Vogelwering zonnepanelen voor hoog rendement 

Waarom vogelwering zonnepanelen plaatsen?

Vogelwering voor zonnepanelen voorkomt schade en houdt het rendement hoog. Met een vogelweringssysteem worden vogels geweerd onder de zonnepanelen, waardoor de panelen schoon blijven en het systeem optimaal blijft werken met een hoge zonne-energie opbrengst.

Waarom is zonnepanelen vogelwering belangrijk?

Zonnepanelen vogelwering is belangrijk, omdat het de levensduur van het systeem verlengt en de efficiëntie van de panelen verhoogt. Vogels onder de zonnepanelen kunnen leiden tot beschadiging van de bedrading en connectoren, wat vervolgens weer kan leiden tot storingen in het systeem. Daarnaast blokkeren vogelnesten de panelen, waardoor de opbrengst van het systeem afneemt. Een vogelweringssysteem voorkomt deze problemen en zorgt ervoor dat het systeem optimaal blijft functioneren, met een optimale opbrengst.

zonnepanelen vogelwering vogels

Onderhoud zonnepanelen goed voor optimale opbrengst

Vogelwering voor zonnepanelen is een belangrijk onderdeel van het onderhoud zonnepanelen. Het houdt de panelen schoon en voorkomt schade aan het systeem. Vogels, met name duiven, maken graag nesten onder de panelen. Dit kan leiden tot verstopping van de panelen en tot beschadiging van de bedrading en connectoren. Een vogelweringssysteem voorkomt dat vogels onder de zonnepanelen kunnen komen en vermindert de kans op schade.

Hoe werkt een vogelweringssysteem voor zonnepanelen?

Er zijn verschillende soorten vogelweringssystemen beschikbaar voor zonnepanelen, zoals netten, pinnen, draden en schrikdraad. 

  • Netten zijn geschikt voor grote oppervlakken en worden over de zonnepanelen gespannen. 
  • Pinnen worden op de randen van de zonnepanelen geplaatst en voorkomen dat vogels op de panelen kunnen landen. 
  • Draden worden tussen de panelen gespannen en schrikdraad geeft een schok af wanneer een vogel de panelen nadert. 

Welk type vogelweringssysteem het meest geschikt is, hangt af van de grootte en vorm van de zonnepanelen en de mate van vogeloverlast.

Wat zijn de voordelen van vogelwering onder zonnepanelen?

Het grootste voordeel van vogelwering onder zonnepanelen is dat het de levensduur van het PV systeem verlengt en de efficiëntie van de panelen verhoogt. Vogels kunnen namelijk schade aan het systeem veroorzaken en de panelen blokkeren, waardoor de opbrengst van het systeem afneemt. Door vogelwering te plaatsen worden deze problemen voorkomen en blijft het systeem optimaal functioneren. Daarnaast zorgt vogelwering voor een schone en hygiënische omgeving rondom de zonnepanelen en vermindert het de kans op insecten en andere ongedierte.

Zijn er ook nadelen aan vogelwering zonnepanelen?

Een nadeel van vogelwering zonnepanelen is dat het extra kosten met zich meebrengt. Het plaatsen van vogelwering kan prijzig zijn, afhankelijk van het type vogelwering en de grootte van het PV systeem. Daarnaast kan vogelwering soms esthetisch minder mooi zijn en afbreuk doen aan de uitstraling van het gebouw.

vogelwering zonnepanelen

Vogelwering zonnepanelen laten plaatsen

Een vogelweringssysteem kan het beste worden geïnstalleerd door een professionele installateur die hier ervaring mee heeft. De installateur bepaalt het juiste type vogelwering en installeert deze op de juiste manier. Bij vogelwering zonnepanelen laten plaatsen is het belangrijk dat het systeem stevig wordt bevestigd. En dat het geen schade veroorzaakt aan de zonnepanelen zelf of het dak. 

Wil je meer nieuws en informatie lezen over zonnepanelen? Houd dan Zonnepanelen Brabant in de gaten. Geregeld schrijven we nieuwe blogs met nieuwtjes en tips over zonnepanelen kopen, onderhouden en plaatsen. Bijvoorbeeld waar op letten bij zonnepanelen kopen en zonnepanelen schoonmaken met autoshampoo. Wil je meer weten over de werkelijke opbrengst zonnepanelen en of je dak geschikt is voor een PV installatie? Neem dan gerust eens contact op met Zonnepanelen Brabant.