Vakantie verdienen met zonnepaneel op dak

Verdien je vakantie terug met zonnepaneel op dak

Steeds minder mensen besteden hun vakantiegeld aan een vakantie. Investeer je geld in zonnepaneel op dak en spaar daarmee voor je vakantie. Het is niet onbegrijpelijk dat steeds meer mensen hun vakantiegeld in iets anders stoppen, zoals de verduurzaming van je woning. Hiermee bespaar je gelijk flink op de energierekening, die ook alsmaar duurder wordt. Door je vakantiegeld te besteden aan zonnepanelen op dak, spaar je vanzelf je vakantie bij elkaar.

zonnepanelen

Hoe verdien ik geld aan zonnepanelen op dak?

Als je nu investeert in zonnepaneel op dak, dan kom je nog tot 2025 voor 100% in aanmerking voor de aantrekkelijke salderingsregeling. Na 2025 wordt de salderingsregeling zonnepanelen langzaam met 9% per jaar afgebouwd tot 2030. In 2031 is het einde salderingsregeling. 

Met zonnepanelen op dak kan je geld besparen én verdienen. Een zonnepaneel op dak wekt in sommige periodes meer duurzame energie op dan je verbruikt. De te veel opgewekte stroom lever je terug aan jouw energieleverancier. Dit noemen we terugleveren van energie.

Jouw energieleverancier verrekent op jaarbasis de terug geleverde groene energie met je eigen jaarlijkse verbruik. Hierdoor wordt je energierekening aanmerkelijk lager. Deze verrekening heet salderen. Als je uiteindelijk meer energie opwekt dan je verbruikt krijg je een terugleververgoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het contract met jouw energieleverancier.

Waarom is investeren in zonnepanelen verstandig? 

Sommige mensen vragen zich af wanneer ze moeten investeren in zonnepanelen? Zeker nu ze weten dat de salderingsregeling na 2030 afgelopen is. Het is nog altijd zeer slim om te 

investeren in zonnepanelen. Er zitten veel voordelen verbonden aan een zonnepaneel installatie op je dak. 

Voordelen zonnepaneel op dak: 

– Wek groene stroom op voor je eigen woning. 

– Behaal een jaarlijks financieel rendement van 10 tot 14% (of nog hoger met de hoge energieprijzen) 

– Verlaag je energierekening

– Waarde van je huis stijgt met zonnepanelen op je dak. 

– Maak gebruik van de salderingsregeling zonnepanelen. 

– Je kan de BTW terugvragen zonnepanelen.

Zonnepanelen kopen zonnepanelen installeren zonnepanelen op dak salderen zonnepanelen zonne-energie direct gebruiken

Wat is salderen in en hoe kan ik er mee sparen?

Jouw zonnepanelen wekken in sommige periodes meer duurzame energie op dan je verbruikt. De teveel opgewekte stroom lever je terug aan jouw energieleverancier. Hier krijg je tot 2025 een kleine vergoeding voor, salderen. Voor 2025 is de terugverdientijd zonnepanelen gemiddeld 5 tot 7 jaar. Na de salderingsregeling loopt de terugverdientijd op tot 7 à 9 jaar in 2030. 

De salderingsregeling maakt zonnepanelen iets aantrekkelijker voor nu maar ook in de toekomst. Omdat je stroom verkoopt aan jouw energieleverancier, moet je eigenlijk een rekening sturen. Maar dat werkt natuurlijk niet in de praktijk. Daarom wordt dit op een andere manier jaarlijks met jou verrekend, via de salderen zonnepanelen.

Op de jaarrekening wordt de opgewekte stroom van zonnepanelen met de stroom die je hebt verbruikt tegen hetzelfde tarief verrekend. Stel jouw zonnepanelen leveren over het hele jaar 1.500 kWh stroom op. In dat jaar verbruik je zelf 3.500 kWh. Je krijgt dan een jaarrekening voor 2.000 kWh (3.500 – 1.500 kWh).

Wat leveren zonnepanelen op?

Met de huidige spaarrente leveren zonnepanelen meer op dan de spaarrente op de bank. Bovendien bespaar je op energie rekening, ieder jaar weer en dat voor tenminste 25 jaar tot 40 jaar, want dat is de levensduur van A-kwaliteit zonnepaneel op dak. Bovendien stijgt de waarde van jouw woning, geen last meer van schommelde energieprijzen, je kan de 21% btw terugvragen zonnepanelen én bovenal verlaag je de CO2 uitstoot. Je draagt bij aan de verduurzaming, een beter milieu en een lagere energierekening. 

Van het geld dat je uitspaart aan de energielasten, kan je mooi op vakantie! En wetende dat tijdens je vakantie je gewoon stroom door kan blijven leveren aan het net, zolang de salderingsregeling van kracht is. 

zonnepanelen

Waarom kiezen voor zonnepanelen op dak?

Waarom zonnepanelen kopen? Voor ons is dat heel logisch, investeren in zonnepanelen is altijd goed. Zowel voor het milieu als voor jouw eigen bankrekening. Waarom kiezen voor zonnepanelen? We geven je een aantal zeer goede redenen waarom nu kiezen voor zonnepanelen op dak:

– Door zonnepanelen installeren help je mee aan de doelen van het Klimaatakkoord.
– Door eigen energie op te wekken ben je veel minder afhankelijk van energieleveranciers en de alsmaar stijgende en schommelende energieprijzen. 
– Zonnepanelen werken geluidloos en hebben geen onderhoud nodig (1x per jaar reinigen).
– Gebruik van zonnepanelen brengen geen enkele vervuiling met zich mee. Je bent dus CO2 neutraal.
– Volledige recyclage van de panelen. 

Wil je meer weten over het opwekken van duurzame zonne-energie? Neem contact op jouw zonne-energie leverancier Zonnepanelen Brabant. Wij kunnen je ook alles vertellen over de salderingsregeling zonnepanelen en de afbouw ervan. Vraag een gratis offerte aan voor een set zonnepanelen op dak.