Waar op letten bij zonnepanelen kopen

Waar moet je op letten bij zonnepanelen kopen?

Waar op letten bij zonnepanelen kopen voor particuliere woningen? We geven je een aantal tips om ervoor te zorgen dat je de juiste producten kiest bij het zoeken naar de beste zonnepanelen voor op je dak. 

1. Let op de efficiëntie van zonnepanelen

De efficiëntie van je zonnepanelen is een van de belangrijkste factoren die bepalen hoeveel je bespaart op je maandelijkse energierekening en hoe snel je je investering terugverdient. Elk zonnepaneel heeft een bepaald rendement; de industriestandaard ligt tussen 17 en 20%, dus alles in dat bereik is behoorlijk. We merken op dat de 22,7% efficiënte panelen van SunPower momenteel de hoogste beoordeling heeft.

Waar op letten bij zonnepanelen kopen

2. Vergelijk de kosten van zonnepanelen

Iets anders om in gedachten te houden is dat de meest efficiënte zonnepanelen niet altijd de meest betaalbare zijn. In sommige gevallen biedt de keuze voor een iets minder efficiënt product juist meer waarde. Bij het vaststellen van je zonnebudget moet je ook nadenken over de kosten van de zonne-installatie en extra onderdelen zoals omvormer en eventuele batterij-opslag. 

3. Controleer de garantie

We raden ook aan om de garantie van een paneel te vergelijken met de industriestandaard. Hopelijk hebben alle zonnepanelen die je koopt een garantie van minimaal 10 jaar. Als je iets kunt vinden met een productgarantie van 25 jaar, is dat ideaal. Doorgaans krijg je op de zonnepanelen 10, 12 of 15 jaar fabrieksgarantie. De duur is afhankelijk van het merk. 

Fabrieksgarantie zonnepanelen gaat over de gebreken door slecht materiaal, een gebrekkige afwerking of constructie van de zonnepanelen. Waardoor de panelen niet meer goed werken. De zonnepanelen vermogensgarantie gaat over de opbrengst van de opgewekte zonne-energie. Deze loopt in de loop der jaar iets terug in vermogen. De gemiddelde vermogensgarantie op zonnepanelen na 25 jaar is 80%. Koop je bij Zonnepanelen Brabant de PV-installatie dan geven wij hogere garanties, van wel 85% 

4. Denk na over de energiebehoeften van je huis

hoe duurzaam zijn zonnepanelen kopen Waar op letten bij zonnepanelen kopen

Denk bij de beoordeling van je zonnebehoeften aan zaken als de blootstelling van je dak aan de zon, de beschikbare dakruimte en de hoeveelheid energie die je huishouden maandelijks verbruikt. Deze factoren zijn allemaal belangrijk bij het bepalen van het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt en het type zonnepanelen. Zonnepanelen Brabant kan voor je uitrekenen hoeveel zonnepanelen nodig zijn. Voordat wij overgaan tot zonnepanelen installeren tekenen wij een zonnepanelen legplan. Hierin is de opbrengst zonnepaneel opgenomen, alsmede de kosten zonnepanelen.

Zonnepanelen Brabant is de zonne-specialist

Heb je vragen over waar op letten bij zonnepanelen kopen, neem dan met ons contact op. Wil je meer nieuws en informatie lezen over zonnepanelen? Houd dan Zonnepanelen Brabant in de gaten. Geregeld schrijven we nieuwe blog met nieuwtjes en tips over zonnepanelen kopenzonnepanelen plaatsen en onderhouden.

Lees ook meer over zonnepanelen aanmelden is verplicht na aankoop. Dit in verband met het salderen. Vergeet ook niet dat vanaf 1 januari de afschaffing btw zonnepanelen 2023 geldt. Meer weten over waar op letten bij zonnepanelen kopen? Neem contact op met Zonnepanelen Brabant.