Voordelen en nadelen zonnepanelen op tuinhuis 

Zonnepanelen op tuinhuis is een slimme investering

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van zonnepanelen op dak. Niet alleen op een woning, maar zonnepanelen op tuinhuis zie je ook steeds vaker. We gaan verder in waarom zonnepanelen tuinhuis een slimme investering is en wat de voordelen en nadelen zijn van zonnepanelen op tuinhuis plaatsen. 

Voordelen van tuinhuis met zonnepanelen

Er zijn verschillende voordelen een tuinhuis met zonnepanelen. Ten eerste kun je hiermee je tuinhuisje volledig van duurzame energie voorzien. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Daarnaast vergroten zonnepanelen op tuinhuis de waarde van je woning. Bovendien is de installatie en het onderhoud eenvoudiger. Vuilophopingen of sneeuw is eenvoudig te verwijderen. 

  • Installatie is goedkoper.
  • Makkelijk zelf te onderhouden.
  • Eenvoudig zonnepanelen schoonmaken.
  • Gemakkelijk sneeuw verwijderen van zonnepanelen.
voordelen zonnepanelen op tuinhuis

Nadelen zonnepanelen tuinhuis

Zoals ieder voordeel ook een nadeel heeft, geldt dat ook voor zonnepanelen tuinhuis. Panelen plaatsen op je tuinhuis is niet de meest mooie oplossing voor je tuin. Een tuinhuis is laag en als je in de tuin zit, heb je grote kans dat je ertegen aankijkt. Nu is dat nog niet zo erg, maar de zonnepanelen kunnen ook een reflectie geven wat vervolgens voor verblinding zorgt. De zonnepanelen liggen binnen handbereik, waardoor de gevoeligheid voor diefstal toeneemt. Als laatste is het dakoppervlak gering, maar je hebt wel dezelfde kosten voor de omvormer. 

  • Niet de meest esthetische oplossing voor je tuin.
  • Zonnepanelen reflecteren, wat voor verblinding op het terras kan zorgen. 
  • Gevoeliger voor diefstal, omdat ze lager liggen.
  • Klein dakoppervlak, maar wel dezelfde omvormer kosten.

Zonnepanelen voor tuinhuis: waar moet je op letten?

Waneer je kiest voor zonnepanelen voor tuinhuis te plaatsen, is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om te kijken naar de oriëntatie en hellingshoek van je tuinhuis. Daarnaast is het van belang om te controleren of het dak van je tuinhuis geschikt is om de panelen te dragen. 

Kosten en terugverdientijd zonnepanelen op tuinhuis

De kosten van zonnepanelen op tuinhuis hangen af van verschillende factoren, zoals het aantal panelen dat je nodig hebt, de kwaliteit van de panelen en de installatiekosten. De terugverdientijd zonnepanelen op tuinhuis is afhankelijk van hoeveel opbrengst de PV-installatie geeft. Wanneer ze goed georiënteerd zijn en dus veel zonne-energie krijgen, kan je uitgaan van een gemiddelde terugverdientijd van 6 tot 7 jaar. Daarna heb je dus gratis stroom, wetende dat de panelen minimaal 25 tot 40 jaar meegaan. Reken uit je winst.

nadelen zonnepanelen op tuinhuis

Tuinhuis zonnepanelen: duurzame energie en slimme investering

Een tuinhuis zonnepanelen installatie is een slimme investering. Niet alleen omdat je hiermee je woning van duurzame energie voorziet, maar ook omdat je energiekosten bespaart en de waarde van je huis vergroot. Houd wel rekening met de oriëntatie en hellingshoek van je tuinhuisje en laat de installatie over aan een professional.

Als je hebt besloten om op je tuinhuisje panelen te plaatsen, dan kun je deze het beste laten installeren door een professionele installateur als Zonnepanelen Brabant. Onze experts helpen bij het bepalen van de beste plek voor de tuinhuis zonnepanelen en zorgen ervoor dat de installatie veilig en correct gebeurt.

Bij Zonnepanelen Brabant kan je terecht voor zonnepanelen kopen en installeren. Wil je meer weten over zonnepanelen op tuinhuis, bijgebouw of schuur plaatsen? Neem gerust een keer contact met ons op of vraag een gratis offerte aan. Houd Zonnepanelen-Brabant in de gaten voor meer nieuws en informatie over zonne-energie. Geregeld schrijven we namelijk blogs met nieuwtjes en tips, zoals zonnepanelen schoonmaken met autoshampoo en wat houdt de afbouw salderingsregeling definitief in