelen kopen. We hebben de belangrijkste zaken waar je op letten op een rij gezet. Mocht je daar nog vragen over hebben, dan kan je altijd contact opnemen met Zonnepanelen Brabant. We voorzien je graag van deskundig advies.

1. Hoeveelheid energie die je nodig hebt

Bereken hoeveel energie je huishouden gebruikt en kies zonnepanelen die genoeg energie opwekken om aan je behoefte te voldoen.

2. Zonnigheid van je locatie

Zonnepanelen werken het beste op plaatsen met veel zonlicht. Controleer dus hoe zonnig de locatie van je huis is voordat je zonnepanelen koopt. Je kan hiervoor een meting laten doen door de adviseurs van Zonnepanelen Brabant.

3.Kwaliteit van de panelen

Kies zonnepanelen van hoge kwaliteit met een hoge efficiëntie (hoe meer energie ze per oppervlakte opwekken). Een hogere kwaliteit zijn in de aanschaf duurder, maar ze gaan langer mee en bovenal is de zonnepanelen opbrengst over de gehele periode hoger. Hoge kwaliteit zonnepanelen hebben gedurende de levensperiode een zeer hoge opbrengst (>80%).

4. Garanties en onderhoud

Zoek naar panelen met lange garanties. Bij zonnepanelen spreken we over twee garantie soorten. De fabrieksgarantie en vermogensgarantie zonnepanelen, ook wel opbrengst- of rendementsgarantie genoemd. De technische levensduur van zonnepanelen is 40 jaar. Maar je moet eigenlijk letten op de opbrengst zonnepanelen na 25 jaar. Zelfs de beste zonnepanelen degraderen na verloop van tijd. De meeste fabrikanten garanderen 80% na 25 jaar. Zonnepanelen Brabant levert panelen met een opbrengstgarantie van 85% na 25 jaar.

beste zonnepanelen installeren kosten installatie zonnepanelen5. Kosten installatie zonnepanelen

Overweeg de kosten van het installeren van de zonnepanelen en vergelijk verschillende installateurs om de beste prijs te vinden. Vraag een gratis offerte aan bij Zonnepanelen Brabant voor de installatie zonnepanelen.

6. Financiering PV-installatie

Er zijn verschillende manieren om zonnepanelen te financieren, zoals leningen, leasen of kopen met een terugverdientijdplan. Kies de optie die het beste bij je past.

7. Omvormer zonnepanelen kopen

omvormer zonnepanelen

Om te genieten van zonne-energie heb je niet alleen zonnepanelen nodig. Je hebt een omvormer nodig en de bekabeling. De omvormer zonnepanelen speelt een belangrijke rol in hoe goed je PV-installatie werkt en hoeveel zonne-energie deze opwekt. Een omvormer zet de opgeslagen zonne-energie om naar 230 volt. De omvormer is het meest gevoelige en tegelijkertijd het belangrijkste onderdeel van een zonnepanelen systeem. Het is daarom uiterst belangrijk dat je voor de beste omvormer kiest.

Er zijn drie typen omvormers, namelijk de String omvormer, Power Optimizers en Micro omvormer. Welke omvormer het beste bij jouw installatie past, kunnen onze adviseurs je goed uitleggen. We kijken naar de juiste samenstelling van zonnepanelen en omvormer waarbij we rekening houden met het type dak, schaduwval en de eigenschappen van de panelen zelf.

8. Verzekering zonnepanelen

De laatste tip over waar op letten bij zonnepanelen set kopen is om naar de verzekering te kijken. Informeer bij de verzekeraar waar je een opstalverzekering hebt of de panelen gedekt zijn. Onder de opstalverzekering valt de woning zelf en alles wat niet zonder schade aan de woning kan worden verwijderd. Een opstalverzekering is beperkt, daarom kan je ook apart de zonnepanelen verzekeren. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent, mocht er iets gebeuren.

zonnepanelen groene stroom zonnepanelen set kopen

Wat zijn de beste redenen om zonnepanelen te kopen?

Er zijn een aantal goede redenen om zonnepanelen te kopen voor op je dak:

  • Geld besparen: Zonnepanelen helpen je geld te besparen op je elektriciteitsrekening door energie op te wekken die je anders van een energiebedrijf moet inkopen.
  • Duurzamer leven: Zonnepanelen helpen bij het verminderen van je carbon footprint en bijdragen aan een duurzamere manier van leven.
  • Waardestijging van je huis: Zonnepanelen kunnen de waarde van je huis verhogen omdat ze worden gezien als een waardevolle toevoeging. Het energielabel van je woning stijgt, waardoor ook de waarde van de woning stijgt.
  • Stabiel energieprijs: Door zonnepanelen te installeren, word je minder afhankelijk van stijgende en schommelende energieprijzen en heb je meer controle over je energiekosten.
  • Subsidies en belastingvoordelen: Er zijn verschillende subsidies en belastingvoordelen beschikbaar voor mensen die zonnepanelen installeren, wat het aantrekkelijker kan maken om ze te kopen.
  • Eigen energie opwekken: Door zonnepanelen te installeren, wek je je eigen energie op en ben je niet afhankelijk van het energienetwerk. Dit kan handig zijn als je in een gebied woont met onbetrouwbare energievoorziening. Of als je helemaal off-grid wilt wonen, door je eigen groene energie op te wekken.
  • Hoog jaarlijks rendement: Geld investeren in zonnepanelen levert je een jaarlijks rendement op van 10 tot 14%. Dit hoge percentage kan je nooit halen met de rente van een bank. Je hebt daar nog jarenlang financieel voordeel van.
    .

Wil je meer weten over het opwekken van duurzame zonne-energie en welke zonnepanelen set kopen? Neem contact op met Zonnepanelen Brabant voor meer informatie over zonnepanelen kopen. Ook voor wat is de opbrengst zonnepanelen winter, kan je bij ons terecht voor een kostenberekening. Wil je bij een bedrijf zonnepanelen plaatsen? Ook daarvoor neem je contact op met ons op. Speciaal voor de agrarische bedrijven bieden wij accu oplossingen aan, waarbij de extra opgewekte energie wordt opgeslagen. Lees meer informatie in onze blogs, zoals hoe groot is een zonnepaneel.