kleinlogo-zonnepanelen

Waar moet je op letten bij het kopen van zonnepanelen

Vraag nu informatie en vrijblijvende offerte aan

Waar moet je op letten bij het kopen van zonnepanelen

Welke zonnepanelen kopen

Waar moet je op letten bij het kopen van zonnepanelen? Er zijn heel veel factoren waar je om moet letten voor welke zonnepanelen kopen. Een zorgvuldige voorbereiding is van groot belang, want de beslissing om zonnepanelen te kopen is er namelijk eentje voor de lange termijn. 

De technische levensduur van zonnepanelen is namelijk wel 40 jaar. Waarvan de garantietermijn 10 tot 15 jaar is met een vermogensgarantie van 25 jaar. Kortom investeren in zonnepanelen doe je voor een lange periode. Goed voor het milieu en voor lage energie kosten.

Om de juiste zonnepanelen installatie te kopen kan je voor raad en advies terecht bij installateur Zonnepanelen Brabant. Wij zijn de specialist in zonnepanelen plaatsen en alles wat daarbij komt kijken. We geven gedegen advies en leveren een vakkundige PV-installatie af waar je nog jarenlang financieel plezier van hebt.

zonnepanelen-schuindak-fijnaart

Aanschaf zonnepanelen

Advies zonnepanelen systeem

Bij de aanschaf zonnepanelen komen er een meerdere zaken op je af. Wat zijn de beste zonnepanelen, wat is de garantie, welke omvormer moet ik kiezen, moet ik zonnepanelen verzekeren, hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? Wat is de prijs zonnepanelen en welke zonnepanelen zijn het beste voor jouw schuine of platte dak. 

Je zult zeker vele vragen hebben. Daarom staat Zonnepanelen Brabant voor jou klaar met deskundig advies zonnepanelen system en goed vakmanschap. Bij de aanvraag van een offerte maken wij eerst een dakcheck, om te controleren of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen leggen. 

Vervolgens gaan wij over op een zonnepanelen legplan. Dit is een 3D tekening van jouw dak waarom wij de zonnepanelen intekenen. We houden daarbij rekening met jouw verbruik en hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om de woning te voorzien van voldoende zonne-energie. 

Een zonnepanelen legplan is een tekening van jouw dak met alle obstakels, zoals pijpjes en dakramen en ook de schaduwval. Alsmede hoe de zonnepanelen eruit komen te zien op jouw dak. Bij het advies zonnepanelen systeem geven we ook aan welke zonnepanelen het beste bij jouw situatie passen en welke afmeting zonnepanelen het beste is.

Alsmede de omvormer zonnepanelen. Deze zet de gelijkstroom om naar wisselstroom van 230V. De zonnepanelen omvormer is even belangrijk als de panelen zelf. Wij leveren alleen maar A-merken zonnepanelen en omvormers omdat deze het beste rendement opleveren, ook na 25 jaar. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.  

soorten zonnepanelen installeren soorten Wat kost een zonnepaneel hoe groot is een zonnepaneel
wat is een omvormer zonnepanelen beste omvormer zonnepanelen

Zonnepanelen Brabant

Lokale Specialist sinds 2008

Zonnepanelen Bosschenhoofd 500

Hoeveel opbrengst zonnepanelen

Wat kosten zonnepanelen inclusief installatie

Eén van de belangrijkste factoren bij de aanschaf van zonnepanelen zijn de opbrengsten versus de kosten zonnepanelen. Hoeveel opbrengst zonnepanelen geeft, is afhankelijk van meerdere factoren. Alsmede wat kosten zonnepanelen inclusief installatie. 

De kosten en opbrengsten is afhankelijk van jouw situatie, de hoeveelheid zonnepanelen, de ligging van het dak, de kwaliteit en vermogen van de zonnepanelen installatie. Hoeveel groene energie kan je uit jouw zonnepanelen dak halen, hoeveel groene stroom verbruik je en wat is het budget. 

Hoeveel energie je jaarlijks verbruikt, kan je eenvoudig terugvinden op de jaarafrekening van je energie leverancier. Houd bij het berekenen van het aantal panelen rekening met de toekomstige situatie. Het verbruik zou namelijk kunnen dalen als bijvoorbeeld de kinderen uit huis gaan of je meer duurzame maatregelen neemt voor woning. 

Het verbruik zou ook kunnen stijgen indien je een elektrische auto gaat rijden of je jouw woning verwarmt met elektrische infrarood panelen. Kijk voor zonnepanelen berekenen naar de lange termijn. Te veel opgewekte stroom kan je terugleveren aan het net, maar dit levert niet heel veel op, dit noemen we de salderingsregeling.

De kosten van het systeem bestaan voor het overgrote deel uit de kosten voor aanschaf van zonnepanelen en de complete installatie. Onderhoudskosten zijn er nauwelijks. Enkel één keer in het jaar de panelen schoonmaken. Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte zonnepanelen Brabant aan. 

zonnepanelen brabant 500 15

Zonnepanelen A-kwaliteit

Leverancier zonnepanelen Brabant

De kosten van aanschaf en installatie hangen sterk af van de kwaliteit van de producten en van de montage. Rekening houdend met het feit dat het systeem 25 jaar zonder problemen moet meegaan, raden wij aan om voor de beste kwaliteit te kiezen. Zonnepanelen A-kwaliteit, zoals de hoogrendementspanelen van SunPower leveren namelijk het meest op. 

De garanties op het zonnepanelen systeem kunnen een indicatie geven van de kwaliteit. Daarbij wordt onderscheid gemaakt in fabrieksgarantie, vermogensgarantie en garantie op het installatiewerk. De fabrieksgarantie ligt tussen 10 tot 15 jaar, afhankelijk van welk merk en vermogen. De vermogensgarantie varieert tussen de 25 jaar en 35 jaar. 

Leverancier zonnepanelen Brabant heeft alles onder één dak. De levering van de panelen en de totale installatie. Om het voor jou makkelijker te maken heeft Zonnepanelen Brabant drie pakketten samengesteld voor zonnepanelen particulier. 

De Solar Economy, Luxe en Exclusief pakket. Voor zonnepanelen bedrijf hebben het Solar Business pakket. Bij de Economy en Luxe pakket geven wij een vermogensgarantie na 25 jaar van maar liefst 85%. Bij het Exclusief pakket loopt de rendement garantie zonnepanelen zelfs op tot 30 jaar. 

De vermogensgarantie is van belang om jouw terugverdientijd zonnepanelen te kunnen berekenen. Als installateur zonnepanelen ontvang je natuurlijk ook garantie op de uitgevoerde werken door onze eigen erkende installateurs en de ook garantie omvormer. Vraag ons zonnepanelen bedrijf om advies. 

Tips zonnepanelen

Wat moet je weten over zonnepanelen?

Voor het aanschaffen zonnepanelen is het slim om op een aantal punten bedacht te zijn. Zodat de zonnepanelen geschikt zijn voor jouw woning. Tips zonnepanelen kunnen wij je zeker geven. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de zonnepanelen efficiënt zijn om vervolgens zo veel mogelijk stroom op te wekken. 

Wat moet je weten over het kopen van zonnepanelen? Wat je moet weten is dat de efficiency van de zonnepanelen bepaalt hoe lang het duurt voordat jij de investering terug hebt. De terugverdientijd zonnepanelen speelt een belangrijke rol bij de keuze van zonnepanelen kopen. Hoe sneller je de aanschaf terug hebt, hoe voordeliger je uit bent.

Het zonnepaneel dient goed en snel energie op te wekken, waardoor het paneel efficiënt het zonlicht opneemt. Kijk bij de prijs zonnepanelen naar het aantal Wattpiek (Wp). Dit getal geeft aan hoeveel energie per m2 wordt opgewekt. Per zonnepaneel verschilt dit getal.

Heb je een klein dak waardoor je minder panelen kan plaatsen? Kies dan voor zonnepanelen met een hoog Wp vermogen, zodat je het oppervlak van het dak optimaal benut. Kijk ook goed naar de kwaliteit van de omvormer. Dit apparaat heeft invloed op het rendement zonnepanelen. 

Vergeet ook niet te kijken naar praktische zaken, zoals de afmetingen zonnepanelen, de ideale opstelling en hoeveel panelen op jouw dak passen. Zonnepanelen Brabant levert alleen hoge kwaliteit producten met een lange levensduur voor een goede prijs. We ondersteunen je ook bij zaken als BTW terugvragen zonnepanelen en subsidie zonnepanelen.